ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Η αντιφασιστική νίκη των λαών ~ Μέρα μνήμης και εγρήγορσης του Ελληνικού Λαού

η-αντιφασιστική-νίκη-των-λαών-μέρα-μνή-528126

Γράφει ο Κάιρας Γιάννης, Μέλος του Γ.Σ. του ΜΕΤΑ, Μέλος της Γραμματείας Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Η 9 του Μάη έχει καθιερωθεί ως η Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι ταυτόχρονα και μέρα μνήμης και τιμής για τα εκατομμύρια των νεκρών του πολέμου. Μια νίκη σταθμός στην παγκόσμια ιστορία αφού σταμάτησε την εξάπλωση του χιτλεροφασισμού στην Ευρώπη και τον κόσμο. Ενάντια στην προσπάθεια των «Εταίρων» μας, για μια οργανωμένη λήθη, η 9 του Μάη είναι μια μέρα μνήμης και εγρήγορσης.

Η χώρα μας με εκατομμύρια νεκρούς, με έντονο σε πολλές περιοχές το εβραϊκό στοιχείο όπως στη Θεσσαλονίκη, υπέφερε από τα φρικτά εγκλήματα του ναζισμού αλλά παράλληλα δημιούργησε ένα μεγαλειώδες εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα αντίστασης βασιζόμενο στις πανανθρώπινες αξίες της ανεξαρτησίας, της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης κι ο λαός μας ήταν μεταξύ των πρώτων στην Ευρώπη που αντιστάθηκε σθεναρά στον φασισμό κι οι αγώνες κι οι μνήμες της Εθνικής Αντίστασης και του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ θα μείνουν πάντα να μας διδάσκουν και να μας δείχνουν, τον δρόμο του αγώνα.

Σήμερα που ο φασισμός εμφανίζεται και παίρνει και την εξουσία σε χώρες όπως η Ουκρανία, τιμάμε την μνήμη των νεκρών και όσων αγωνίστηκαν ενάντια στη ναζιστική απειλή, αγωνιζόμενοι με σφοδρότητα ενάντια στο φασισμό, όπου κι αν κρύβεται, αλλά απέναντι και στις συνθήκες που τον γεννούν, ενάντια στα μνημόνια που μας επιβάλλανε, στους δανειστές «Εταίρους» τοκογλύφους και στους πολιτικούς εκφραστές τους, νοσταλγούς της Τρόικας εντός και εκτός συνόρων.

Η 9 του Μάη είναι η Παγκόσμια Μέρα που το κόκκινο της θυσίας και της ελπίδας ντύνεται την αθάνατη σάρκα και ψυχή των Εκατόν δεκαοκτώ της Δράκειας, των Διακοσίων της Καισαριανής, του Σουκατζίδη, της Ηλέκτρας, του Μπελογιάννη και του Αρη Βελουχιώτη.

Η 9 του Μάη είναι η Μέρα που η Δράκεια και ο Πλάτανος, η Κοκκινιά και η Καλογρέζα, το Δίστομο και τα Καλάβρυτα, το Κάστρο του Υμηττού και ο Γοργοπόταμος, η Κίτρινη Αποθήκη στέλνουν χαιρετισμό στους μαχητές παππούδες μας του ΕΛΑΣ, στους αγωνιστές του ΕΑΜ, στα Αετόπουλα και στους ΕΠΟΝίτες.

Η 9 του Μάη είναι η Μέρα που η Ακροναυπλία και η Γκουέρνικα ,η Αθήνα του μεγάλου Δεκέμβρη και του Στάλινγκραντ, το Κουρσκ και ο Πειραιάς της «Ηλεκτρικής» γίνονται ιστορικά σημεία του αγώνα των Λαών ενάντια στον Φασισμό και θα υμνούνται αιωνίως από τον Ρίτσο και τον Χικμέτ, τον Νερούδα, και τον Λειβαδίτη παρέα με τον Μπρέχτ.

Η 9 του Μάη θα θυμίζει στους αιώνες ότι η Ιστορία της Νίκης των Λαών γράφεται κάθε μέρα με ανυπακοή και αγώνα. Χωρίς απαράδεκτους συμβιβασμούς. Χωρίς υπόκλιση στις αυταπάτες των νέων «Χιτών» Σαμαράδων και Θεοδωράκηδων και με όσους επωάζουν τα φίδια του φασισμού στον κόρφο μας.

Η σημαία η Ελληνική η βαμμένη με το αίμα εκατομμυρίων που έδωσαν τη ζωή τους χτίζοντας με τα κορμιά τους το μέτωπο που συνέτριψε τις ορδές του Χίτλερ και των Γερμανοτσολιάδων δε λασπώνεται και δεν υποστέλλεται.

Οπως τότε έτσι και τώρα ο Φασισμός των Γερμανών και των Εταίρων τους, συνεταίρων τους, δε θα περάσει και θα συντριφτεί από την μη υποταγή και τον συνεχή αγώνα του Ελληνικού Λαού και της Κυβέρνησης της Αριστεράς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου