ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ερώτηση Κατερίνας Παπανάτσιου

ερώτηση-κατερίνας-παπανάτσιου-141938

Σχετικά με τον προσδιορισμό της νησιωτικής Μαγνησίας ως ανεξάρτητη περιοχή αποσπάσεων εκπαιδευτικών

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ. ΡΙΖ.Α. Κ. Παπανάτσιου με θέμα τον προσδιορισμό της νησιωτικής Μαγνησίας ως ανεξάρτητη περιοχή αποσπάσεων εκπαιδευτικών.

Οπως αναφέρεται στην ερώτηση, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας σε πρόσφατη επιστολή της προς το υπουργείο Παιδείας Ερευνας και Θρησκευμάτων αναφέρει τα προβλήματα που προκύπτουν κατά τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών λόγω συνύπαρξης στην ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας της χερσαίας και νησιωτικής περιοχής (Σποράδες).

Στα προβλήματα που προκύπτουν συμπεριλαμβάνονται η ταλαιπωρία των εκπαιδευτικών που προσπαθούν να τοποθετηθούν στις επιθυμητές γι’ αυτούς θέσεις (νησιωτικές ή χερσαίες) και η σημαντική χρονική καθυστέρηση τοποθέτησής τους, ειδικά στις νησιωτικές περιοχές. Για τους παραπάνω λόγους η ΕΛΜΕ Μαγνησίας πρότεινε τον προσδιορισμό της νησιωτικής Μαγνησίας ως ανεξάρτητη περιοχή αποσπάσεων εκπαιδευτικών.

Τέλος, στην ερώτησή της η βουλευτής ρωτά τον κ. υπουργό Παιδείας Ερευνας και Θρησκευμάτων, εαν προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προσδιοριστεί η νησιωτική Μαγνησία ως ανεξάρτητη περιοχή αποσπάσεων, με σκοπό να διευκολυνθούν οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου