ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

«Την αλήθεια και μόνον αυτήν υπηρετείστε»

την-αλήθεια-και-μόνον-αυτήν-υπηρετεί-20016

Κύριε Διευθυντά της εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ,

Λυπάμαι πολύ που αναγκάζομαι να καταχραστώ της φιλοξενίας στο χώρο της εφημερίδας σας, αλλά πιστεύω ότι είστε υπέρμαχος της ορθής και αληθούς πληροφόρησης των αναγνωστών σας, όπως εξάλλου και η δημοσιογραφική δεοντολογία επιβάλλει.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλώ, να δημοσιεύσετε αυτούσια την επιστολή μου με την οποία θέλω να αποκαταστήσω την αλήθεια των γεγονότων αλλά και την αξιοπρέπεια συναδέλφων μου, που με δαιμονισμένα έντεχνο τρόπο η κ. Χάνου επιχειρεί να αμαυρώσει στο ρεπορτάζ της με τίτλο: «Ανανεώνονται οι εξεταστικές επιτροπές στα 19 εξεταστικά κέντρα της Μαγνησίας» που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 19-4-2016 αναφέροντας: «Σε ανανέωση των εξεταστικών επιτροπών … προχωρά η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Οι θέσεις στις εξεταστικές επιτροπές, που απαρτίζονται από 7 έως 8 μέλη, είναι έμμισθες, ωστόσο τις καταλάμβαναν επί σειρά ετών οι ίδιοι και οι ίδιοι.

Το αίτημα για ανανέωση σε ποσοστό 40% της σύνθεσης των εξεταστικών επιτροπών είχε καταθέσει η ΕΛΜΕ Μαγνησίας» και πιο κάτω συνεχίζει: «Η αμοιβή ξεκινά από 150 ευρώ έως 300 ευρώ για τη θέση του προέδρου. Μόνο που κάθε χρόνο συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί είχαν πρόσβαση στις επιτροπές και άρα στην έξτρα αμοιβή».

Είναι εύκολο να λέει κάποιος ψέματα, και ο δημοσιογράφος (αν είναι δημοσιογράφος επαγγελματίας και με συνείδηση), οφείλει να ενημερώνει με ακρίβεια και αλήθεια το αναγνωστικό κοινό και να στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Ενημερώνω λοιπόν και εσάς και το αναγνωστικό σας κοινό – και αν χρειαστεί θα προσκομίσω όλα τα σχετικά αρχεία που υπάρχουν στη ΔΔΕ Μαγνησίας (όπως ο τέως πρόεδρος της ΕΛΜΕ και νυν Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα γνωρίζει ή οφείλει να τα γνωρίζει) – ότι τα προηγούμενα τρία χρόνια ανανεώνονταν κάθε χρόνο οι λυκειακές επιτροπές – που είναι ευθύνη του Διευθυντή Εκπαίδευσης (οι επιτροπές του βαθμολογικού είναι ευθύνη του προέδρου του) -τουλάχιστον κατά 60%, όπως και το προεδρείο της ΕΛΜΕ γνωρίζει πολύ καλά τι έγινε τα τελευταία χρόνια σχετικά με τις λυκειακές επιτροπές, αλλά κομίζει γλαύκαν ες Αθήνας με την πρότασή της για ανανέωση 40%). Και όποιος αμφιβάλλει ας δει προσεκτικά την εργασία που με πολύ κόπο έκαναν ο κ. Χρυσανθόπουλος Νίκος και η κ. Τόκα Αϊκατ, οι οποίοι ύστερα από απόφασή μου κατέγραψαν αναλυτικά τα στοιχεία από το 2010 και εξής αναφορικά με τη θέση που είχε οριστεί ο κάθε εκπαιδευτικός την κάθε χρονιά σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις. Η ανανέωση των προσώπων προκάλεσε τα ευμενή σχόλια και την έκφραση ευχαριστιών στους συνεργάτες μου, όπως επίσης και έντονες διαμαρτυρίες κάποιων επειδή ανανεωνόταν το εκπαιδευτικό προσωπικό των επιτροπών.

Ετσι έχουν τα γεγονότα, κ. Διευθυντά, και όχι όπως παρουσιάζονται στο ρεπορτάζ που, αν δεν γίνεται στο πόδι, αν μη τι άλλο, η περισσή κολακεία έχει το λόγο καθώς κόλακας και κολακευόμενος αποδεικνύονται κατώτεροι των απαιτήσεων του έργου που επιτελούν ο καθένας από τη θέση του. Με εκτίμηση Γιώργος Δοδοντσάκης Τέως ΔΔΕ Μαγνησίας

Α.Σ.: Αντιπαρερχόμαστε το γνωστό ύφος του κ. Γιώργου Δοδοντσάκη και θα απαντήσουμε στην ουσία που τεχνηέντως παρέβλεψε, λόγω προφανώς της δικής του… δαιμονισμένης εμπάθειας.

Το ρεπορτάζ προέρχεται από πληροφόρηση και επίσημες δηλώσεις του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη -τον οποίο δεν έχουμε κανένα λόγο να αμφισβητήσουμε από τη στιγμή που μιλά επισήμως- και έρχεται σε συνέχεια σχετικής επιστολής της ΕΛΜΕ Μαγνησίας για το θέμα της ανανέωσης των εξεταστικών επιτροπών. Είναι καταφανέστατο.

Αν ο ίδιος δεν θέλει να το δει και ψάχνει άλλους λόγους ή απλώς μία αφορμή για να δηλώσει παρών στην επικαιρότητα του Βόλου ως τέως διευθυντής, που… «όλα σωστά τα έκανε» είναι δικό του θέμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου