ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Κινδυνεύει με απαξίωση το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου

κινδυνεύει-με-απαξίωση-το-αεροδρόμιο-268730

Την έντονη ανησυχία των τοπικών φορέων για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, εξαιτίας της εικόνας εγκατάλειψης που παρουσιάζει, μετέφερε με ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Η ερώτηση του βουλευτή αναφέρει τα εξής: «Το πολιτικό αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, Βόλου, όπως είναι γνωστό δεν εντάχθηκε στην πρώτη ομάδα των 14 αεροδρομίων προς παραχώρηση. Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί έντονη αβεβαιότητα για το μέλλον της πιο σπουδαίας επένδυσης για το Νομό Μαγνησίας και για ολόκληρη την Κεντρική Ελλάδα.

Η αναστολή λειτουργίας των μόνιμων θερινών αερογραμμών για πρώτη φορά το 2015 και οι πληροφορίες για διακοπή των δύο πτήσεων charter από την Αγγλία για το 2016, δημιουργούν εύλογη ανησυχία στους τουριστικούς παράγοντες του Νομού και της Θεσσαλίας γενικότερα. Αξίζει να σημειωθεί πως η Αγγλία αποτελεί μια από τις βασικές αγορές που τροφοδοτεί με επισκέπτες τη Μαγνησία.

Το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου είναι μια σπουδαία υποδομή κόστους περίπου 80 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία παραμένει αναξιοποίητη και για την οποία δεν έχει γίνει καμία προσπάθεια από την πλευρά της Κυβέρνησης, ώστε να διαφυλαχθεί η λειτουργία της και να παραμείνουν οι μόνιμες αερογραμμές, οι οποίες φέτος για πρώτη χρονιά το εγκατέλειψαν, με αποτέλεσμα την κάθετη πτώση της επιβατικής κίνησης. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και το 2016.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κ. υπουργός εάν η Κυβέρνηση διαθέτει κάποιο σχέδιο για την αξιοποίηση αυτής της μεγάλης υποδομής ή θα αφεθεί στην τύχη της ακολουθώντας πορεία ραγδαίας πτώσης;» καταλήγει η ερώτηση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου