ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

H Kατερίνα Παπανάτσιου για το Παλαιστινιακό Κράτος

h-kατερίνα-παπανάτσιου-για-το-παλαιστιν-177796

Σε δήλωσή της η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική και περήφανη μέρα για το Ελληνικό Κοινοβούλιο όπου η αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους, μετά από χρόνια διεκδικήσεων και αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό, γίνεται πραγματικότητα.

Η Ελλάδα γίνεται η 133η χώρα που αναγνωρίζει το Παλαιστινιακό Κράτος. Αξίζει να αναφέρουμε πως πάγιο αίτημα της Παλαιστίνης είναι ο σχηματισμός κράτους με βάση το Ψήφισμα 242 του ΟΗΕ, που καλεί το Ισραήλ να αποχωρήσει από τις περιοχές που κατέκτησε δια της βίας το 1967.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Εθνη, οι Παλαιστίνιοι είναι ο μεγαλύτερος προσφυγικός λαός στον κόσμο αριθμώντας 5,5 εκατομμύρια.

Το Ισραήλ έχει διατηρήσει τη διπλή στρατιωτική και πολιτική κατοχή πάνω στο 83% της Δυτικής Όχθης και περίπου στο ένα τέταρτο της Λωρίδας της Γάζας ενώ, περίπου 1 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι κατοικούν σε 360 τ. χλμ. γης στη Γάζα, με αποτέλεσμα να αποτελεί την πλέον πυκνοκατοικημένη περιοχή στον κόσμο.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πρωτοστατήσει σε ποικιλόμορφες δράσεις έμπρακτης συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό Λαό, από το Ένα Πλοίο Για Τη Γάζα, μέχρι τις προσπάθειες άρσης του αποκλεισμού της περιοχής.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η σημερινή μέρα αποτελεί σταθμό για το Ελληνικό Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία και είναι μεγάλη τιμή για εμάς και για όλους τους ανθρώπους που αγωνίζονται για Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Αξιοπρέπεια. Το ψήφισμα τέλος, καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη να καθίσουν εκ νέου στο τραπέζι των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων και να οικοδομήσουν ένα μέλλον ειρηνικής συμβίωσης. Στο πλαίσιο όλων των παραπάνω, η Ελλάδα συμβάλλει ενεργά στην σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου