ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

1η Οκτώβρη

1η-οκτώβρη-700219

Του Θανάση Κοντονίνα, πρόεδρου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ – ΤΑΕ

Η 1η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας που καθιερώθηκε το 1990 με απόφαση του ΟΗΕ.

Είναι η ημέρα αφιερωμένη στους απόμαχους της δουλειάς, τα περήφανα γηρατειά που καθημερινά βλέπουμε τους κυβερνώντες να μας στέλνουν στον καιάδα με την καθημερινή φτωχοποίηση, που δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο.

1)Μειώσανε τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές. 2) Καταργήσανε το ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους και μας κοροϊδεύουν με την αντισταθμιστική κάρτα σίτισης, που απλά μας μετατρέπει σε ζητιάνους. 3) Η δημόσια υγεία έχει καταρρεύσει.

Τα νοσοκομεία μας έχουν μείνει χωρίς γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, αναλώσιμα υλικά, χωρίς φάρμακα και οι συνταξιούχοι υποχρεώνονται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους για μια ανθρώπινη περίθαλψη και υγεία.

Ολος ο κόσμος της Τρίτης Ηλικίας βρίσκεται σε αναβρασμό γιατί μετά από 40 χρόνια και πλέον εργασίας και προσφοράς, να βλέπει τους «ψαλιδοχέρηδες» να τους καταρρακώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Μπορεί να μεγαλώσαμε αλλά δεν γεράσαμε. Με όση δύναμη μας μένει, θα παλέψουμε να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική που τσακίζει τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας. Δεν θα ανεχθούμε άλλο εμπαιγμό. Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και όχι με φιλοδωρήματα και κατοχικά συσσίτια (δελτίο).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου