ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος για το ωράριο των εκπαιδευτικών ΑμεΑ

ο-αλ-μεϊκόπουλος-για-το-ωράριο-των-εκπα-172100

Ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς για το ωράριο διδασκαλίας και εξωδιδακτικές υποχρεώσεις εκπαιδευτικών ΑμεΑ κατέθεσε στους αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεικόπουλος

Οπως τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Μεϊκόπουλος οι εκπαιδευτικοί με αναπηρίες, δυσκολεύονται σε βάρος της κατάστασης υγείας τους να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους σύμφωνα με τα ισχύοντα ωράρια διδασκαλίας, ιδίως κατά τα πρώτα χρόνια υπηρεσίας όπου το πλήρες ωράριο τόσο για μόνιμους, όσο και για αναπληρωτές είναι είκοσι τρεις (23) ή είκοσι τέσσερις (24) ώρες εβδομαδιαία. Οι αρνητικές επιπτώσεις που προκύπτουν από τη δυσκολία αυτή, επηρεάζουν και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης προς τους μαθητές. Σε συνδυασμό με εξωδιδακτικό έργο που τους ανατίθεται και τυχόν ασυνεχή ωράρια διδασκαλίας, εκπαιδευτικοί με αναπηρίες οδηγούνται πολλές φορές σε οριακές καταστάσεις όσον αφορά την κατάσταση υγείας τους και αναγκάζονται να απουσιάζουν με συνέπεια την μη ομαλήλειτουργία του σχολείου.

Με βάση τα παραπάνω απευθύνεται ερώτημα στους υπουργούς εάν προτίθενται να προχωρήσουν σε ρύθμιση για μείωση των ωρών εβδομαδιαίας διδασκαλίας από το εκπαιδευτικό προσωπικό (μόνιμων και αναπληρωτών) της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ανήκει στις κατηγορίες πασχόντων από άλλες σοβαρές χρόνιες ασθένειες, πιστοποιημένες από ΚΕΠΑ και οι οποίες αναγνωρίζονται ως κριτήρια πρόταξης στους πίνακες μοριοδότησης των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με την νομοθεσία (π.χ. Δρεπανοκυτταρική Αναιμία, Σκλήρυνση Κατά Πλάκας) αλλά και σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να υποχρεώνονται από τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων, να φροντίζουν να εξασφαλίζεται στους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις κατηγορίες κάθε άλλη διευκόλυνση, όπως απαλλαγή από την υποχρέωσή τους για προσφορά εξωδιδακτικής εργασίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου