ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Ο Κανονισμός Αρδευσης γελοιοποίησε τους «αγωνισταράδες»

ο-κανονισμός-αρδευσης-γελοιοποίησε-τ-468470

Του Γιώργου Μουλά, προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

Ζήσαμε πριν λίγους μήνες σκηνές και καταστάσεις πρωτόγνωρες στη λειτουργία των δημοκρατικών οργάνων του Δήμου Βόλου. Το κακό ξεκίνησε στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με τις αλήστου μνήμης εισβολές διαφόρων ομάδων, καθοδηγούμενων από συμβούλους της αντιπολίτευσης, που ήθελαν με τσαμπουκά, «να σπάσουνε τον τσαμπουκά» της Δημοτικής Αρχής.

Στη συνέχεια, το αντιδημοκρατικό αυτό φαινόμενο εμφανίστηκε ξανά στο Δημαρχείο στις διευρυμένες συνεδριάσεις των Τοπικών Συμβουλίων, με θέμα τον Κανονισμό Αρδευσης. Τότε, οι υποκινούμενοι και οι υποκινητές τους υπερέβησαν τα όρια, με αποτέλεσμα η Δημοτική Αρχή να ζητήσει την προστασία της από την Δικαιοσύνη, υποβάλλοντας μηνύσεις στους πρωταίτιους των επεισοδίων.

Οι αντιρρήσεις για τον Κανονισμό ήταν πολλές εκ μέρους της αντιπολίτευσης και «θιγομένων» πολιτών, οι οποίοι μέχρι και σήμερα δεν έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους.

Τα ωραία αυτά φαινόμενα, συνεχιστήκαν στις συνεδριάσεις της ΔΕΥΑΜΒ, όπου, κατά τη συζήτηση του θέματος του Κανονισμού Αρδευσης, εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλους. Εκεί, κάποιοι νόμισαν, ότι βρήκαν την ευκαιρία της ζωής τους, να επιδείξουν την αγωνιστικότητά τους και να δρέψουν ένσημα για την πολιτική – επαγγελματική αποκατάστασή τους με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάποιοι άλλοι νομίσανε, ότι με τις αβάντες του Κόμματος θα μπορούν να διαλύουν συνεδριάσεις θεσμοθετημένων οργάνων της Πολιτείας και του Δήμου.

Με το πρόσχημα, ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου δρα παρανόμως δημιούργησαν τα πρώτα επεισόδια, διακόπτοντας τη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ. Ηταν τόσο το μένος και ο φανατισμός, που δύο πράγματα θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί. Ή ότι έχουν δίκαιο αυτοί και όσοι δεν θέλουν να πληρώσουν τέλη άρδευσης ή ότι πλέον καταλύεται κάθε «κράτος δικαίου» σ’ αυτήν την πόλη.

Το κακό συνεχίστηκε στη επόμενη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ με το ίδιο θέμα, δηλαδή τον Κανονισμό Αρδευσης, η οποία διεξήχθη υπό την προστασία της Εισαγγελίας με την έντονη παρουσία και παρέμβαση της Αστυνομίας. Το τι έγινε εκείνη την ημέρα, αποτελεί μαύρη σελίδα στην ιστορία του Δήμου Βόλου. Επεισόδια στην οδό Κωνσταντά, απειλές και καταγγελίες κατά της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης είναι τα πλέον σημαντικά. Για όλους αυτούς ο Κανονισμός Αρδευσης ήταν μία παρανομία, που έπρεπε να εμποδιστεί με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο. Λες και αυτοί οι κύριοι είναι υπεράνω των νόμων και κάθε Αρχής.

Ο Κανονισμός που ψηφίστηκε τελικά στη ΔΕΥΑΜΒ, ψηφίστηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου και πήρε την άγουσα για έγκριση της νομιμότητάς του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, όπως συμβαίνει με όλες τις αποφάσεις. Μάλιστα, η αντιπολίτευση έκανε την καθιερωμένη ένσταση – προσφυγή εφόσον δεν επετεύχθη η ματαίωσή της.

Η απάντηση ήλθε προ ολίγων ημερών. Η απόφαση για τον Κανονισμό Αρδευσης είναι νομιμότατη, η δε ένσταση της αντιπολίτευσης απορρίφθηκε, όπως και τόσες άλλες για άλλη μια φορά.

Διερωτάται κανείς, έπρεπε να συμβούν, τα όσα συνέβησαν για ένα θέμα, που εν τέλει αποφασίζει για την

εγκυρότητά του η ίδια η Πολιτεία;

Φυσικά και όχι. Τα γεγονότα, οι ενέργειες και η τακτική της αντιπολίτευσης επιβεβαίωσαν για άλλη μία φορά την άποψη πολλών αλλά και τη δική μου, ότι η φασιστική νοοτροπία δεν απαντάται μόνο σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Δυστυχώς, στον τόπο μας διηθεί σχεδόν όλο το πολιτικό φάσμα.

Αν μπορούν, ας απολογηθούν σήμερα, όλοι οι πρωτεργάτες των θλιβερών επεισοδίων και πρακτικών, οι οποίοι, σε κάθε περίπτωση αυτοπροβάλλονται σαν μεγάλοι δημοκράτες. Εχουν κάτι να πούνε στον κόσμο για την τραμπουκική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά τους;

Απολύτως τίποτε! Οπως τίποτε δεν αναφέρουν και δεν σχολιάζουν τα γνωστά μίζερα τοπικά ΜΜΕ με το διαπλεκόμενο δημοσιογραφικό μπλοκ.

Το θέμα όμως θα έχει και συνέχεια, όταν η ΔΕΥΑΜΒ θα πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή των τελών άρδευσης. Λέτε να έχουμε νέο κύκλο τραμπουκισμών και επεισοδίων ή θα πρυτανεύσει η σωστή δημοκρατική διαδικασία; Θα δούμε πόσο συνετίστηκαν από την τελική απόφαση – κόλαφο, η οποία κυριολεκτικά τους γελοιοποίησε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου