ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ανακοίνωση από την παράταξη «Εμποροι – Ενάντια στην κρίση»

ανακοίνωση-από-την-παράταξη-εμποροι-8-121488

Για την μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση στο Βόλο

Από την παράταξη «Εμποροι – Ενάντια στην κρίση» λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση: «Από την πλευρά μας ως «Εμποροι – Ενάντια στην κρίση» θέλουμε να χαιρετίσουμε τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες και επαγγελματίες του Βόλου που συμμετείχαν στην μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση που έγινε χθες (04.02.16).

Η σημερινή μαζικότατη συμμετοχή των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών στην απεργιακή κινητοποίηση, με σχεδόν καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων και των επιχειρήσεων τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα, ήταν από τις μεγαλύτερες πανελλαδικά. Ο εμπορικός κόσμος και της πόλης μας έστειλε μήνυμα ότι αδυνατεί να σηκώσει κι άλλα μνημονιακά μέτρα λιτότητας και φορομπηξίας. Αδυνατεί να αντέξει το ασφαλιστικό που προτείνει η κυβέρνηση και πολύ περισσότερο διαφωνεί με τις ακόμα μεγαλύτερες και καταστροφικότερες απαιτήσεις των δανειστών – εκβιαστών.

Η συμμετοχή των εμπόρων ήταν μεγάλη γεγονός που είναι θετικό. Είναι σημαντικό όμως την επόμενη φορά η παρουσία του ΕΣΒ να είναι πολύ πιο οργανωμένη, πιο δυναμική και πιο αποτελεσματική. Η συγκροτημένη παρουσία του ΕΣΒ θα συσπειρώσει τα υπάρχοντα μέλη και θα αποτελέσει την απαρχή για συμμετοχή όλο και περισσότερων εμπόρων από όλες τις περιοχές του Βόλου και της Ν.Ιωνίας.

Επιπλέον η οργανωμένη παρουσία του ΕΣΒ και ο συντονισμός και με την ΟΕΒΕΜ, την επόμενη φορά θα μπορέσει να αποτρέψει το άνοιγμα των μεγάλων αλυσίδων Super Market και τον πολυκαταστημάτων στο Old City (Jumbo, Praktiker κ.α.) που ενώ η κοινωνία στενάζει αυτά επιμένουν να προκαλούν και να παραμένουν ανοικτά ακόμα και τη σημερινή απεργιακή μέρα!

Είναι σαφές, πως ο αγώνας για να μην μπουν κι άλλα λουκέτα σε ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις της πόλης μας και για να μην οδηγηθεί ακόμα περισσότερος κόσμος στην ανεργία συνεχίζεται! Η απεργία αυτή πρέπει να αποτελέσει την απαρχή κι όχι τη μοναδική μέρα. Γιατί μόνο με μια μέρα και παρά τη δυναμική που είχε, η τρόικα και οι θεσμοί δεν θα υποχωρήσουν. Θα συνεχίσουν να απαιτούν το ξεκλήρισμα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και της Αγροτιάς του τόπου μας.

Η πραγματική λύση για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό δεν είναι η ακόμα μεγαλύτερη επιβάρυνση των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η μόνη λύση που μπορεί να δοθεί είναι να πληρώσουν οι μεγάλες εταιρείες που έχουν υπέρογκα κέρδη αλλά και να επιτραπεί στην Ελλάδα να ξεφύγει από το σπιράλ ύφεσης που την έχουν οδηγήσει οι μνημονιακές πολιτικές προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική ανάπτυξη, παραγωγική ανασυγκρότηση και δημιουργία νέων θέσεων αξιοπρεπούς εργασίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου