ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ερώτηση Αλ. Μεϊκόπουλου και Κατ. Παπανάτσιου για την ανασφάλιστη εργασία

ερώτηση-αλ-μεϊκόπουλου-και-κατ-παπανά-83021

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας για τις πολιτικές καταπολέμησης της ανασφάλιστης εργασίας κατέθεσαν οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος και Κατ. Παπανάτσιου μαζί με άλλους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Στην ερώτησή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι το υπουργείο και πιο συγκεκριμένα το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) καλείται να φέρει εις πέρας ένα ομολογουμένως δύσκολο έργο. Διότι αφενός η κείμενη νομοθεσία δεν φαίνεται να φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα αφετέρου το Σ.ΕΠ.Ε είναι στην παρούσα φάση ένας υποστελεχωμένος οργανισμός.

Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι οι πολιτικές του υπουργείου θα πρέπει να διέπονται από μια διαφορετική φιλοσοφία, ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικές στην καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας παρέχοντας κίνητρα προς τους ανασφάλιστους εργαζόμενους.

Με αυτό το τρόπο θα δημιουργηθεί μια νέα κοινωνική συμμαχία μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε αρωγούς της προσπάθειας του υπουργείου» συμπληρώνουν οι βουλευτές και ερωτούν τον υπουργό σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες σκοπεύει να προβεί ώστε αφενός να γίνουν πιο αποτελεσματικές οι ποινές αφετέρου να λειτουργούν υπέρ των εργαζομένων και των ασφαλιστικών ταμείων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου