ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Η Λαϊκή Ενότητα για τους πλειστηριασμούς

η-λαϊκή-ενότητα-για-τους-πλειστηριασμ-363372

Του Γιάννη Μπάλλα,

Συντονιστή Λαϊκής Ενότητας Μαγνησίας, μέλος συντονιστικού της Κίνησης Ενάντια στους Πλειστηριασμούς – Κατασχέσεις – Εξώσεις Μαγνησίας και της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής

Η Λαϊκή Ενότητα θέτει ως πρώτη προτεραιότητά της την πάλη για την προστασία της λαϊκής περιουσίας από τους πλειστηριασμούς. Το ζήτημα της προστασίας αυτής δεν το βλέπουμε αποκομμένο, αλλά σε άμεση συνάρτηση με την μνημονιακή πολιτική που εκτινάσσει στα ύψη το ιδιωτικό χρέος και οδηγεί στη λεηλασία της λαϊκής περιουσίας.

Το δημόσιο χρέος που διογκώθηκε για να σωθούν οι τράπεζες με τις 3 ανακεφαλαιοποιήσεις(270 δις.) φορτώθηκε στην πλάτη των λαϊκών στρωμάτων με τη φοροεπιδρομή μέσω άμεσων και έμμεσων φόρων, τη μετατροπή των ασφαλιστικών εισφορών σε χαράτσια χωρίς αντίκρισμα, την διόγκωση του κόστους παροχής υπηρεσιών από τις ΔΕΚΟ.

Για την χιονοστιβάδα των κόκκινων δανείων δεν ευθύνονται οι λαϊκές οικογένειες που πήραν στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια, ούτε οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και μικροεπιχειρηματίες που έλαβαν επιχειρηματικά δάνεια. Ευθύνεται από τη μια μεριά η τοκογλυφική πολιτική των τραπεζών με τις τεράστιες ψαλίδες μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και επιτοκίων χορηγήσεων, τις παράνομες ρήτρες με τις οποίες φόρτωναν έξοδα στο δανειολήπτη, την πολιτική προώθησης επισφαλών προϊόντων και από την άλλη η πολιτική των μνημονίων που στραγγάλισε με την ύφεση κάθε δυνατότητα αποπληρωμής των δανείων .

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την πολιτική αυτή δεν συνέβαλε στην προστασία της λαϊκής κατοικίας, αλλά αντίθετα πήρε μέτρα που καθιστούν τα δάνεια ελκυστικά προϊόντα για τα funds.

Είναι «ταξικά μονομερής» η πολιτική της κυβέρνησης ,υπέρ των ιδιωτικών τραπεζών, των distress funds, των ξένων δανειστών κατ’ εντολή της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. και των ντόπιων υπερασπιστών της.

Η λαϊκή περιουσία θα παραμείνει στον Ελληνικό Λαό, μόνον από μια αληθινά δημοκρατική κυβέρνηση που δεν θα σφετεριστεί την ψήφο των πολιτών και θα μεριμνήσει για την διευθέτηση χρεών προς τις τράπεζες και το δημόσιο. Αυτό θα γίνει μόνο με την συγκρότηση ενός ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ –ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ από όλες τις αριστερές, αντιμνημονιακές, προοδευτικές, πατριωτικές, δημοκρατικές δυνάμεις που θα οδηγήσουν την πατρίδα μας σε έξοδο από το ευρώ και την ευρωζώνη, ριζοσπαστικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης και παραγωγικού μετασχηματισμού, νέο εθνικό νόμισμα, και θα εφαρμόσει πολιτική ευρείας «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ» σε όφελος του Ελληνικού Λαού και του τόπου.

Από τον Σεπτέμβριο θα εφαρμοστεί σε ευρεία κλίμακα το νέο σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Στόχος των δανειστών, της κυβέρνησης και των φιλομνημονιακών κομμάτων(Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ ,ΠΟΤΑΜΙ , ΚΕΝΤΡΩΟΙ και της φασιστικής-συστημικής Χ.Α. ) είναι με ένα «κλικ» από έναν υπολογιστή, να εκπλειστηριάζονται σε εξευτελιστικές τιμές, χωρίς κανένα ηθικό φραγμό, οι λαϊκές κατοικίες και περιουσίες.

O οφειλέτης θα χάνει την περιουσία του, χωρίς να έχει καν τη δυνατότητα να διαπιστώσει άμεσα με την παρουσία του πώς έγινε η διαδικασία, αν τελικά βρέθηκε υπερθεματιστής κλπ.

Στόχος του νομοσχεδίου που θέλουν να εφαρμόσουν είναι ένας:

Να ξεμπερδεύει με το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς που έχει απλωθεί σε κάθε Ειρηνοδικείο και έχει οδηγήσει στο άμεσο αποτέλεσμα, να μην πραγματοποιηθεί κανένας πλειστηριασμός λαϊκής περιουσίας.

Για να μη γίνει αυτό θα πρέπει το κίνημα να ενισχυθεί με πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το ρεύμα και το νερό και φυσικά με υπερχρεωμένα νοικοκυριά που βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση λόγω μνημονίων .

Να γίνουν:

α] Συναντήσεις με φορείς της κάθε πόλης για να γίνουν γνωστές οι προτάσεις της κινήσεων μας και να υπάρξει ανταλλαγή απόψεων για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα.

β] Η χαρτογράφηση των μελών του κινήματος ανά περιοχές ώστε να ενημερωνόμαστε από τους πολίτες αν θα συμβεί πλειστηριασμός και πολύ περισσότερο εξώσεις λαϊκών ανθρώπων.

γ]Η δημοσιοποίηση των στοιχείων των ανθρώπων της επιτροπής(τηλέφωνα, e-mails κλπ) ώστε να ενημερωθούν αρχικά και κατόπιν να αφυπνιστούν οι πολίτες για να συμμετέχουν στην επιτροπή, με σκοπό να δημιουργηθούν ,αν είναι δυνατόν ,ανά γειτονιά.

δ] Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το να σπάσει ο φόβος του κόσμου να «πει» ότι έχει πρόβλημα, καθώς δεν ευθύνεται ο ίδιος για τη σημερινή κατάσταση αλλά το ξεπουλημένο πολιτικό προσωπικό που έχει εφαρμόσει τα μνημόνια, παρά την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού(το 62% ψήφησε ΟΧΙ).

Η κινητοποίηση όμως όλο αυτό το διάστημα, σε όλη την Ελλάδα και στο Βόλο ήταν μαζική και δυναμική, απέτρεψε χιλιάδες πλειστηριασμούς σπιτιών, μαγαζιών και γενικότερα λαϊκής περιουσίας.

Γι’ αυτό και η κυβέρνηση χωρίς καμία συζήτηση στη Βουλή μέσα στον Αύγουστο ψηφίζει τροπολογίες ώστε να «προλάβει» τις αντιδράσεις.

Αυτό δείχνει τις προοπτικές και τη δυναμική του κινήματος που αν οργανωθεί σωστά και γίνει μαζικό και ενωτικό θα αποτρέψει τις ορέξεις των κάθε λογής κορακιών που θέλουν να υφαρπάξουν τη μικρή ιδιοκτησία και περιουσία του ελληνικού λαού. Εξάλλου δεν είναι τυχαία η απόφαση για αποχή των συμβολαιογράφων στη Θεσσαλονίκη έως τον Οκτώβριο και οι αντιθέσεις που υπάρχουν μεταξύ των συμβολαιογράφων σε κάθε περιοχή, καθώς και η πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου της Αθήνας που έκρινε παράνομη τη διενέργεια πλειστηριασμού εκτός ειρηνοδικείου και όταν υπάρχει κατάληψη του χώρου.

Οι συλλογικότητες και οι πολίτες που απέτρεψαν τους πλειστηριασμούς καθώς και το Κίνημα κατά των Πλειστηριασμών δεν θα αναστείλει τη δράση του. Αντίθετα, θα εντείνει τον αγώνα κατά της υφαρπαγής των λαϊκών κατοικιών και περιουσιών.

Καλούμε όλους τους ενεργούς ΠΟΛΙΤΕΣ, τους ΦΟΡΕΙΣ της Μαγνησίας, να μην επιτρέψουν να πέσει κανένα σπίτι σε χέρια κράτους-τραπεζίτη, συμμετέχοντας σε όλες τις πρωτοβουλίες που θα παρθούν από Σεπτέμβριο.

Η ΛΑ.Ε. Μαγνησίας, καλεί όλες τις αριστερές, αντιμνημονιακές, προοδευτικές, πατριωτικές, δημοκρατικές δυνάμεις σε συστράτευσηώστε να ακυρώσουμε στη πράξη, μαζί με το ΛΑΟ, τις μεθοδεύσεις αρπάγης λαϊκής περιουσίας και να μείνουν στα χαρτιά οι ορέξεις της υπόδουλης σε Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και των μνημονιακών συνεταίρων της.

Θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τον αγώνα για να μην υπάρξουν αρπαγές σπιτιών και λαϊκών περιουσιών από τις τράπεζες, τα κερδοσκοπικά funds, τα «αρπακτικά» και το μνημονιακό κράτος, ακυρώνοντας στην πράξη και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου