ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Η Μ. Χρυσοβελώνη για τις προτάσεις Καμμένου

η-μ-χρυσοβελώνη-για-τις-προτάσεις-καμμ-171766

Από το πολιτικό γραφείο της εκπροσώπου Τύπου των ΑΝΕΛ Μ. Χρυσοβελώνη με αφορμή τις προτάσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ Π. Καμμένου για τις Ενοπλες Δυνάμεις σε ανακοίνωση που εκδόθηκε υπογραμμίζονται τα εξής:

“Ο κ. Καμμένος εξέφρασε μια σκέψη του για ορισμένα θέματα που σχετίζονται με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Εφόσον ο σχεδιασμός προχωρήσει, τότε θα υπάρξει πλήρης ενημέρωση του Πρωθυπουργού και δημόσια διαβούλευση, ώστε τα κόμματα και οι πολίτες να τοποθετηθούν συγκεκριμένα.

Είναι γνωστό ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ορισμένα θέματα, γεγονός που έχει αποδεχθεί ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας. Δεν συμφωνούμε σε όλα.

Οι σκέψεις και οι προτάσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας έχουν στόχο την περαιτέρω αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο κ. Καμμένος δεν κάθεται κλεισμένος στο γραφείο του, αλλά επισκέπτεται τα ακριτικά και πιο απομακρυσμένα φυλάκια. Οι επισκέψεις που πραγματοποιεί δεν είναι τυπικές, παραμένει εκεί και βλέπει από κοντά τις ανάγκες και τα προβλήματα στο Στρατό. Όταν μιλά για στρατιωτικά λύκεια και για στράτευση των γυναικών, όχι όλων, αλλά εκείνων που επιθυμούν να υπηρετήσουν στα Σώματα Ασφαλείας, κάτι παραπάνω ξέρει.

Συζητώντας καλόπιστα, σε ότι αφορά τη στράτευση των γυναικών που θέλουν να υπηρετήσουν στα Σώματα Ασφαλείας, επειδή θα κρατήσουν όπλο, εκτιμώ ότι το να έχουν κάνει θητεία στο Στρατό, αυτό θα τους βοηθήσει πάρα πολύ.

Η έννοια των στρατιωτικών λυκείων σχετίζεται με το ότι πολλά παιδιά που ξεκινούν να υπηρετήσουν στις Ένοπλές Δυνάμεις ή και στα Σώματα Ασφαλείας δεν έχουν δεχθεί την κατάλληλη εκπαίδευση ώστε να είναι σε θέση να κατανοήσουν τι είναι αυτό που θα κάνουν στη ζωή τους και αν μπορούν να το αντέξουν. Εάν τους δοθεί η δυνατότητα να έχουν μια κατάλληλη εκπαίδευση, αυτό δεν θα τους βοηθήσει;»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου