ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Απάντηση στο κείμενο της Δ.Α.Σ.

απάντηση-στο-κείμενο-της-δ-α-σ-466378

Από μέλη της Ενωσης Εργατοϋπαλλήλων – Τύπου Χάρτου και Γραφικών Τεχνών του Ν. Μαγνησίας λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση:

«θέλουμε να ενημερώσουμε τα μέλη της Ενωσης Εργατοϋπαλλήλων – Τύπου Χάρτου και Γραφικών Τεχνών του Νομού Μαγνησίας ότι η ανακοίνωση που μοιράστηκε στους συναδέλφους της Β.Ι.Σ. από τη Δ.Α.Σ. δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα, είναι ψευδής και κατασκευασμένη,

Στις εκλογές το ψηφοδέλτιο της «Ενωσης» ήταν ενιαίο και εκ των πραγμάτων δεν υπήρχαν πλειοψηφίες και μειοψηφίες αλλά μέσα από την ενότητα δημιουργούσαμε τη σύνθεση των διαφορετικών απόψεων για τα συμφέροντα των συναδέλφων και δεν είχαμε μετατραπεί σε ιμάντα μεταβίβασης της γραμμής εξωσυνδικαλιστικών οργανώσεων για συμφέροντα που δεν συνάδουν με την πάλη της εργατικής τάξης, αλλά την απομονώνουν, τη διασπούν και την παραλύουν. θα θέλαμε η Δ.Α.Σ. να αναφέρει ποιές συνδικαλιστικές παρατάξεις δρούσαν στο παλαιό Δ.Σ. που δήθεν είχε σαν σκοπό να ακυρωθούν οι εγγραφές των συναδέλφων της Β.Ι.Σ. και να καταθέσει το πρακτικό του παλαιού Δ.Σ. στη Γ. Συνέλευση.

Η ακύρωση των εκλογών στις 26/3/2015 έγινε από το Δικαστικό Αντιπρόσωπο χωρίς καμία παρέμβαση του παλαιού Δ.Σ., γιατί δεν μπορούσαν να γίνουν πριν από 10 ημέρες από την προκήρυξη των εκλογών. Το πρακτικό θα κατατεθεί στη Γ. Συνέλευση για να δουν τα μέλη ποιοι παραχαράσσουν την πραγματικότητα, ποιοι έχουν ήδη παραλύσει τη λειτουργία του Σωματείου και είναι αυτοί που βλέπουν παντού και πάντα εχθρού «όταν κάποιοι δεν συμφωνούν μαζί του». Ποιοι είναι αυτοί που αποτελούν τη Δ.Α.Σ. και θα» δώσουν στη δημοσιότητα την «αγωνιστική του» παρέμβαση «για συναδέλφους μας που απολύθηκαν. Αυτή είναι η δράση του», αυτοί είναι πραγματικοί διασπαστές και είναι αυτοί που δεν πρόκειται να βοηθήσουν κανένα συνάδελφο εάν δεν είναι δικός τους».

Η ενότητα κατακτιέται στη βάση και όχι μέσα από συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες. Στον ορίζοντα της ήττας» του συνδικαλιστικού κινήματος από το κεφάλαιο κεντρικό ρόλο έπαιξε ο κομματικός συνδικαλισμός και συνδικαλισμός των διαδρόμων των υπουργείων.

Καλούμε τους συναδέλφους της Β.Ι.Σ. και όλου του κλάδου να εγγραφούν στην Ενωση Εργατοϋπαλλήλων – Τύπου Χάρτου και Γραφικών Τεχνών του Νομού Μαγνησίας να πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 25/6/2015 και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου και στις εκλογές που θα γίνουν το διήμερο 29-30/6/2015.

Με αγωνιστική διάθεση και ενότητα για τα συμφέροντα όλων και όχι για τα συμφέροντα των εξωσυνδικαλιστικών οργανώσεων».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου