ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Πρέπει κάτι να γίνει

πρέπει-κάτι-να-γίνει-397677

Του Περικλή Α. Αργύρη, Βρυξέλλες

Οι πολίτες αυτής της χώρας, που στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν επί Γερμανικής κατοχής, και τώρα είναι υπό Γερμανικής οικονομικής κατοχής, πρέπει να συνειδητοποιήσουν πόσο σκληρή και απάνθρωπη είναι και αυτή η κατοχή.

Στην Γερμανική κατοχή πήραμε τα όπλα και τις χειροβομβίδες και τους πολεμήσαμε σκληρά – η αντίστασή μας, καλύτερη όλων της Ευρώπης, τους κόστισε πάρα πολύ, και γι’ αυτό ακόμα μας μισούν. Τώρα πρέπει πάλι να τους πολεμήσουμε για την ελευθερία και την ευημερία της χώρας μας. Αν δεν το κάνουμε, θα παραμείνουμε υπό οικονομική κατοχή για πολλά ακόμα χρόνια.

Πόσο ακόμα θα υποφέρει ο λαός και η ακεραιότητα της χώρας; Εκτός από τους μεγάλους επιχειρηματίες και τους ανεξάρτητους επαγγελματίες, οι μόνοι που δεν υποφέρουν με τη σημερινή και αυριανή κρίση είναι οι πολιτικοί. Αυτοί βέβαια που τα κατάφεραν να επωφεληθούν από τις καταστάσεις και τους μεγάλους μισθούς τους και επιδόματα, και βέβαια τις μίζες, άνθρωποι που έφθασαν στο σημείο να χάσουν την αξιοπρέπεια και την εντιμότητά τους για το συμφέρον.

Πρέπει να σταματήσουν τα λόγια που δήθεν ενθαρρύνουν το λαό για να συνεχίσουμε με τη λιτότητα και να δούμε πραγματικές και αποτελεσματικές πράξεις.

Σήμερα έχουμε ένα χρέος γύρω στα 340 δισεκατομμυρίων. Έχουμε μία μεγάλη ανεργία και χωρίς θετική ανάπτυξη. Τα εισοδήματα της χώρας από συναλλαγές και φόρους είναι μηδαμινά. Έχουμε χάσει τους νέους μας στο εξωτερικό και οι πλούσιοι έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό, πολλά δισεκατομμύρια, όχι αστεία.

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να καταλάβουμε την πραγματικότητα και να εξακριβώσουμε την αλήθεια για την συμπεριφορά των εταίρων μας και πως μας έχουν μπλέξει σε αυτόν τον μαραθώνιο των τραπεζών, για να μην πω λαβύρινθο. Γι’ αυτό πρέπει να έχουμε μία υπουργική ομάδα οικονομολόγων η οποία θα έχει εμπειρογνώμονες με άριστες γνώσεις, εμπειρία και ακεραιότητα.

Μία σοβαρή και λεπτομερή έρευνα να γίνει από ειδικούς οικονομολόγους, με τη συμμετοχή ξένων, και τα αποτελέσματα να παρουσιαστούν στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου θα καταγραφούν ως απόδειξη απάτης εκ μέρους των ξένων τραπεζών και ίσως κυβερνήσεων.

Βάσει του ό,τι αποδειχθεί, αυτές οι τράπεζες πρέπει να υποβληθούν στις απαιτήσεις μας για την ελάφρυνση των τόκων και ίσως των κεφαλαίων. Εάν δε αποδειχθούν ανωμαλίες, τότε όχι μόνο ελάφρυνση των τόκων, αλλά επιστροφή των τόκων που πληρώθηκαν από το 2009.

Οι Γερμανοί, οι κατακτητές της χώρας, να πληρώσουν αυτά τα δισεκατομμύρια που μας χρωστούν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα κατοχικά δάνεια, κλεψιές και για τις αποζημιώσεις, και αν δεν το κάνουν να τους τα πάρουμε δικαστικώς από το Διεθνές Δικαστήριο.

Το δεύτερο που πρέπει να κάνουμε σχετικά με τις τράπεζες, είναι να καταδικάσουμε δικαστικώς τις ξένες τράπεζες στα διεθνή δικαστήρια για περιπλοκή στη φοροδιαφυγή των πολιτών μας και το κράτος να απαιτήσει πληρωμή των χρωστούμενων φόρων.

Στο πεδίο αυτό της φοροδιαφυγής, για όλους που είναι στις καταστάσεις και στις λίστες, να τους υποχρεώσουμε να πληρώσουν τους χρωστούμενους φόρους σε δεκαπέντε μέρες και αν δεν το κάνουν να τους μπλοκάρουν τους τραπεζιτικούς τους λογαριασμούς, αυτό βέβαια θα ισχύει και για τις εταιρίες και τις επιχειρήσεις.

Στο θέμα της ανεργίας, ένας υπουργός εργασίας με άριστες γνώσεις και ακεραιότητα θα βρει τον τρόπο να μειώσει την ανεργία, βέβαια όμως όταν η χώρα έχει αρχίσει να εφαρμόζει τα προγράμματά της για[1] την επίτευξη των στόχων. Στην επίτευξη όλων των στόχων, ο παίκτης είναι ο Έλληνας εργαζόμενος, και στον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο.

Με άριστη διαχείριση και σωστά κίνητρα, τα αποτελέσματα του Έλληνα εργαζομένου θα είναι άριστα. Για αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία, ο πιο καλύτερος εργαζόμενος, με εξαιρετική απόδοση είναι ο Έλληνας, διότι στην πραγματικότητα έχει φιλότιμο και είναι δουλευταράς. Αλλά η απόδοσή του εξαρτάται από την καλή διαχείριση η οποία απαιτεί σεβασμό προς τον εργαζόμενο. Σήμερα και αύριο, για την ανάπτυξη στη χώρα μας είμαστε στα χέρια του εργαζομένου και οι επιχειρηματίες, αλλά και οι δημόσιες αρχές, πρέπει να το αναγνωρίσουν αυτό και να αποκτήσουν τους καλούς Διευθυντάς και Διαχειριστές, με γνώσεις και προπαντός με εμπειρία που θα μπορέσουν να προσφέρουν τη σωστή διαχείριση.

Και τώρα το πιο σημαντικό για τη χώρα μας και για να βγούμε το γρηγορότερο από αυτή την κατάσταση που μας έχουν βάλει οι πολιτικοί και οι εταίροι μας, είναι η εφαρμογή των προγραμμάτων που έχουν σχέση με τον πλούτο της χώρας μας, χωρίς καμία αργοπορία. Σε αυτό, πρέπει πρώτα να αναγνωρίσουμε ποιος είναι αυτός ο πλούτος της χώρας και ποια προγράμματα θα φέρουν το συντομότερο δυνατόν τα απαιτούμενα εισοδήματα.

Ο πλούτος της χώρας είναι κάτι που πρέπει να καταλάβουμε ότι ανήκει στο κράτος και είναι για εκμετάλλευση δική μας και όχι των ξένων. Σοβαρές μελέτες, χωρίς να χάνουμε καιρό, πρέπει να μας δείξουν τους λόγους και τις αιτίες που δεν αποδίδουν σήμερα αυτές οι επιχειρήσεις και αμέσως μετά να αντιστρέψουμε τα σημερινά ώστε να αρχίσει αμέσως η απόδοση. Μιλάμε βέβαια για τις ως τώρα επιχειρήσεις, τη γεωργία και κτηνοτροφία, τα ορυχεία χρυσού και άλλων υλών, τα ναυπηγεία και τον τουρισμό μας.

Τον μαύρο πλούτο, τους υδρογονάνθρακες, που ως σήμερα δεν τους έχουμε εκμεταλλευτεί, πρώτον πρέπει να ρυθμίσουμε τα εισοδήματα της χώρας -επαναλαμβάνω ότι οι υδρογονάνθρακες ανήκουν στο κράτος και το κράτος πρέπει να επωφεληθεί- ειδικώς όταν ξέρουμε ότι έχουμε τα μεγαλύτερα κοιτάσματα, ίσως όλης της Ευρώπης.

Σε αυτόν τον τομέα, χρειάζεται σοβαρή διαχείριση διότι όχι μόνο είναι τρομερό χρήμα, αλλά έχει κινδύνους στην παραγωγή των υδρογονανθράκων για το περιβάλλον και τους ανθρώπους που εργάζονται στην εξερεύνηση και παραγωγή. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι ότι επειδή το πετρέλαιο και φυσικό αέριο είναι απαραίτητα για τη ζωή και την κοινωνία όλων των χωρών στο κόσμο, όλοι το θέλουν και βέβαια θα προσπαθήσουν να μας τα πάρουν.

Αυτό δε, είναι ένα άλλο σημείο που έχει μεγάλη σημασία σήμερα στην κατάστασή μας με τα δάνεια που ανέρχονται στα 340 δισ. Είναι μια μεγάλη εγγύηση για τις τράπεζες και τους εταίρους μας και για μας ένας μεγάλος μοχλός στις διαπραγματεύσεις μας. Μιλάμε για αστρονομικά ποσά στα χέρια της χώρας μας τα οποία όλοι τα θέλουν, ειδικώς τώρα που η Βόρειος Θάλασσα της Αγγλίας και Νορβηγίας που είχε τις μεγάλες παραγωγές έρχεται προς το τέλος.

Αυτά ως εδώ έχουν σχέση με τα εισοδήματα της χώρας και την ανάπτυξη, αλλά επιπλέον πρέπει να σταματήσουμε τα έξοδα του δημοσίου ή μάλλον χρειάζεται καλή διαχείριση των χρημάτων του δημοσίου. Τα έξοδα της κυβερνήσεως είναι απαράδεκτα, αρχίζοντας από την Βουλή των Ελλήνων και την Κυβέρνηση με τα πολλαπλά υπουργεία της. Δυστυχώς οι περισσότερες θέσεις και τα έξοδά τους ανήκουν σε πολιτικά πρόσωπα και σε πρόσωπα που πήραν τις θέσεις μέσω πολιτικών ευκολιών ή ρουσφέτια.

Η σωστή διαχείριση ενός κράτους απαιτεί τη σωστή συμπεριφορά του προσωπικού ως προς τα προγράμματα που θα αξιοποιήσουν τους στόχους ώστε τα εισοδήματα της χώρας να είναι αυτά που πρέπει, αλλά και συνεχή μείωση του λειτουργικού κόστους. Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε ότι η πειθαρχία της νομοθεσίας είναι απαραίτητη και προπαντός νομοθεσίες που έχουν σχέση με την ανάπτυξη της χώρας, όπως η φορολογία και χρηματικούς κανονισμούς για να μπορέσει να προσελκύσει ξένα κεφάλαια.

Με άλλα λόγια για να επιτύχουμε την ανατροπή της σημερινής κατάστασης, το κλειδί είναι η σωστή διαχείριση ώστε να επιτύχουμε ανάπτυξη, σωστή φορολογία και σεβασμό προς τον πολίτη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου