ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ελάχιστα από τη δραστηριότητα του αείμνηστου πρωτοπρεσβύτερου π. Στυλιανού Ανανιάδη

ελάχιστα-από-τη-δραστηριότητα-του-αεί-23894

Του Γιώργου Δ. Ζαχαρόπουλου

Πλήρης ημερών έφυγε από κοντά μας, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Στυλιανός Ανανιάδης, Θεολόγος καθηγητής και παλαιός συμμαθητής , στο 2ο Οκτατάξιο Γυμνάσιο Αρρένων Βόλου.

Σαν εκπαιδευτικός λειτουργός , επέδειξε μεγάλη παιδαγωγική μεθοδικότητα και αναδείχτηκε υποδειγματικός καθηγητής στο μάθημα των θρησκευτικών που δίδασκε σε πολλά σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης της περιοχής μας με τη μειχιλιότητα και τη γλυκύτητα που τον διέκριναν.

Για αυτό οι μαθήτριες και οι μαθητές του, που σήμερα κατέχουν διάφορες θέσεις στη κοινωνία και τον ενθυμούνται, αισθάνονται υπερήφανοι που τον είχαν καθηγητής τους και το έργο του ασφαλώς θα το διηγούνται στα παιδιά και στα εγγόνια τους. Και σαν μετέπειτα, κληρικός υπήρξε σαγηνευτής στο κήρυγμά του, με τη μεγάλη θεολογική γνώση και έντιμη συμπεριφορά του. Στην Κοινωνική Χριστιανική Ένωση που ήταν ο πνευματικός της καθοδηγητής, για αρκετά χρόνια, είχε αγαθή μνήμη, για τα εμπνευσμένα, από ζωντανή χριστιανική πίστη, κηρύγματά του.

Αλλά και με την αγιογραφία είχε ασχοληθεί και τη συγγραφή πολλών βιβλίων και μέχρι τέλους ήταν στα προγράμματα της «Ορθόδοξης Μαρτυρίας» ο ακαταπόνητος στοχαστής.

Η δραστηριότητά του είχε επεκταθεί και στο νησί των Τρικέρων όπου από πολλά χρόνια διατηρούσε εξοχική κατοικία.

Με δικά του έξοδα ανακαίνισε παρεκκλήσια του νησιού, τα οποία, λόγω παλαιότητας και εγκατάλειψης, κινδύνευαν να καταστραφούν.

Η Μητρόπολη Δημητριάδος και άλλοι φορείς, τον ετίμησαν με ανώτατες διακρίσεις, για τις μεγάλες υπηρεσίες που πρόσφερε στην τοπική Εκκλησία. Τώρα βρίσκεται αναπαυμένος «στη χώρα των δικαίων», όπου επάξια θα του απονεμηθεί, από το δικαιοκρίτη Κύριο ο «της Δικαιοσύνης στέφανος». Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους τους πρωτοπρεσβυτέρα, παιδιά και εγγόνια του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου