ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Αντιπαράθεση ΕΚΒ και Ενωσης Εργατοϋπαλλήλων Τύπου – Χάρτου για τις εκλογές στο σωματείο

αντιπαράθεση-εκβ-και-ενωσης-εργατοϋπ-445390

Με αφορμή τις εκλογές στην Ένωση Εργατοϋπάλληλων Τύπου – Χάρτου και Γραφικών Τεχνών, το ΕΚΒ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τονίζει τα εξής:

Τις τελευταίες μέρες, οι συνάδελφοι εργαζόμενοι στον χώρο του Τύπου και Χάρτου παρακολουθούν οργισμένοι, να εξελίσσεται μια άθλια, κακόγουστης σταλινικής έμπνευσης επιχείρηση, για την «εξαφάνιση» απ’ το εκλογικό Σώμα του Σωματείου Τύπου και Χάρτου, δεκάδων συναδέλφων εργαζόμενων και τον αποκλεισμό τους από τις διαδικασίες ανάδειξης της νέας Διοίκησης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των ανωτέρω συναδέλφων στο ΕΚΒ, πρωταγωνιστές της στοχευμένης αυτής επιχείρησης υπήρξαν ο άνεργος και διορισμένος από το Πρωτοδικείο Βόλου ως προσωρινός Πρόεδρος του Σωματείου, Κώστας Τσουμπουσλής, ο οποίος, με την επιτόπια… καθοδήγηση του «στρατάρχη» του ΠΑΜΕ, Κ. Στεργίου, «αποφάσισε και διέταξε» ότι τα… 14 μόνον άτομα που συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση ήταν… υπεραρκετά για να «επικυρώσουν» την εγκυρότητά της, παρεμποδίζοντας την εγγραφή και τη συμμετοχή στις εκλογοαπολογιστικές διαδικασίες του φυσικού Κλαδικού Σωματείου τους 51 εργαζόμενους στη ΒΙΣ, προγράφοντάς τους από τις εκλογές.

Για το θέμα αυτό, της παράνομης, δηλαδή, στέρησης, του εκλογικού δικαιώματος συναδέλφων της ΒΙΣ, τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη, στην οποία και ήδη προσφεύγουν οι συνάδελφοι, προσβάλλοντας με ένστασή τους (και προς την Εφορευτική Επιτροπή) το κύρος των εκλογών.

Μένει, όμως, το εξίσου σοβαρό, ηθικό ζήτημα της υπόθεσης! Αυτό, που αφορά στις προκλητικώς αγνοούμενες συνδικαλιστικές αρχές και αξίες του Συνδικαλιστικού Κινήματος, (που εκφράσθηκαν και με διαστρέβλωση της αλήθειας και με αήθεις και συκοφαντικές κατηγορίες κατά του Προέδρου του ΕΚΒ και του Σωματείου της ΒΙΣ), και για το οποίο αρμόδιοι «δικαστές» να το κρίνουν είναι, πλέον, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι! Οι οποίοι αρνούνται να υποταχθούν στις κομματικές ορέξεις των γνωστών «παιδιών του κομματικού σωλήνα» του ΠΑΜΕ, των «στρατηγών», των ΚΟΒΑτζήδων και των λοιπών «Κομισάριων», που κάθε φορά εξαποστέλλει το Κόμμα, επιχειρώντας να καθυποτάξει το Κίνημα!

Αυτοί, λοιπόν, οι εργαζόμενοι, που θέλουν να βλέπουν στις εκλογικές διαδικασίες του Κλάδου τους να στήνονται δημοκρατικά κάλπες και όχι σταλινικά «γκούλαγκ», που θέλουν εκλεγμένους αντιπροσώπους τους να τους εκπροσωπούν και όχι κομματικούς «πατερούληδες», που αξιώνουν καθαρές και διαφανείς διαδικασίες και όχι τη «δημοκρατία του… ενός» (εν προκειμένω των…14), δεν πρόκειται να ανεχτούν, πια, κανέναν Τσουμπουσλή και κανέναν Στεργίου, ούτε να επιτρέψουν να αποκτήσουν… υπόσταση τα σωματεία-σφραγίδες τους!

Οι καιροί, που αυτοί οι… σιβηρικοί άνεμοι «πάγωναν» τα εργατικά Σωματεία, πέρασαν ανεπιστρεπτί. Οι εργαζόμενοι, τους πήραν χαμπάρι και, με κάθε εκλογική ευκαιρία, τους τοποθετούν εκεί που τους πρέπει: στο περιθώριο!».

Απάντηση από την Ενωση Εργατοϋπαλλήλων

Η νεοεκλεγείσα διοίκηση σε απάντησή της τονίζει:

«Δεν θα πούμε πολλά για τον οχετό της ανακοίνωσης του ΕΚΒ, παρά μόνο ότι δεν μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου. Οι πιο καραμπινάτοι εκπρόσωποι του εργοδοτικού συνδικαλισμού, που έχουν κάνει επιστήμη τα σωματεία – σφραγίδα, τη λοβιτούρα και τις συμφωνίες με τους εργοδότες δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε. Ακόμα δεν έχει στεγνώσει η ντροπή τους από τη συμφωνία με την εταιρία «ΑΒ Βασιλόπουλος» για τις εκλογές στο Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων που η εργοδοσία έφερνε μέχρι και με βανάκια της επιχείρησης, με απειλές και τρομοκρατία τους, εργαζόμενους για να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεχής όμως επίκληση 51 εργατών που δήθεν «απέρριψε» η Διοίκηση του Συνδικάτου μας, όταν στη Γενική Συνέλευση ήρθαν 8, οι οποίοι αρνήθηκαν να εγγραφούν αν και κλήθηκαν πάμπολλες φορές και οι οποίοι ήρθαν μόνο και μόνο για «να το διαλύσουμε αυτό εδώ» όπως έλεγαν και όταν στις αρχαιρεσίες ήρθαν όλοι και όλοι 16 και έκαναν ένσταση με κάποιους από τους οποίους μάλιστα να μην ξέρουνε τι γίνεται όπως φάνηκε στη συζήτηση, όλα αυτά φανερώνουν ξανά το πώς μεταχειρίζονται τους εργάτες. Τους θέλουν μακριά από τη συμμετοχή, τη συζήτηση, το να παίρνουν αποφάσεις, να αγωνίζονται. Αυτό δεν τους πέρασε στο Συνδικάτο μας και με τις κινήσεις τους, αρκετοί εργάτες από τους χώρους που επικαλούνται άρχισαν να τους αντιμετωπίζουν πιο ανοιχτά και να παίρνουν θάρρος, βλέποντας ότι έχουν αποκούμπι απέναντι στους εργοδοτικούς.

Τις κρίσιμες αυτές ώρες, λοιπόν, που με πρόσχημα τις τράπεζες, οι εργοδότες βρήκαν αφορμή να βγάλουν πάλι τα νύχια τους απέναντι στους εργάτες, το προεδρείο της Διοίκησης του ΕΚΒ μαζεύεται βγάζει ανακοίνωση εκατοντάδων λέξεων για το ΠΑΜΕ. Αλήθεια για τους εργοδότες έβγαλαν κάτι και αν ναι τι; Όμως τελικά, αυτές είναι οι πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου