ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

«Τις εστί» (ποιος είναι) ο Λάμπρος Μακρής

τις-εστί-ποιος-είναι-ο-λάμπρος-μακρή-538443

Του Γιάννη Παπατόλια

Η ιστορική και όμορφη πόλη του Βόλου έχει πολλούς αξιόλογους και σημαντικούς συμπολίτες στην εργασία, στην πολιτική, στην επιστήμη, στην τέχνη και τον πολιτισμό, που χαίρουν αγάπης και εκτίμησης στην ευρύτερη κοινωνία του νομού μας.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και ο αγαπητός φίλος Λάμπρος Μακρής, ο οποίος χρόνια τώρα, έχει το γνωστό παραδοσιακό καφενείο «Μουριές» στην Πλατεία Ελευθερίας, απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο, που αποτελεί σημείο αναφοράς και σήμα κατατεθέν για την πόλη μας, γι’ αυτό και φέρει την προσωνυμία «Πλατειάρχης».

Ο Λάμπρος Μακρής έχει σήμερα ως διάδοχο στο γραφικό καφενείο του τον γιο του, και ο ίδιος ποτέ δεν απουσιάζει, χαιρετώντας όλο τον κόσμο, που ολημερίς τον καλημερίζουν. Πάντοτε έχει έναν καλό λόγο για όλους.

Χαίρεσαι να συζητάς μαζί του, γιατί είναι πολύξερος και άριστος συνομιλητής.

Κάνει κανείς διάλογο μαζί του και πάντοτε δεν μιλάει μόνον αυτός, για οποιοδήποτε επίκαιρο ζήτημα, που αφορά είτε την τοπική κοινωνία είτε ευρύτερα την κεντρική πολιτική και κοινωνική ζωή.

Πάντοτε ευγενής, καλοπροαίρετος συνομιλητής, έχοντας (το υπογραμμίζω αυτό) το σπάνιο προσόν τη σήμερον ημέραν, να ακούει τον αντίλογο και να μην κάνει μονόλογο, εισχωρών, πολλές φορές, στην άποψη του συνομιλητού του, ασπαζόμενος την επιχειρηματολογία του και πειθόμενος από αυτήν.

Αυτά που προαναφέρω, ως φίλος του και εγώ, ανάμεσα σε όλους τους Βολιώτες, ίσως είναι περιττά, αλλά τα γράφω, γιατί θέλω να τα τονίσω με έμφαση και να το μάθουν και οι νεώτεροι άνθρωποι, που ίσως να μην τον ξέρουν.

Μην πεις του ΛΑΜΠΡΟΥ κάτι ενάντια στην ομορφιά της ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και, ιδιαίτερα, δεν ανέχεται την έλλειψη σεβασμού στο πράσινο και τα όμορφα τριαντάφυλλα, που στολίζουν και κοσμούν την Πλατεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου