ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

«Κούρεμα 50% στα μερίσματα 230.000 συνταξιούχων του Δημοσίου»

κούρεμα-50-στα-μερίσματα-230-000-συνταξιούχω-257321

Τονίζει σε ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

Την έντονη ανησυχία και ανασφάλεια των συνταξιούχων, η οποία αυξάνεται καθημερινά, καθώς η καταβολή των μερισμάτων για το μήνα Νοέμβριο είναι κυριολεκτικά στον αέρα και τη μεγάλη αναστάτωση που έχει προκληθεί με το επικείμενο κούρεμα της τάξεως του 50% στα μερίσματα 230.000 συνταξιούχων Δημοσίων Υπάλληλων επισημαίνει με ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος. Την ερώτηση συνυπογράφουν 16 ακόμη βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Η ερώτηση των βουλευτών αναφέρει τα εξής: «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από σχετικά δημοσιεύματα στον καθημερινό και ηλεκτρονικό τύπο ότι, εστάλη στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επιστολή, κατά την οποία η Διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων γνωστοποιεί ότι πρόκειται να προχωρήσει σε κούρεμα ως και 50% στα μερίσματα 230.000 συνταξιούχων του δημοσίου κατά τον επόμενο μήνα.

Στο περιεχόμενο της επιστολής μάλιστα αναφέρεται ότι για την πληρωμή του Νοεμβρίου απαιτούνται 40-42 εκατ. ευρώ, την στιγμή που τα διαθέσιμα στο ταμείο είναι 16 εκατ. ευρώ. Για τον παραπάνω λόγο και έχοντας ως δεδομένο ότι η μόνη πηγή ρευστότητας, που είναι οι εισφορές των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων, είναι της τάξεως των 12 εκατ. Ευρώ, ζητήθηκε πρόσθετη οικονομική ενίσχυση της τάξεως των 16-18 εκατ. ευρώ με εμπιστευτική επιστολή που εστάλη στον Υφυπουργό Εργασίας κ. Πετρόπουλο.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. υπουργός:

1. Ποιες είναι οι λύσεις που εξετάζετε προκειμένου να καταβληθούν τα οφειλόμενα μερίσματα για τον μήνα Νοέμβριο.

2. Ποιο είναι το σχέδιό σας για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ταμείου ώστε να καταβάλλονται απρόσκοπτα τα οφειλόμενα μερίσματα στους συνταξιούχους» καταλήγει η ερώτηση των 17 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου