ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Οταν η φιλανθρωπία δεν φτάνει η αλληλεγγύη περισσεύει

οταν-η-φιλανθρωπία-δεν-φτάνει-η-αλληλε-268345

Οι πρόσφυγες στοιβάζονται σε πλατείες και γήπεδα, και οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες καλύπτουν τα κενά που αφήνει η ελλιπής κρατική μέριμνα.

Ετσι ή αλλιώς η μέριμνα αυτή αποσκοπεί στη μετά βίας αποβίωση των ανθρώπων αυτών, μέχρι εκεί βέβαια που δεν ενοχλείται ο «ντόπιος πολίτης» διασφαλίζοντας την κανονικότητά του.

Αντιλαμβανόμαστε τους πρόσφυγες – μετανάστες ως υφιστάμενους εκμετάλλευση στην παρούσα οικονομική και γεωπολιτική διαχείριση της Μεσογείου. Στεκόμαστε δίπλα τους αλληλέγγυοι και συλλογικά, όπως και σε κάθε κοινωνική ομάδα που έρχεται αντιμέτωπη με το βάρβαρο πρόσωπο του καπιταλισμού. Η συλλογή ειδών ανάγκης λοιπόν, δεν αποτελεί μια στιγμή φιλανθρωπίας, αλλά μια πράξη αλληλεγγύης.

Τα ψευδοδιλλήματα που αναπαράγει ο κρατικός λόγος έχουν σκοπό τη διάκριση των κατατρεγμένων σε καλούς και κακούς. Στην πραγματικότητα, η κάθε κατάσταση που εκτοπίζει πληθυσμούς είτε είναι με ένοπλες συγκρούσεις, είτε είναι μέσω οικονομικής εξαθλίωσης είναι ο ίδιος πόλεμος. Το αναγκαίο κακό προς όφελος του κεφαλαίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου