ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Με αφορμή τη χρησιμοποίηση της Αργούς στις Χριστουγεννιάτικές εκδηλώσεις της πόλης

με-αφορμή-τη-χρησιμοποίηση-της-αργούς-245548

Από το σύλλογο «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ 2008- ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΑΡΓΟΥΣ» με αφορμή το γεγονός της χρησιμοποίησης της σύγχρονης Αργούς στις Χριστουγεννιάτικές εκδηλώσεις της πόλης λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Πληροφορηθήκαμε από τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να χρησιμοποιήσει τη σύγχρονη Αργώ, με πρωταγωνιστικό μάλιστα ρόλο, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της πόλης. Ηδη άλλωστε το σκάφος έχει ανελκυθεί στη στεριά και έχει τοποθετηθεί, για πρώτη φορά, δίπλα στο Ηρώο της παραλίας.

Εγκαιρα, πριν από 20 περίπου ημέρες, ζητήσαμε εγγράφως από τους αρμόδιους αντιδημάρχους της Δημοτικής Αρχής να μας ενημερώσουν αναφορικά με τη συμμετοχή της Αργούς στις εκδηλώσεις, με δεδομένο το ιδιαίτερα αυξημένο και ξεχωριστό ενδιαφέρον μας για την Αργώ, αλλά και την μοναδική βιωματική εμπειρία μας σε σχέση με το σκάφος.

Δυστυχώς ουδεμία απολύτως ενημέρωση είχαμε, ούτε οποιαδήποτε απόκριση στο αίτημα μας, γεγονός που θεωρούμε ότι απαξιώνει το Σωματείο μας, τα μέλη του οποίου βρίσκονται πάντοτε δίπλα στην Αργώ από την πρώτη κιόλας στιγμή που έπεσε στη θάλασσα, στα ταξίδια της, σε κάθε εκδήλωση κατά την οποία πρωταγωνιστεί και κάθε φορά που μας ζητείται, μέχρι και σήμερα.

Ως εκ τούτων οφείλουμε, έστω και τοιουτοτρόπως, να εκφράσουμε δημόσια τις ανησυχίες μας, τις οποίες είμαστε βέβαιοι ότι αφουγκράζεται η Δημοτική Αρχή.

Ανησυχούμε, καθώς ο συσχετισμός και μόνον του ιστορικού πλέον και παγκοσμίως μοναδικού σκάφους της σύγχρονης Αργούς και Συμβόλου της Πόλης μας, με τα Χριστούγεννα και τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, φαντάζει επικίνδυνος για την αλλοίωση της φυσιογνωμίας του μουσειακού χαρακτήρα του σκάφους. Θυμίζουμε ότι η σύγχρονη Αργώ αποτελεί μουσειακό ναυπήγημα, πιστοποιημένο από διεθνείς αναγνωρισμένους φορείς, ενώ κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ του μεγαλύτερου θαλασσίου ταξιδιού με κωπήλατο πλοίο στο σύγχρονο κόσμο.

Ανησυχούμε για την προστασία του σκάφους από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες του χειμώνα (χιονόπτωση κλπ), καθώς σήμερα το σκαρί της Αργούς είναι ιδιαίτερα ταλαιπωρημένο εξαιτίας της ελλιπούς ενδεχομένως συντήρησης της, αλλά και της συνεχόμενης έκθεσής της, καθόλα τα 9 χρόνια από την κατασκευή της.

Ανησυχούμε για την φύλαξη της Αργούς, εάν αυτή παραμείνει στη θέση που βρίσκεται σήμερα δίπλα στο Ηρώο της παραλίας, καθώς μόνον με αυστηρή και 24ωρη επίβλεψη θα είμαστε βέβαιοι ότι θα αποφύγουμε τυχόν βανδαλισμούς του Συμβόλου της Πόλης μας.

Παρά ταύτα και με δεδομένο ότι έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια να βλέπουμε με θετική σκοπιά κάθε προσπάθεια ανάδειξης της σύγχρονης Αργούς και του Αργοναυτικού Μύθου, ζητούμε για ακόμη μία φορά την ενημέρωση μας από τους αρμόδιος φορείς, προκειμένου να πετύχουμε όλοι μαζί, ως Πόλη, το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου