ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Βόλος… Η πόλη που δεν υπάρχει

βόλος-η-πόλη-που-δεν-υπάρχει-268365

Βόλος 2015, σκηνικό μετά σουρεαλισμού, δημοτική αρχή, εκλεγμένη, υπερφίαλη, αποκλεισμένη από κάθε μορφής κεντρικής εξουσίας, ασχέτου πολιτικού φάσματος. Ο δήμαρχος που θα έσπαγε την πόρτα αν δεν του την άνοιγαν παρακαλεί για δέκα λεπτά τηλεοπτικής παρουσίασης, των ιδίων του ατοπημάτων. Μία αρχή εντέλει υποδίκων η εν δυνάμει ανομίμων με την αλαζονεία της εξουσίας των παραπλανημένων και συνάμα την χλιαρή και ένοχη αρκετές φορές αντιπολίτευση, πλανά την πλανεμένη πόλη.

Υποψήφια πόλη, για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, με το Νταχάου των αδέσποτων, να μας διαφημίζει, με τις προσευχές για τα ακραία καιρικά φαινόμενα, μην αναδείξουν την αδυναμία διαχείρισης κάθε κρίσης, ενθυμούμενοι με πανικό τον χιονιά, τον βιολογικό καθαρισμό, τα νερά, και κάθε σοβαρό που συνέβη σε αυτή την έρμη πόλη, που φταίγαν οι υπάλληλοι, η αντιπολίτευση, η ο θεός, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την αδυναμία, τον ερασιτεχνισμό και την ιδιοτελή αντιμετώπιση των αληθών προβλημάτων.

Αντίθετα, σε ότι λαμπυρίζει, έστω και εποχικά είμαστε πρωταγωνιστές με τα απαραίτητα δημοσιογραφικά πουλέν να επευφημούν. Να τα φωτάκια, να τα λουλουδάκια εξαργυρώνουν την φτώχεια, την βρωμιά στην περιφέρεια τις κατευθείαν αναθέσεις και τις δουλειές με μη ντόπια συμφέροντα, αλλά με με μακρινούς εργολάβους που μας εξυπηρετούν.

Το απίστευτο νέο ήθος, η ύβρις, αλλά και η ποδοσφαιροποίηαη της καθημερινότητας, έχουν καταντήσει την πόλη πολιτική ρωμαϊκή αρένα που και νεόκοποι κομπάρσοι των υποδίκων βρυχώνται γιατί δεν ξέρουν να μιλούν. Αντιγράφουν κακέκτυπα τον χυδαίο υβρισμό των καθαριστριών, στην μετά ντούτσε εποχή των επιγόνων.

Η πολιτική ευθύνη είναι μέγιστη για την ηθική παρακμή, ας όψονται οι στηρίξαντες αυτό το αυτοκαταστροφικό πείραμα, αλλά και η έτερη μίζερη πολιτική αντιπρότασή. Σε αυτή την βαριά για την πόλη περιπέτεια δεν πρέπει να αποποιηθεί κανείς ευθύνες, πόσο μάλλον εμείς, που συνομολογήσαμε με κακό παρελθόν και το κατεστημένο, ουραγοί της εφήμερης ατζέντας των προσωρινών δεν αναδείξαμε την δουλειά και το πρόγραμμα των ανθρώπων που γνωρίζουν και μπορούν να βοηθήσουν, απέναντι στους καιροσκόπους…

Γιατί στα λάθη υπάρχει και η αυτογνωσία μα έστω και καθυστερημένα η νέα αρχή, ευελπιστούμε να επανακαθορίσουμε την πορεία μας , αλλά και την στάση μας σε αυτή την πόλη. Οι αρχές μας δεν άλλαξαν, μέσω της συλλογικότητας, έχουμε προτάσεις και θα συνδημιουργήσουμε για το μέλλον της πόλης που τώρα δεν υπάρχει, κόντρα στην σπείρα αλλά και στους ουτιδανούς, τους θεσιθήρες και τους διάττοντες αστέρες, δημιουργώντας μία νέα κίνηση, της δουλειάς, προσκαλώντας όλους τους ανήσυχους, δημόσια εκτεθειμένους αλλά και τους απλούς ενεργούς πολίτες που δεν αντέχουν άλλο τον Βόλο στην σκιά…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου