ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

ΛΑΕ: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 8 Μάρτη 2016: Αντίσταση και Αντεπίθεση

λαε-παγκόσμια-ημέρα-της-γυναίκας-8-μάρτ-73662

Η ΛΑ.Ε. με αφορμή την 8η Μάρτη 2016 σε ανακοίνωσή της “απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλες τις γυναίκες στην χώρα μας, στην Ευρώπη στον κόσμο ολόκληρο. Σε όλες τις γυναίκες που εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες, στις άνεργες, στις νέες γυναίκες που αναζητούν μάταια μια θέση εργασίας παρά τα αυξημένα τυπικά τους προσόντα, τις μετανάστριες που διωγμένες από τον τόπο τους διεκδικούν το δικαίωμα στην ζωή σε μια άλλη χώρα.

Έχουν περάσει 159 χρόνια (8 Μάρτη 1857) από τη πρώτη καταγεγραμμένη στην ιστορία απεργία εργαζομένων γυναικών που διαδήλωσαν και διεκδίκησαν μείωση των ωρών εργασίας, ίση αμοιβή με τους άνδρες και ανθρώπινες συνθήκες ζωής και δουλειάς.

Η συγκέντρωση πνίγηκε στο αίμα, αποτέλεσε όμως την αρχή για διεκδικήσεις και κατακτήσεις δικαιωμάτων από τις γυναίκες στον επαγγελματικό, κοινωνικό και πολιτικό τομέα.

Σήμερα όμως σε συνθήκες νεοφιλελευθερισμού και εφαρμογής στην χώρα μας την χώρα των καυαστροφικών μνημονίων, τα πάντα ανατρέπονται και αμφισβητούνται.

Οι γυναίκες παρά το μορφωτικό τους επίπεδο αποτελούν το 65% των μερικά απασχολούμενων εργαζομένων, και το 63% των ανέργων νέων.

Τα μνημόνια διαλύουν το κοινωνικό κράτος , το βάρος του οποίου επωμίζονται επιπρόσθετα οι γυναίκες.

Το τρίτο μνημόνιο ιδιαίτερα που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ψήφισαν όλα τα μνημονιακά κόμματα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) αποτελεί την χαριστική βολή σε εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην ενίσχυση των ανισοτήτων εις βάρος των γυναικών. Οι γυναίκες όμως που έχουν αγωνισθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια για την κατάκτηση δικαιωμάτων είναι και τώρα παρούσες στους κοινωνικούς αγώνες, στις απεργίες, στα συνδικάτα, στις γειτονιές στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης.

Η 8η Μάρτη 2016 βρίσκει την χώρα μας στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι.

Οι πολιτικές λιτότητας που εξακολουθούν να εφαρμόζονται οδηγούν την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας σε εξαθλίωση, και η υποταγή συνολικά στις πολιτικές της ΕΕ ανατρέπουν κάθε έννοια εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας.

Οι γυναίκες όμως μαζί με τον Ελληνικό λαό εξακολουθούν να αγωνίζονται για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη για ειρήνη για εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και κατά όλων των αδύνατων, για μια καλύτερη ζωή για όλους και κυρίως για την νέα γενιά.

Η ΛΑ.Ε χαιρετίζει τις γυναίκες που αγωνίζονται και διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία, στο κράτος πρόνοιας, στην αξιοπρέπεια , στην ελπίδα.

Η ΛΑ.Ε χαιρετίζει και στέκεται δίπλα σε όλες τις πληττόμενες και αγωνιζόμενες γυναίκες και ιδιαίτερα σε αυτές που υπό άθλιες συνθήκες ζουν το δράμα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης.”

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου