ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Εγώ ο απλός πολίτης…

εγώ-ο-απλός-πολίτης-472004

Του Γιάννη Γεωργούδη

Τις τελευταίες μέρες έγινε πολύς θόρυβος για το αν θα γίνει ή όχι ο περιβόητος και μεγάλος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος. Προβλήθηκαν πολλά και γράφτηκαν ακόμα περισσότερα από τα ΜΜΕ για το μεγάλο αυτό «πολιτιστικό» γεγονός. Τελικά δόθηκαν πολλές υποσχέσεις κι εγγυήσεις από τη δημοτική αρχή της πόλης για την ομαλή διεξαγωγή του μεγάλου τελικού. Προέτρεπε μάλιστα και τις τοπικές αστυνομικές αρχές, ώστε να μην προβάλλουν εμπόδια για τη μεγάλη αυτή «γιορτή του ποδοσφαίρου». Για το σκοπό αυτό, δόθηκαν μάλιστα από το δήμο Βόλου 200.000 ευρώ, για την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων του Πανθεσσαλικού σταδίου. Αυτά τα χρήματα φυσικά που δόθηκαν, δεν προέρχονται από κανενός ιδιώτη την τσέπη, αλλά προέρχονται από το ταμείο του δήμου κι από τους φόρους των δημοτών. Επιστρατεύτηκαν ταυτόχρονα κι αρκετές μονάδες της Αστυνομίας από όλη τη χώρα, που πληρώνονται από το Ελληνικό κράτος, για να διασφαλίσουν την ομαλή κι ασφαλή διεξαγωγή ενός ιδιωτικού κατά τα άλλα αγώνα.

Έγινε λοιπόν ο αγώνας κι ο απολογισμός του αριθμεί κάποιους μαχαιρωμένους που χειρουργήθηκαν στο νοσοκομείο, κάποιους ξυλοκοπημένους, πλήρως κατεστραμμένες τουαλέτες, καθίσματα και πολλά άλλα του σταδίου. Ο απολογισμός των καταστροφών ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ, που φυσικά θα πληρωθούν και πάλι από τους απλούς πολίτες του τόπου, παρά τη θέλησή τους. Το κόσμημα αυτό του Πανθεσσαλικού σταδίου, ενώ μετατράπηκε σε μία βομβαρδισμένη περιοχή, κάποιοι υψηλά ιστάμενοι απολαμβάνουν χαμογελαστοί τα έργα τους και φωτογραφίζονται προκλητικά.

Γεννώνται αρκετά κι εύλογα ερωτήματα από τους πολίτες του τόπου, που επιζητούν κάποιες συγκεκριμένες απαντήσεις από τους αρμόδιους.

Γιατί να πληρώνει κάθε φορά ο Έλληνας φορολογούμενος τις καταστροφές κάποιων θερμοκέφαλων, που έχουν αναγάγει το ποδόσφαιρο σε μία θηριωδία και βάρβαρη εκτόνωση κάποιων λυσσαλέων ψυχασθενών;

Γιατί να πληρώνει ο κάθε Έλληνας φορολογούμενος τις ζημιές των αθλητικών εγκαταστάσεων, που ναι μεν ανήκουν στο Ελληνικό δημόσιο, χρησιμοποιούνται δε από ιδιώτες επιχειρηματίες προέδρους των ομάδων και των ποδοσφαιρικών συλλόγων;

Γιατί να επιστρατεύονται όλες οι Αστυνομικές αρχές του πτωχού δημοσίου, για να εξυπηρετούνται ιδιωτικά συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών; Όποιος θέλει να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των ιδιωτικών αγώνων, ας μισθώσει Securities κι ας αναλαμβάνει την αποκατάσταση των ζημιών και καταστροφών των εγκαταστάσεων.

Όποιος θέλει να διεξάγει ποδοσφαιρικούς αγώνες ομάδων που τις διαχειρίζονται μεγαλομέτοχοι και μεγαλοεπιχειρηματίες, ας νοικιάζουν τα κρατικά στάδια και να πληρώνουν στο Ελληνικό δημόσιο ανάλογο ενοίκιο. Σε διαφορετική περίπτωση ας κατασκευάσουν ιδιωτικά στάδια ή ας αγοράσουν κάποια από αυτά. Δεν είναι λογικό και δίκαιο να ισχύει το ιδιωτικό καθεστώς «μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μη δίνετε».

Αυτά κι άλλα πολλά εύλογα αγανακτισμένα ερωτήματα δημιουργούνται στον κάθε απλό πολίτη, που αναζητά συγκεκριμένες και υπεύθυνες απαντήσεις τόσο από τις αρμόδιες αρχές, όσο κι από τους υπεύθυνους φορείς του τόπου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου