ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Αναζητείται αλήθεια – εργασία – ανάπτυξη

αναζητείται-αλήθεια-εργασία-ανάπτ-419260

Του Ιωάννη Μανιαδάκη, Δικηγόρου Αθηνών παρ΄ Αρείω Πάγω

Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι πολιτικές απάτες, της δήθεν ελπίδας που μετέδωσε ο Σύριζα, στις εκλογές Ιανουαρίου 2015, στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, καθώς και στις επαναληπτικές εκλογές τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Η εκλογή θυμίζει πλέον το νερό του Καματερού, που πολλοί θα θυμούνται ότι γιάτρευε δήθεν ανίατες ασθένειες.

Κάποιοι σε βραχύ ίσως χρόνο πρέπει να ασχοληθούμε με την εγκληματική ποινική -αστική ευθύνη στα δικαστήρια, των δεινών που προκάλεσε η πλάνη και η απάτη, κατά το ποινικό και αστικό δίκαιο, στους Έλληνες και στη χώρα ο Σύριζα.

Η υψηλών ευρωπαϊκών προδιαγραφών ανάπτυξη και ασφάλεια της χώρας στη διακυβέρνηση Ν.Δ., στη διετία 2012-2014, ήταν προ των πυλών η απεμπλοκή των μνημονίων. Από το 2015 η Ελλάδα θα είχε ακολουθήσει την Κύπρο, Ιρλανδία, Πορτογαλία, που εξοστράκισαν τα μνημόνια, ενώ η Ελλάδα σε πολιτική παραπλάνηση, περιμένει μόνο με την «ελπίδα» των κατοίκων της. Όμως δυστυχώς η κυβέρνηση των Σύριζα- ΑΝΕΛ, αν δεν κάνει άμεσα εκλογές, για την αποτροπή από τα χειρότερα, θα μας φέρει και άλλη φτώχεια, αγανάκτηση.

Καμία επαγγελματική τάξη στη χώρα, δεν έχει ωφεληθεί, από την αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης αυτής. Δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι και συνταξιούχοι αυτών, ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά και άνθρωποι του εμπορίου, έχουν υποστεί σοβαρές οικονομικές απώλειες και βρίσκονται σε απόγνωση και αβεβαιότητα στην καθημερινή επιβίωσή τους.

Δεν δικαιούται πλέον ο Σύριζα να επαναλαμβάνει ότι έτσι τα βρήκαμε. ΌΧΙ. Κυβερνάει 2 1/2 έτη. Ας σταματήσει επιτέλους. Το τρίτο (3) μνημόνιο των (88) περίπου δισ του 2015, που δέσμευσαν τη χώρα για 100 χρόνια, είναι δημιούργημα δικό του. Το 4ο Μνημόνιο των 5 δις και βλέπουμε ακόμα, που ψήφισε τώρα, είναι επίσης δημιούργημά του.

Δεν φτάνουν τα ανωτέρω. Δημιούργησε επαγγελματική ύλη σε κάποια κατηγορία επαγγελματιών, για να «χρυσώσει το χάπι», όταν τους στερεί άλλες σημαντικότερες προσόδους.

Οι κ. Τσίπρας, Φλαμπουράρης, Σπίρτζης είναι μηχανικοί και τα κάποια πιστοποιητικά που νομιμοποίησαν σαν κυβέρνηση, να εκδίδουν συνάδελφοί τους, επιβάρυναν όλους τους Έλληνες, ενώ προσβάλλεται η σκοπιμότητα της αρμοδιότητας.

Όμως οι μηχανικοί, θα προτιμούσαν να κάνουν σχέδια για άδειες, για πολυώροφες οικοδομές, μονοκατοικίες, έργα δημόσια, ιδιωτικά. Όμως αυτά έχουν σταματήσει. Απόδειξη, ότι οι μηχανικοί πρόσφατα ψήφισαν Ν.Δ. στο συνδικαλιστικό τους όργανο, παρά τα πιστοποιητικά. Η οικοδομή έχει σβήσει. Η πηγή ευημερίας που είναι η οικοδομική δραστηριότητα, έχει διακοπεί. Αναζητείται αλήθεια, εργασία, ανάπτυξη.

Ο Σύριζα δεν διαθέτει την πολιτική επάρκεια να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των Ελλήνων. Να ξεκινήσει ξανά η οικοδομική δραστηριότητα, πηγή ευμάρειας όλων. Όμως δυστυχώς τα δυόμισι χρόνια κυβέρνησής του, δεν έχει εκφράσει την αισιοδοξία που υποσχέθηκε. Θα ήταν η καλύτερη προσφορά του στη χώρα, αν διευκόλυνε την εκλογική διαδικασία της αντικατάστασής του.

Δεν είναι ικανοί να ρυθμίσουν σωστά το χρέος της χώρας, με συνεχείς υποχωρήσεις και ναυάγια στα ευρωπαϊκά όργανα, ενώ η Ν.Δ. θα μπορούσε να επιτύχει με το πρόγραμμα και τους κατάλληλους χειρισμούς που διαθέτει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου