ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Επιστολή διαμαρτυρίας για το ψηφιακό σήμα

επιστολή-διαμαρτυρίας-για-το-ψηφιακό-383586

«Διαβάζοντας την επιστολή μου αυτή, ίσως μου πείτε φίλοι δημοσιογράφοι ποιος αρμόδιος θα καθίσει να ασχοληθεί με την επιστολή μου. Ασφαλώς και θα έχετε δίκιο, όμως φτάνει να τη δουν μερικοί και να διαπιστώσουν (αν βέβαια συμβεί αυτό) πως εμείς εδώ στην επαρχία, εδώ στην ύπαιθρο και συγκεκριμένα στο Νότιο Πήλιο και όχι μόνο, δεν τρώμε κουτόχορτα. Ναι κύριοι της Digea, δεν τρώμε κουτόχορτα όπως εσείς νομίζετε. Από πέρυσι, την ίδια περίπου εποχή μας καταργήσατε εδώ στην περιοχή μας (Νότιο Πήλιο), όπως και στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας, την ενημέρωση και το δικαίωμα να έχουμε πρόσβαση στα τηλεοπτικά δίκτυα. Μας διακόψατε το αναλογικό σήμα και μας «εκσυγχρονίσατε» υποτίθεται στη νέα εποχή της τηλεόρασης με την επιβολή του ψηφιακού σήματος. Ντροπή σε όποιον από εσάς νομίζει ότι με το ψηφιακό σήμα μας φέρατε και τη βελτίωση της τηλεοπτικής εικόνας στον τόπο μας. Ημασταν «τυφλοί από το ένα μάτι» με το αναλογικό σήμα και μας «τυφλώσατε εντελώς» με το ψηφιακό σήμα.

Επισκέφτηκε κανείς από την εταιρεία σας την περιοχή μας για να διαπιστώσει πως δεν έχουμε καθόλου λήψη; Εγκαταστήσατε κέντρα εκπομπής (κεραίες) στη Σκιάθο και Σκόπελο, χωρίς καν να εξυπηρετείται η περιοχή μας. Ηταν αναγκαίο να τοποθετηθούν κεραίες και στα δύο αυτά νησιά; Βλέπετε στα νησιά ζούνε άλλοι διαφορετικοί άνθρωποι, επώνυμοι, διάσημοι, ενώ εμείς εδώ στο φημισμένο Πήλιο είμαστε μιας άλλης κατηγορίας. Ομως αγαπητοί μου, εμείς εδώ, πληρώνουμε για να απολαμβάνουν οι διάσημοι και οι επώνυμοι τη «Νέα Εποχή της Τηλεόρασης» συγγνώμη, της ψηφιακής, ήθελα να πω.

Κλείνοντας, κάνουμε έκκληση και απαιτούμε το ταχύτερο από τους αρμόδιους να μεριμνήσουν, ώστε η περιοχή μας και συγκεκριμένα το παραλιακό τόξο του Ανατολικού και Νότιου Πηλίου, να αποκτήσει επιτέλους ψηφιακό σήμα, όχι στη θεωρία αλλά στην πράξη και για να συμβεί αυτό θα πρέπει ή η κεραία (κέντρο εκπομπής Σκιάθος) να μεταφερθεί ή να τοποθετηθεί νέα στο Βόρειο-δυτικό μέρος της Σκιάθου, από όπου θα καλύπτεται η απέναντι περιοχή. Ή να τοποθετηθεί κεραία σε σημείο (ιδανικότερο όλων) του χωριού Συκή, από όπου θα έχει σήμα και το Ανατολικό και το Νότιο Πήλιο, ακόμη και η Χαλκιδική, διαφορετικά ελάτε να σας δώσουμε τις τηλεοράσεις μας, τους αποκωδικοποιητές, ενισχυτές και όλα τα συναφή αξεσουάρ που με πολλά έξοδα προμηθευτήκαμε, για να δούμε τέλος – τέλος μια κατάμαυρη εικόνα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου