ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Υποταγή στη χειραγώγηση

υποταγή-στη-χειραγώγηση-453972

Του Γιάννη Γεωργούδη

Η είσοδος της τηλεόρασης μέσα στα σπίτια μας, απεδείχθη ότι είναι ένα επαγγελματικό εργαλείο μαύρης προπαγάνδας στις μάζες των κοινωνιών. Μέσα από τα τηλεοπτικά προϊόντα που μετέδιδε και συνεχίζει να μεταδίδει, διαμορφώνει πολτοποιημένους κι εξαρτημένους λαούς, που χαρακτηρίζονται για την πνευματική τους χειραγώγηση.

Το πλήθος των ανθρώπων, καθηλωμένο μπροστά στο χαζοκούτι, μετατρέπεται γρήγορα σε μία πειθήνια κι ανιστόρητη μάζα, που στη συνέχεια μεταλλάσσεται σε αποβλακωμένο όχλο και τέλος γίνεται ένα ζόμπι και μία κουρδιστή κατευθυνόμενη μαριονέτα. Η προσωπικότητα που κατείχε ο καθένας πριν, αντικαθίσταται από την απομονωμένη ατομικότητα, που στη συνέχεια εξελίσσεται σε έναν απρόσωπο αριθμό.

Ο γρήγορος αντίκτυπος κι ο άμεσος επηρεασμός της τηλεόρασης, που επηρεάζει και παρασύρει, σε σχέση με τη μεγάλη εμβέλειά της, τη μετατρέπει πολύ γρήγορα ως το τυράκι στη φάκα της παγκόσμιας πνευματικής υποδούλωσης και την καθιερώνει ως τη μεγαλύτερη εξουσία όλων των εξουσιών.

Από την υιοθέτηση της τηλεόρασης μέσα στα σπίτια μας, οι πνευματικοί στόχοι των ανθρώπων αντικαταστάθηκαν με στόχους απόκτησης υλικών αγαθών. Αυτή η πορεία στη συνέχεια ξέφυγε από τον έλεγχο κι οδήγησε τους λαούς στην απληστία και την υπερκατανάλωση.

Γνωρίσαμε κάποτε ένδοξες εποχές, που όλοι σχεδόν τρέχαμε να αγοράζουμε ξενόφερτες φίρμες ένδυσης και υπόδησης που διαφημιζόταν στην TV κι όχι μόνο. Θεωρούνταν ένας τρόπος καταξίωσης στις πνευματικά ανεπαρκείς μάζες, να κατέχει κανείς εισαγόμενα προϊόντα. Κάποιοι προχωρημένοι μάλιστα έβαζαν ενέχυρο περιουσιακά ακίνητα της οικογένειας, για να πάρουν ένα τραπεζικό δάνειο και να αγοράσουν ένα φιρμάτο και μοδάτο ακριβό αυτοκίνητο, αδιαφορώντας εάν ανταποκρινόταν στην οικονομική κι επαγγελματική τους κατάσταση. Κάποιους τους ενδιέφερε περισσότερο η φιγούρα, η επίδειξη και η προβολή προς την άμυαλη και κενόδοξη κοινωνία και λιγότερο η αξιοπρεπής επιβίωση της οικογένειάς τους. Υπήρξαν και περιπτώσεις που κάποιοι δεν είχαν σπίτι, αλλά την «μπέμπα» την είχαν παρκαρισμένη κι αστραφτερή στο πεζοδρόμιο για μόστρα. Μερικές φορές μάλιστα δεν υπήρχαν και χρήματα για να την κινήσουν.

Η κυρίαρχος της μαύρης προπαγάνδας TV, συνεχίζει να επηρεάζει, να επιβάλλεται, να ελέγχει τις συνειδήσεις και να καθοδηγεί τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τη βούληση, τις αποφάσεις και τις πράξεις των μαζών. Έχει φτάσει στο σημείο να καθορίζει, μέσω της μαύρης προπαγάνδας, τις μελλοντικές κυβερνήσεις των χωρών, καθοδηγούμενη φυσικά από τα εκάστοτε συμφέροντα. Τηλεόραση και καριερίστες πολιτικοί πάντα συνεργάζονται κι αλληλοκαλύπτονται για το κοινό τους όφελος.

Η επιρροή της τηλεόρασης εκτός από τις διαφημίσεις που διαδίδει στο κοινό, μεταφέρει μέσα από τα σήριαλ και τις σαπουνόπερες, τρόπους ζωής κι εντελώς διαφορετικές συνήθειες. Οι κατινιές και τα τηλεδικαστήρια αρκετών ανεγκέφαλων δημοσιογράφων στα πρωινάδικα, ρίχνουν πολύ χαμηλά το επίπεδο του δήθεν λειτουργήματος. Εκτός από τα ελάχιστα θετικά, υπάρχουν πολλά αρνητικά, που ευθύνονται για την ηθική ακολασία που υπάρχει σήμερα. Μεταφέρει μέσα στα σπίτια την εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά, διάφορες μορφές απάτης για το εύκολο χρήμα, πάσης φύσης διαστροφή, τις πάσης φύσης ανηθικότητες και τόσα άλλα. Όλα αυτά έχουν γίνει πρότυπα στις αδύναμες συνειδήσεις των νέων και περνούν την αντίληψη ότι όλα είναι εφικτά παραδείγματα προς μίμηση για τον καθένα.

Τα αποτελέσματα δεν άργησαν να έρθουν. Σήμερα έχουμε μία γενικευμένη κατάρρευση όλων σχεδόν των ηθικών αξιών της κοινωνίας μας. Το διεστραμμένο, το ανήθικο, το παρανοϊκό, το άδικο και το παράλογο έφτασε να γίνεται νόμος και να επιβάλλει την εφαρμογή του σε όλους. Κάποιοι βέβαια έχουν αρχίσει να ανησυχούν, αλλά όλο αυτό το μοντέρνο οικοδόμημα είναι βαθιά ριζωμένο, που είναι δύσκολο να ανατραπεί. Οι περισσότεροι δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα και συνεχίζουν στο ρυθμό της καταστροφικής τους πορείας, κολλημένοι στην αποβλάκωση της τηλεόρασης. Υπάρχουν μερικοί που έχουν καταλάβει ότι είναι θύματα της παγίδας που λέγεται τηλεόραση και κάνουν απεγνωσμένες προσπάθειες χειραφέτησής τους, αλλά όλες αποβαίνουν αποτυχημένες. Κι αυτό διότι νοιώθουν μία έντονη προσκόλληση κι εξάρτηση, που δημιουργήθηκε από τη χρόνια επιρροή της, κάτι που τους κάνει εντελώς αδύναμους να πατήσουν το κουμπί και να την κλείσουν.

Έτσι αφήνονται πλέον συνειδητά σ’ αυτή τη χειμερία νάρκη της χειραγώγησης του πνεύματος, αλλά κι ολόκληρης της ζωής τους που δέχονται. Από αυτό το σημείο πλέον, οι μεθυσμένες από την εξάρτηση μάζες δεν έχουν δυνάμεις για να αντιδράσουν και να απεξαρτηθούν, γι’ αυτό κι εγκαταλείπουν. Αποσύρουν τις προσπάθειές τους από τον αγώνα και καταθέτουν την υποταγή τους στη βαθιά και διαρκή χειραγώγηση, μιας και η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

Ο στόχος του παγκόσμιου ηγεμονισμού επετεύχθη. Το τσουβάλιασμα των μαζών, η καθοδηγούμενη βούλησή τους, η απουσία ιστορικής μνήμης και η απουσία αυθεντικής κριτικής σκέψης, οδηγεί την ανθρωπότητα σε μία άμεση κι ολοκληρωτική ανθρωπιστική καταστροφή. Αυτό δυστυχώς το μέλλον εξελίσσεται μπροστά μας!!!

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου