ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

ΕΡΓΑ.Σ:Να φτιάξουμε αγωνιστικό πόλο μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα

εργα-σνα-φτιάξουμε-αγωνιστικό-πόλο-μέ-489326

Από την εργατοϋπαλληλική αγωνιστική συσπείρωση ενόψει των εκλογών στο συνδικάτο «Μήτσος Παπαρήγας» λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας στα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματά μας, με τα αντεργατικά μέτρα που υπέγραψαν και εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και τα δεκανίκια τους, με την υπόδειξη και την επιβολή της τρόικας ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ, οι απαιτήσεις σήμερα των εταίρων για νέα αντεργατικά μέτρα συνεχίζεται παρά τις αντιδράσεις της νέας κυβέρνησης. Το δυνάμωμα των αγώνων η μαζική και αποφασιστική υπεράσπιση των λαϊκών και εργατικών δικαιωμάτων πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας. Να οργανωθούμε, να αντισταθούμε να διεκδικήσουμε καλύτερη ζωή. Οι δικαστικοί αγώνες χωρίς κοινωνική στήριξη όπως των συναδέλφων των ΚΑΝΑΚΗ-ΛΕΜΟΝΙΑ που οδηγήθηκαν σε αρνητικά αποτελέσματα, οι απολύσεις, η μείωση μισθών, η απλήρωτη και η εκ περιτροπής εργασία στον ΚΙΟΛΕΪΔΗ – ΣΤΕΦΑΝΟΥ – ΒΜΤΕ – ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ – ΓΑΛΑΝΟ -ΛΕΒΕΝΤΕΡΗ και σε άλλες μικρές ή μεγαλύτερες επιχειρήσεις, αποδεικνύει ότι εμείς, εργαζόμενοι και άνεργοι, είμαστε μόνοι απέναντι στην επιθετικότητα της εργοδοσίας και στις απαιτήσεις του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Ας θυμηθούμε πριν λίγα χρόνια όταν έγιναν οι τρεις απολύσεις στη ΜΕΤΚΑ, η αντίδραση όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτων παρατάξεων και της κοινωνίας του Βόλου ενωμένοι, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, σε ένα μέτωπο ενάντια στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας, έφεραν τη νίκη και την επαναπρόσληψη των τριών συναδέλφων μας και πρόσφατα στον ΙΜΑΣ-ΣΥΡΜΑ ο ενωμένος απεργιακός αγώνας με τη συμπαράσταση, την αλληλεγγύη σωματείων και εργαζομένων, κόντρα στην επίθεση της εταιρίας έφερε τη νίκη. Το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να ανασυγκροτηθεί και να γίνει ένα πραγματικό όπλο στα χέρια της εργατικής τάξης που οι αποφάσεις θα παίρνονται μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις και όχι σε κάποια γραφεία από κάποιους ειδικούς.

Γι’ αυτό πρέπει να φτιάξουμε έναν αγωνιστικό πόλο μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα που θα κατακτά όλο και περισσότερο την ταξική ενότητα, θα φέρει πιο κοντά την αγωνιζόμενη εργατική τάξη, θα σφυρηλατεί την ταξική συνείδηση, έτσι θα δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση απέναντι στη φτώχεια, την ανεργία, την ιμπεριαλιστική εξάρτηση, το φασισμό. Απαιτούμε δουλειά για όλους, αυξήσεις στους μισθούς, να πληρωνόμαστε στην ώρα μας, όχι στην ανασφάλιστη εργασία, όχι στην αύξηση των ορίων ηλικίας, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, οχτάωρο, πενθήμερο, σαραντάωρο. Οχι στις απολύσεις.

Μαζική συμμετοχή στις εκλογές του συνδικάτου μας Μήτσος Παπαρήγας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου