ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατ. Παπανάτσιου για το συμψηφισμό των χρεών του Γηροκομείου Βόλου

η-βουλευτής-μαγνησίας-του-συριζα-κατ-π-86248

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου σχετικά με το θέμα των χρεών του Γηροκομείου Βόλου.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση από το πολιτικό γραφείο της κ. Παπανάτσιου «το Ιδρυμα «Γηροκομείον Βόλου», επιτελεί το φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο, από το έτος 1952. Σήμερα φιλοξενεί 110 ηλικιωμένους και απασχολεί 49 εργαζόμενους διαφόρων ειδικοτήτων, αποτελώντας για την Μαγνησία αλλά και την ευρύτερη Περιφέρεια της Θεσσαλίας, μία ιδιαίτερα σημαντική και απαραίτητη κοινωνική δομή, αναφέρει σχετικά η βουλευτής και συνεχίζει τονίζοντας πως πλέον κινδυνεύει να κλείσει, παρά τις γενναίες προσπάθειες που έχει καταβάλει η νέα διοίκηση, η οποία όταν ανέλαβε τον Φεβρουάριο του 2014 οι εργαζόμενοι του Ιδρύματος ήταν απλήρωτοι για 13 συνεχόμενους μήνες, έχοντας περιέλθει σε πλήρη ένδεια.

Επιπρόσθετα, τον Απρίλιο του 2015 το Ιδρυμα είχε υπαχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων στην οποία δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί λόγω των υψηλών δόσεων. Ενώ, όπως αναφέρει στην ερώτηση η κα Παπανάτσιου, η νέα διοίκηση έχει βελτιώσει αισθητά την κατάσταση όσον αφορά τις πληρωμές των εργαζομένων, αλλά οι οφειλές στο ΙΚΑ και η μη ρύθμισή τους είτε με συμψηφισμό, είτε με κάποιον άλλο τρόπο, έχει επιφέρει και άλλα φορολογικά κολλήματα στη διοίκηση, με άμεσο αποτέλεσμα να έχουν κινηθεί και οι αντίστοιχες δικαστικές/νομικές διαδικασίες.

Τέλος, η βουλευτής αναφέρει ότι η διαδικασία συμψηφισμού των ανωτέρω οφειλών είναι ιδιαίτερα αργή και δαιδαλώδης και ερωτά τους κ.κ. υπουργούς ενημέρωση σχετικά με το αν με τις ενέργειες τους για την επίσπευση των διαδικασιών του συμψηφισμού των οφειλών του Γηροκομείου Βόλου προς το ΙΚΑ με τις οφειλές του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προς το Γηροκομείο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου