ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ανυποχώρητος αγροτικός αγώνας

ανυποχώρητος-αγροτικός-αγώνας-389431

Τα μέτρα που προτείνονται βέβαιο σκοπό έχουν να αφανίσουν την αγροτική παραγωγή. Αφήστε επιτέλους τον αγροτικό κόσμο να παράγει προϊόντα για την αυτάρκεια της χώρας, προϊόντα ανταγωνιστικά για την εξωστρέφεια της χώρας, προϊόντα ποιοτικά για την προβολή της χώρας. Η αβεβαιότητα, το εμπορικό παιχνίδι των μεσαζόντων αλλά και οι πολιτικές της κατρακίλας και των συμφερόντων που εφαρμόστηκαν, θα πρέπει να κατακριθούν και να σταματήσουν. Τα λόγια και οι λέξεις όμως είναι εύκολα να γράφονται αλλά στην πράξη τα πάντα που προτάθηκαν και προτείνονται τους αρμόδιους εμφανίζονται κωλυόμενα ξανά και ξανά κοιτώντας το πρόσφατο αλλά και το μακρινό παρελθόν του τόπου τούτου. Ωστόσο πλέον η διαφθορά και τα παχιά τα λόγια, μας έχουν φτάσει κοιμισμένους στο χείλος του γκρεμού.

Εμείς καλούμαστε πρώτα να αφυπνιστούμε, έπειτα να αντιδράσουμε, να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε. Και αν μου λέτε ότι όλα είναι προκαθορισμένα και δεν αλλάζουν, θα σας πω δειλούς και θα σας προκαλέσω ότι αν ο καθένας από εμάς προσπαθήσει από μόνος του, τότε θα συναντηθούμε και η ισχύς της μάζας θα κυριαρχήσει. Σε αντίθετη περίπτωση ή θα είμαστε υποταγμένοι στο σύστημα της μιζέριας ή θα είμαστε αφελείς και υπνωτισμένοι, αναρωτώμενοι ¨αν είναι μακριά το χωριό από τα σπίτια¨ ή αναμένοντας τον λύχνο να έρθει στο φως.

Τέλος κλείνοντας, καταλήγω ότι μέσα από την κοινωνική και συγκεκριμένα στην περίπτωση μας, από την αγροτική δράση είναι εφικτό να προκύψει κοινωνική ανάπτυξη και ευημερία. Άλλωστε μια μεγάλη παρέα στην Βιοκαρπέτ το 1996 έλεγε: «Αγροτιά χωρίς λεφτά, Μαγαζιά χωρίς δουλεία». Ας μη τους επιτρέψουμε λοιπόν να μας φορτώσουν ως ΚΑΠ άλλο ένα Κοινό Αγροτικό Πραξικόπημα αλλά επιτέλους μια Κοινή Αγροτική Πολιτική προς όφελoς όλων μας. Όπως και να έχει να έχετε κατά νου ότι η κεντρική εξουσία θα προσπαθήσει πολλά να μας πάρει αλλά να είναι σίγουροι ότι δύο πράγματα δεν θα καταφέρει ποτέ να μας στερήσει, ένα είναι η αξιοπρέπεια μας και το άλλο το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε. Να είστε σίγουροι αγρότες ότι ο αγώνας για την αξιοπρέπεια σας είναι ένας τίμιος αγώνα και πάντα να γνωρίζεται ότι… Ο τίμιος αγώνας θα φέρει τη νίκη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου