ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

O Αλ. Μεϊκόπουλος για το μέτρο της διακοψιμότητας

o-αλ-μεϊκόπουλος-για-το-μέτρο-της-διακο-160289

Δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση στο ΦΕΚ

Όπως ανακοινώθηκε χθες από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλ. Μεϊκόπουλου, «δημοσιεύτηκε και επίσημα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 2861) η απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη για την Υπηρεσία Διακοπτόμενου Φορτίου Ηλεκτρικής Ενέργειας (διακοψιμότητα), η οποία θα επιτρέπει σε ενεργοβόρες βιομηχανίες να διακόπτουν για συγκεκριμένες περιόδους τη λειτουργία τους. Το μέτρο επιτρέπει στις ενεργοβόρες βιομηχανίες σε περιόδους μεγάλης ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, να περιορίσουν την κατανάλωσή τους. Με την μείωση έτσι της συνολικής ζήτησης για ηλεκτρική ενέργεια, επιβαρύνεται λιγότερο το σύστημα και ενισχύεται η ευστάθειά του, με προβλεπόμενο αντάλλαγμα προς τις βιομηχανίες εκπτώσεις στα τιμολόγια του ρεύματος που καταναλώνουν.

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει ο κ. Μεϊκόπουλος «η απόφαση περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες για την εφαρμογή του μέτρου και για την αποζημίωση που θα λαμβάνουν οι εγχώριες βιομηχανίες, μειώνοντας τα ενεργειακά τους κόστη σε σημαντικό βαθμό.

Καθιερώνεται ο τύπος και το περιεχόμενο των Συμβάσεων Διακοπτόμενου Φορτίου και ρυθμίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής και ενεργοποίησης της Υπηρεσίας Διακοπτόμενου Φορτίου, οι κατηγορίες καταναλωτών που δικαιούνται να καταρτίσουν τις σχετικές συμβάσεις, οι προϋποθέσεις κατάρτισης και οι υποχρεώσεις των Διακοπτόμενων Καταναλωτών, καθώς και λεπτομέρειες για την καταβολή του οικονομικού αντισταθμίσματος στους συμβαλλόμενους.

Η υπουργική απόφαση ενεργοποίησης του μέτρου της διακοψιμότητας ανοίγει τον δρόμο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους σε βιομηχανίες υψηλής τάσης, όπως η Χαλυβουργία στην περιοχή μας, και με την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους έρχεται να συμβάλλει στη διατήρηση εκατοντάδων θέσεων εργασίας στη σημερινή δυσμενή οικονομική συγκυρία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου