ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Οι αγρότες αναζητούν την ελπίδα μετά το νέο χρόνο

οι-αγρότες-αναζητούν-την-ελπίδα-μετά-τ-143820

Γράφει ο Βασίλης Χατζόπουλος, Περιφερειακός Σύμβουλος Μαγνησίας

Ησυντριπτική πλειοψηφία των αγροτών φαίνεται να πιστεύει ότι η ζωή του, είτε θα μείνει στα ίδια επίπεδα με την περσινή χρονιά, είτε θα χειροτερέψει. Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι το αίσθημα του φόβου και της άμυνας για το αύριο είναι διάχυτο σε όλη την ύπαιθρο και γενικότερα στον αγροτικό κόσμο.

Οι αγρότες έχουν ζήσει και άλλες φορές πολύ δύσκολες καταστάσεις, όμως καταφέρνουν να βγουν νικητές γιατί ποτέ δεν έσβησε η πίστη τους ποτέ δεν πέθανε η ελπίδα μέσα τους.

Τώρα όμως δυστυχώς φαίνεται πως έχουνε χάσει την πίστη και την ελπίδα, ίσως γιατί είχανε μάθει στα εύκολα εδώ και πολλά χρόνια, ίσως γιατί τους πρόδωσαν πολλές φορές, αφού τους πούλησαν ελπίδα και προοπτική.

Οι αγρότες πρέπει να συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει και κυρίως πρέπει να πιστέψουν στην δύναμη της ανατροπής και της αλλαγής πορείας.

Αν δεν πιστέψουνε αυτοί πρώτα απ’ όλους, ως ενεργά άτομα στον εαυτό τους, ως Έλληνες αγρότες στην σωτηρία τους, δεν θα σηκώσουν ποτέ κεφάλι.

Πρέπει να αναζητήσουν την Ελπίδα, το οφείλουν πρώτα στους εαυτούς τους, στα παιδιά τους και γιατί όχι και στην χώρα τους, να παλέψουν από εδώ και μπρος ώστε ο νέος χρόνος να γίνει για τους αγρότες η νέα αρχή που χρειάζονται για να πετύχουν τους στόχους τους.

Ο νέος χρόνος φέρνει πάντοτε ελπίδες στους Ελληνες αγρότες, δημιουργεί προσδοκίες σε κάθε αγροτική οικογένεια για μια νέα αρχή και είναι ίσως η πρώτη φορά που ο γενικός αυτός κανόνας για τους αγρότες κινδυνεύει να ανατραπεί.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων η ανησυχία των αγροτών δεν συνδέεται ούτε με την ευρύτερη οικονομική δυσπραγία που έχει υπάρξει στη χώρα μας, ούτε με τους ατυχείς χειρισμούς των κυβερνώντων σε πολλά θέματα.

Αυτά που ταλαιπωρούν τους αγρότες, είναι πράγματα που δεν κοστίζουν στην πολιτεία, όπως π.χ. η απουσία μια τάξης στην διαχείριση των διαφόρων θεμάτων, η επιπόλαιη αναθεώρηση των κανόνων του παιχνιδιού, οι μεγάλες καθυστερήσεις και η αβεβαιότητα με την οποία τρέχουν τα κοινοτικά προγράμματα.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας φιλοδοξεί για το νέο χρόνο να είναι μοχλός ανάπτυξης για την κίνηση προς τα εμπρός.

Προτείνοντας, πληροφορώντας και αντιδρώντας στα κακώς κείμενα, θα δώσει τη μάχη μαζί με τους αγρότες για να ξεκολλήσει ο αγροτικός κόσμος από το σημερινό τέλμα, δημιουργώντας την αισιοδοξία την ελπίδα και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στους Ελληνες αγρότες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου