ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Οι πρόσφυγες δεν είναι υγειονομική βόμβα» λέει το υπ. Υγείας

αλ-μεϊκόπουλος-οι-πρόσφυγες-δεν-είνα-73669

Σε ανακοίνωση από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλου για τους πρόσφυγες μεταξύ άλλων υπογραμμίζεται:

«Δεν υπάρχει υγειονομικός κίνδυνος από τους πρόσφυγες και μετανάστες που εισέρχονται στην χώρα μας, γιατί η κυβέρνηση κάνει το παν για να τους παρασχεθούν οι απαραίτητες υπηρεσίες υγείας, διαβεβαιώνει το Υπουργείο Υγείας με το από 8.3.2016 Δελτίο Τύπου που εξέδωσε. «Διασφαλίζουμε την παροχή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στα σημεία πολύ προσωρινής ή προσωρινής φιλοξενίας, την επιδημιολογική επιτήρηση, την υγιεινή στους χώρους αυτούς και βεβαίως δίνουμε το δικαίωμα με το Παράλληλο Πρόγραμμα που ψηφίστηκε να έχουν και αυτοί οι πληθυσμοί πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας», εξηγεί ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος.

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει ότι για να αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο εμφάνισης λοιμωδών νοσημάτων έχει προχωρήσει σε πλήρη καταγραφή, βλέπει το επιδημιολογικό προφίλ και τη σύνθεση των πληθυσμών που έχει αλλάξει και αποτελείται πλέον από παιδιά, έγκυες γυναίκες, νέες γυναίκες, ηλικιωμένους, που σημαίνει ότι διαφοροποιείται και η ανάγκη παροχής υπηρεσιών υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο, 2 μονάδες υγείας του ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκονται καθ’ οδόν για την Ειδομένη, προκειμένου να παράσχουν υπηρεσίες στους ανθρώπους που παραμένουν εκεί, ελπίζοντας να περάσουν τα σύνορα, με τη συμμετοχή παιδιάτρων και γενικών γιατρών.

Η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μια δεύτερη ανθρωπιστική κρίση και σηκώνει αυτή τη στιγμή στους ώμους της ένα δυσανάλογα μεγάλο βάρος. Την ώρα που ο διχασμός ανάμεσα στην Ευρώπη που σέβεται την αξία του καταμερισμού των βαρών και στην Ευρώπη που δεν αναγνωρίζει την ιδρυτική αξία της αλληλεγγύης έχει πλέον ξεσκεπαστεί, η μικρή Ελλάδα διασώζει το καλό πρόσωπο της Ευρώπης αναγνωρίζοντας στους πληθυσμούς των προσφύγων και μεταναστών όλα τα δικαιώματα που προκύπτουν από τις διεθνείς συμβάσεις».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου