ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Τι θα χάσουμε αν βρεθούμε εκτός Ευρώπης

τι-θα-χάσουμε-αν-βρεθούμε-εκτός-ευρώπη-442028

Του βουλευτή Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας, Χρήστου Μπουκώρου

Τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με ψεύτικα επιχειρήματα προσπαθεί να παραπλανήσει ακόμη μια φορά τους Ελληνες πολίτες και να τους εγκλωβίσει στο καταστροφικό «ΟΧΙ», λέγοντας ότι απλά θα ενδυναμώσει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης. Ομως, επειδή όλος ο πλανήτης, πλην της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ζει στο δικό της κόσμο, συνομολογεί ότι το «ΟΧΙ» σημαίνει έξοδος από το ευρώ και την Ευρώπη, ας δούμε τι έχουμε να χάσουμε άμεσα μετά από μια τέτοια καταστροφική εξέλιξη. Εχουμε και λέμε λοιπόν:

-Τα 20,84 δισ. ευρώ της περιόδου 2014-2020, που θα κατευθυνθούν στην ενίσχυση των επιχειρήσεων, την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, την προστασία του περιβάλλοντος, τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και τη δημόσια διοίκηση και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τα 19 δισ. ευρώ που εγκρίθηκαν το Δεκέμβριο του 2014 για την περίοδο 2014-2020, που θα χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ταμείο Συνοχής (Τ.Σ.).

Τα 2,5 δισ. ευρώ ετησίως που δίνονται στους αγρότες. Συνολικά, το ποσό που αντιστοιχεί στην Ελλάδα από τη νέα ΚΑΠ ξεπερνά τα 18 δισ. ευρώ.

Τα 240 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα «Νέοι Αγρότες» της περιόδου 2014-2020.

Τα 195 εκ. ευρώ του ίδιου Προγράμματος (περιόδου 2007-2013), στο οποίο εντάχθηκαν 11.116 παραγωγοί έως 40 ετών, οι οποίοι θα λάβουν ενισχύσεις για μια πενταετία.

Τα 4,6 δισ. ευρώ από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και το Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας.

Το 1,3 δισ. ευρώ από τα Προγράμματα «Συνδέοντας την Ευρώπη», «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία», «Ευρωπαϊκό Ταμείο για τους Απόρους».

Τα 250 εκ. ευρώ που έχουν εγκριθεί για τους απόρους της Ελλάδας, την περίοδο 2014-2020 και θα δοθούν από το Ταμείο Βοήθειας της ΕΕ.

Τα 2 δισ. ευρώ που θα κατανεμηθούν στις Περιφέρειες με βάση τη διαδικασία της λεγόμενης «ρήτρας αναθεώρησης».

Τα 12 δισ. ευρώ από τις εμπροσθοβαρείς δράσεις του νέου ΕΣΠΑ, που προβλέπεται να είναι διαθέσιμα για την ελληνική οικονομία ως το τέλος του 2015, μεταξύ των οποίων 700 εκ. ευρώ για την καταπολέμηση της ανεργίας, 127,5 εκ. ευρώ για την ενίσχυση έρευνας, τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας (21 δράσεις), 49 δράσεις στον τομέα τεχνολογίας και επικοινωνίας, προϋπολογισμού 42 εκ. ευρώ, 18 δράσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, προϋπολογισμού 283 εκ. ευρώ, 127 δράσεις για την υποστήριξη της μετάβασης σε μία οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, προϋπολογισμού 594 εκ. ευρώ, 23 δράσεις για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή προϋπολογισμού 51,5 εκ. ευρώ, 33 δράσεις στον τομέα των μεταφορών προϋπολογισμού 996 εκ. ευρώ, 4 επιπλέον δράσεις για την προώθηση της απασχόλησης προϋπολογισμού 50 εκ. ευρώ, 42 δράσεις για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και της καταπολέμησης της φτώχειας προϋπολογισμού 68,6 εκ. ευρώ, 43 δράσεις για την επένδυση στην εκπαίδευση και κατάρτιση προϋπολογισμού 112,1 εκ. ευρώ, 85 δράσεις για την ενίσχυση της ικανότητας της δημόσιας διοίκησης προϋπολογισμού 192,6 εκ. ευρώ, 10 δράσεις τεχνικής βοήθειας προϋπολογισμού 9 εκ. ευρώ.

Τα 365 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 7 χρόνια, που αφορούν αποκλειστικά την πλήρη κάλυψη θέσεων παιδιών στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Τα 100 εκ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 και τις δράσεις «Επιχειρούμε δυναμικά» που απευθύνεται σε υφιστάμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και «Επιχειρηματική Ευκαιρία» που θα ενισχύσει επιχειρηματικά σχέδια ανέργων.

Τα 700 εκ. ευρώ για την ενίσχυση της απασχόλησης από εμπροσθοβαρή προγράμματα, από τα οποία τα 200 εκ. στο πλαίσιο της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα 2014- 2015».

Τα 25 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου – υπηρεσιών».

Τα 149 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα», που προορίζονται για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δικαιούχους της δράσης του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών».

Τα χρήματα που αναλογούν στην Ελλάδα από τα 50 δισ. ευρώ από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία (ΕΔΕΤ) της περιόδου 2014-2020 για την ανάπτυξη της περιφέρειας της Αδριατικής και του Ιονίου.

-Τα 500 εκ. ετησίως σε έργα τουρισμού που προβλέπονται στο νέο ΕΣΠΑ.

Την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων που έχουν εγκριθεί στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ.

Τη δυνατότητα να αποζημιώνονται εργαζόμενοι εταιριών που πτωχεύουν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση.

Ολες τις δράσεις που σχετίζονται με ειδικά προγράμματα διαφόρων ευρωπαϊκών Ταμείων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου