ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ανακοίνωση σωματείου καθαριστριών Μαγνησίας

ανακοίνωση-σωματείου-καθαριστριών-μ-280573

Από το σωματείο καθαριστριών – καθαριστών Νομού Μαγνησίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση στον απόηχο της χθεσινής επεισοδιακής συνάντησης με το Δήμαρχο Βόλου: «Η Διοίκηση του Σωματείου Καθαριστριών-ων, καταγγέλλει την απαράδεκτη επίθεση που εξαπέλυσε η Δημοτική αρχή με επικεφαλή τον δήμαρχο Βόλου, σε προγραμματισμένη συνάντηση που ζήτησε ο ίδιος με τις συμβασιούχες καθαρίστριες στα δημόσια σχολεία. Αμέσως μόλις οι συναδέλφισσες μαζεύτηκαν στην αίθουσα του Δημαρχείου με σύσσωμη και την Διοίκηση του Σωματείου να παρευρίσκεται, αντί να τις ενημερώσει για τον λόγο που τις κάλεσε, άρχισε να ρίχνει λάσπη κατά του Σωματείου και του ΠΑΜΕ, με αφορμή περασμένη συνάντηση των Προέδρων της Σχολικής Επιτροπής και της Διοίκησης του Σωματείου.

Στην συνάντηση αυτή η Διοίκηση έθεσε στους Προέδρους τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία και έχουν να κάνουν:1ον με τις κενές θέσεις που υπάρχουν σε αρκετά Νηπιαγωγεία – Δημοτικά σχολεία 2ον με την εκμετάλλευση των συναδέλφων πενταμηνιτών από την Δημοτική Αρχή, για να καθαρίζουν 1-2 φορές την εβδομάδα τα σχολεία που υπάρχουν κενά αντί να προκηρυχθούν νέες θέσεις εργασίας και 3ον την ενδεχόμενη μείωση κατά 10% στις αποδοχές των συμβασιούχων συναδέλφων με βάση έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας προς τους Δήμους. Στην παραπάνω συνάντηση η Διοίκηση του Σωματείου υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα των συναδέλφων ζήτησε να μην υπάρξει καμιά μείωση στους μισθούς των συμβασιούχων καθαριστριών, που ήδη δουλεύουν με πενιχρούς μισθούς και βρίσκονται χρόνια όμηρες στις δουλεμπορικές αυτές συμβάσεις. Επιπλέον, απαίτησαν να προκηρυχθούν νέες θέσεις εργασίας καθαριστριών, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα σχολείο ακαθάριστο με κίνδυνο για την υγεία και την υγιεινή των παιδιών μας και της σχολικής κοινότητας.

Η σημερινή επίθεση που εξαπέλυσε ο δήμαρχος Βόλου φαίνεται ότι ήταν προμελετημένη, γι’αυτό το λόγο διέλυσε την συνάντηση που ζήτησε ο ίδιος (!).Φανερά ενοχλημένος από την αγωνιστική ταξική στάση που κρατάει χρόνια η Διοίκηση του Σωματείου, προσπάθησε με ύβρεις και λασπολογίες να αποφύγει να δώσει απαντήσεις στα καίρια ζητήματα των συναδέλφων.

Οι τακτικές του Κ. Μπέου είναι γνωστές και τον ενημερώνουμε πως ούτε μας φοβίζει και ούτε πρόκειται να κάνουμε πίσω από τις πάγιες διεκδικήσεις και τα δικαιώματά μας. Του επιστρέφουμε τα λόγια του πως «θα τον βρούμε απέναντί μας». Οπως και οι παλιότερες Δημοτικές αρχές, έτσι και αυτή αποτελεί το μακρύ χέρι της κυβέρνησης υλοποιώντας το αντιλαϊκό 3ο μνημόνιο κατά γράμμα. Εδώ και χρόνια προσπαθούν να μπάσουν από την πίσω πόρτα εργολάβους και στον τομέα της καθαριότητας. Μας θέλουν υποταγμένους, χωρίς κανένα μισθολογικό και ασφαλιστικό δικαίωμα. Οπως όλοι οι εργοδότες έτσι και ο Κ. Μπέος παίζει πολύ καλά το ρόλο του. Να θυμίσουμε την πρόσφατη στάση του απέναντι σε ψήφισμα καταδίκης των απολύσεων στη ΒΙΣ, όπου χαρακτηριστικά είπε: «Ο Κ. Φιλίππου είναι επιχειρηματίας και μπορεί να κάνει ότι θέλει». Ούτε ένα ψήφισμα δεν στήριξε, την ώρα που πετιούνται 31 εργαζόμενοι στο δρόμο (!).

Καλούμε τις συναδέλφισσες καθαρίστριες, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, να μην δεχτούν να περάσει καμία αντιλαϊκή-αντεργατική απόφαση της Κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής, που σκοπό έχει να υποβαθμίσει την καθαριότητα των δημόσιων σχολείων και να επιβάλλει εργασιακό μεσαίωνα. Ολοι για έναν και ένας για όλους!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Απαιτούμε άμεσα να ανακληθεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για την μείωση στο κονδύλι χρηματοδότησης για τους μισθούς των συμβασιούχων καθαριστριών στα σχολεία.
  • Μαζικές προσλήψεις καθαριστών/στριών για καθαρά σχολεία και κάλυψη των κενών που υπάρχουν με προκήρυξη νέων θέσεων εργασίας.
  • Οχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς.
  • Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτήριο (Νοσοκομεία, πανεπιστήμια, κ.α). Να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης.
  • Επαναφορά των Βαρέων Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο
  • Καμία σύμπραξη του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου