ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Γιορτή της Μητέρας

γιορτή-της-μητέρας-464436

Της Ματίνας Κοντονίνα, εκπαιδευτικού

Μητέρα, μάνα, μαμά. Ένα πρόσωπο που θεοποιήθηκε για το μυστήριο της ζωής που έκρυβε μέσα της.

Ο άνθρωπος ξεχώρισε τη μάνα πάνω απ’ όλα τα σύμβολα της Γης, γιατί είναι το πρόσωπο που μας γέννησε, μας θήλασε, μας έθρεψε. Ξαγρύπνησε στο προσκέφαλό μας, θυσιάστηκε για μας, άπλωσε τα χέρια της σαν φτερούγες για να μας προστατέψει.

Γυναίκα, σύζυγος, εργαζόμενη, επιστήμονας, αγωνίστρια, μα πάνω απ’ όλα ΜΑΝΑ.

Λέξη μαγική και συνάμα χιλιοτραγουδισμένη απ’ όλο τον κόσμο και σ’ όλον τον κόσμο. Λέξη που συγκινεί τους πάντες. Η μάνα είναι το επίκεντρο της οικογένειας. Αυτή που προσφέρει τα πάντα με χαρά και ανιδιοτέλεια όχι από καθήκον αλλά από υπέρμετρη αγάπη.

Το γλυκό της και ζεστό χαμόγελο, ο ήχος της φωνής της, πάντα μας συντροφεύουν και μας ηρεμούν, μας ενθαρρύνουν και μας δίνουν κουράγιο. Γνωρίζει μόνο πώς να συγχωρεί, να παρηγορεί και να βοηθάει.

Είναι ο ήλιος που φωτίζει τη ζωή μας. Στέκεται δίπλα μας ακοίμητος φρουρός που με την αγάπη της κατευθύνει την οικογένεια, καθοδηγεί, νουθετεί και παροτρύνει τα παιδιά της. Χαίρεται με τη χαρά τους, λυπάται με τη λύπη τους. Καμαρώνει τα βλαστάρια της καθώς μεγαλώνουν και γίνονται αυτόνομοι και ανεξάρτητοι χαρακτήρες που με τις πράξεις τους και τη συμπεριφορά τους, την γεμίζουν υπερηφάνεια.

Είναι ευλογημένη και προικισμένη από τη φύση της. Ο καπετάνιος που με δυναμισμό, στοργή, θυσίες και αυταπάρνηση οδηγεί την οικογένεια σε ήσυχα και ασφαλή λιμάνια. Τα χέρια της είναι ευλογημένα και μας προσφέρουν ζεστά χάδια και αγκαλιές χωρίς διακρίσεις γιατί έχει μέσα της ανεπτυγμένο το αίσθημα δικαίου.

Η λέξη μάνα είναι η πρώτη μας αντίδραση κάθε φορά που βρισκόμαστε σε κίνδυνο ή χρειαζόμαστε βοήθεια και παρηγοριά σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν βρισκόμαστε από βρέφη μέχρι τα γεράματά μας.

Δίκαια λοιπόν καθιερώθηκε παγκόσμια γιορτή για τη μητέρα, αυτή την αφανή ηρωίδα, στην οποία η ανθρωπότητα οφείλει την ύπαρξή της και τη διαιώνισή της. Της αξίζει απέραντος σεβασμός και ευγνωμοσύνη από μικρούς και μεγάλους όλων των λαών του κόσμου.

Χρόνια πολλά μητέρα.

Σ’ ευχαριστούμε για όλα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου