ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Αγρότες με τα τρακτέρ της οργής ~ Τυφλή σύγκρουση με την κυβέρνηση

αγρότες-με-τα-τρακτέρ-της-οργής-τυφλή-137406

Γράφει ο Βασίλης Χατζόπουλος Περιφερειακός Σύμβουλος Μαγνησίας

Η θέση που βρίσκονται σήμερα οι αγρότες και κυρίως οι υποσχέσεις που έλαβαν προεκλογικά όχι μόνο από την σημερινή κυβέρνηση, αλλά και από τις προηγούμενες έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα, ωρολογιακή βόμβα στην οποία κάθεται πάνω δυστυχώς η κυβέρνηση. Μια ωρολογιακή βόμβα που δύσκολα μπορεί να πει κανείς ότι εύκολα θα απενεργοποιηθεί.

Ο αγροτικός κόσμος της Περιφέρειας είναι σήμερα στα κάγκελα και όσοι γνωρίζουν καλά τα πράγματα στην ύπαιθρο καταλαβαίνουν ότι δεν πρόκειται ο αγροτικός κόσμος της χώρας μας μετά από αυτά που έχουν δρομολογηθεί εις βάρος του να δείξει ανοχή. Ολοι λένε ότι η κυβέρνηση πρέπει να βρει τον τρόπο να συνομιλήσει με τους αγρότες με ένα ουσιαστικό διάλογο που θα δίνει στον αγροτικό κόσμο το μήνυμα της εξόδου από την άβυσσο στην οποία βρίσκεται σήμερα. Η τακτική του «δεν συνομιλούμε» ή «ξέρουμε εμείς ποιο είναι το καλό για σας, χωρίς να σας ρωτάμε», πρέπει να εγκαταλειφθεί τάχιστα. Οι αγρότες είναι μία τάξη που έχει δείξει μέχρι σήμερα ότι έχει αντοχές και υπομονή, αλλά δεν ανέχεται το δούλεμα και τις θολές υποσχέσεις. Αυτή την τακτική την ακολούθησαν και άλλοι στο παρελθόν και την πλήρωσαν ακριβά. Η σημερινή Κυβέρνηση υπερψηφίστηκε από τους αγρότες, τώρα πρέπει να τους δείξει ότι σέβεται την εμπιστοσύνη που της έδειξαν και αυτό θα είναι καλό για την κυβέρνηση, αλλά και την ίδια την χώρα.

Οι Ελληνες αγρότες δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού και δεν είναι διατεθειμένοι να αποτελούν τον πρώτο στόχο της πολιτικής δημαγωγίας και των ψεύτικων υποσχέσεων.

Είναι εύλογη συνεπώς, η απαίτηση μιας άμεσης επαφής με την Κυβέρνηση και ακόμα πιο εύλογη η υποχρέωση της πολιτείας να τους ακούσει και να μην λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς αυτούς, για αυτούς.

Ομως για να είμαστε δίκαιοι δυστυχώς υπάρχουν αρκετές αδυναμίες στους αγρότες καλύτερης συνεννόησης μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, πρέπει η νέα γενιά των αγροτών να είναι μπροστά στον αγώνα, να περάσει στην κεντρική σκηνή, δηλαδή στις διοικήσεις των θεσμοθετημένων οργανώσεων για να δώσουν νέο αέρα και ελπίδες στον μαχόμενο αγροτικό κόσμο.

Οι αντοχές όμως σήμερα του Ελληνα αγρότη έχουν ξεπεραστεί προ πολλού. Να ελπίζουν, τους λένε συνέχεια, αλλά αυτοί βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται συνεχώς και οι υποσχέσεις να πέφτουν βροχή.

Αυτή τη φορά πολύ φοβάμαι τα τρακτέρ δεν θα αφήσουν κόμβο για κόμβο ήσυχο και το κυριότερο θα έχουν μαζί τους υποστηρικτές όλους τους Ελληνες Πολίτες που υποφέρουν από τις πολιτικές λιτότητας και στέρησης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου