ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Επιστολή για τα αδέσποτα στο Πήλιο

επιστολή-για-τα-αδέσποτα-στο-πήλιο-468441

Ανοιχτή επιστολή στη Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου για τα αδέσποτα στην περιοχή, απέστειλε η ηθοποιός – συγγραφέας κα Αννα Ανδριανού.

Αναφέρει συγκεκριμένα: Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, σαν επίτιμο μέλος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας αλλά και σαν πνευματικός άνθρωπος και καλλιτέχνης, συμφωνώ με την επιστολή, την οποία σας απέστειλε η Ομοσπονδία, την σχετική με το ζήτημα των αδέσποτων ζώων αλλά και των κακοποιήσεων αυτών, που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή του Δήμου σας.

Επειδή δε και εγώ η ίδια έχω σπίτι στο Πήλιο και το επισκέπτομαι πολύ συχνά και οικογενειακά και μόνη και με φίλους, είμαι και προσωπικά μάρτυρας της σκληρότητας και της αδιαφορίας που δείχνουν οι περισσότεροι Πηλιορείτες στα ζώα και ιδιαίτερα στα αδέσποτα τα οποία βλέπουν σαν σκουπίδια ή σαν αντικείμενα βασανισμού και για να τα εξαφανίσουν χρησιμοποιούν φόλες, και άλλες τέτοιες φρικτές και εντελώς βάρβαρες και απολίτιστες μεθόδους.

Ομως πέρα πια κι από το νόμο που θεωρεί αυτές τις ενέργειες ποινικά κολάσιμες με βαριές ποινές (σας θυμίζω το διοικητικό πρόστιμο των 30000 ευρώ χωρίς δίκη που έχει ενεργοποιηθεί πια σε όλη την Ελλάδα) η συμπεριφορά μας στα ζώα και ιδιαίτερα στα αδέσποτα, είναι η μεγαλύτερη ένδειξη του πολιτισμού μας. Το να φροντίζουμε την καθαριότητα των αυλών μας, των δρόμων μας… ή μιας πλατείας και παράλληλα να σκοτώνουμε και να εξαφανίζουμε απροστάτευτες ψυχές που βρέθηκαν στο δρόμο, χάρη στην αδιαφορία και την ανευθυνότητα των ανθρώπων… δείχνει βαρβαρότητα κι έλλειψη πολιτισμού. Οπως επίσης το να αφήνουμε άρρωστα ζώα χωρίς βοήθεια, χωρίς κτηνιατρική περίθαλψη να εθελοτυφλούμε, όταν κακοποιούνται από πολίτες.

Σας θυμίζω ότι κοινωνιολόγοι και ψυχολόγοι βεβαιώνουν πως «όποιος δεν σέβεται τα ζώα αδιαφορεί για την ευζωία τους και τα κακοποιεί, μπορεί άνετα αύριο να κακοποιήσει ένα παιδί, να κάψει ένα δάσος, να μολύνει το περιβάλλον». Όσο δε για την γνωστή καραμέλα που χρησιμοποιούν πολλοί «εδώ υποφέρουν άνθρωποι, θα κοιτάξουμε τα ζώα» έχει προ πολλού καταρριφθεί από κοινωνιολόγους, δεδομένου ότι η φιλοζωία είναι μια εξάσκηση στην συμπόνια που μας βγάζει από το «εγώ» και τα προσωπικά μας συμφέροντα και μας οδηγεί και στην φιλανθρωπία. Σαν άνθρωποι εξασκούμαστε ή στην προσφορά ή στην αδιαφορία και την σκληρότητα και οι αληθινοί φιλάνθρωποι που έχω γνωρίσει ήταν και βαθιά φιλόζωοι.

Εσείς ως δήμαρχος και αντιδήμαρχος, έχετε αυτή την στιγμή μια θαυμάσια ευκαιρία να παρέμβετε και να βοηθήσετε να ενεργοποιηθούν και να εφαρμοστούν τα προγράμματα για τα αδέσποτα ζώα, τα εγκεκριμένα και επιβαλλόμενα από το Νόμο και την Πολιτεία, δίνοντας έτσι και ένα παράδειγμα και στην ευρύτερη περιοχή. Αυτό το σημαντικό έργο θα είναι μια μεγάλη τιμή για εσάς και θα αποδεικνύει ότι πράγματι τιμάτε τον τίτλο σας κι ότι «η καθαριότητα του περιβάλλοντος, δεν μπορεί να είναι αληθινή, χωρίς τον σεβασμό και την έντιμη συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα, το περιβάλλον και την φύση».

Το γράμμα αυτό συνυπογράφουν και άλλοι συνάδελφοί μου καλλιτέχνες, που παλιότερα επισκέπτονταν συχνά το Πήλιο αλλά η αναλγησία των κατοίκων του, τους έχει απομακρύνει, όπως δεν σας κρύβω, ότι απομακρύνει κι εμένα, που αν δεν αλλάξει κάτι, δεν σκοπεύω πια να το επισκέπτομαι, ούτε να το διαφημίζω.

Σας χαιρετώ, με την σιγουριά ότι θα κάνετε αυτό που πρέπει σαν έντιμος άνθρωπος και σαν αντιδήμαρχος…».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου