ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Επιστολή για τη συνάντηση των αλιέων με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τα καταδυτικά πάρκα

επιστολή-για-τη-συνάντηση-των-αλιέων-μ-530055

Από την αναγνώστριά μας Πηνελόπη Στεργίου, λάβαμε την παρακάτω απάντηση για δημοσίευμα της εφημερίδας μας, σχετικά με τη συνάντηση των αλιέων του Νομού Μαγνησίας με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στις 30 Απριλίου 2015.

Αναλυτικά σε αυτή αναφέρονται τα παρακάτω:

«Σχετικά με το δημοσίευμα του «Ταχυδρόμου» της 5ης Μαΐου 2015 σχετικά με τα Καταδυτικά Πάρκα (Κ.Π.) και συγκεκριμένα με την ανταπάντησή μου στην τοποθέτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα ήθελα να κάνω μερικές διευκρινίσεις για να αποκατασταθεί η πραγματικότητα.

Η συνάντηση στις 30.4.2015 έγινε με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιοκτητών Παράκτιων Επαγγελματικών Αλιευτικών Σκαφών (ΠΕΠΠΕΑΣ). Στη συνάντηση για λόγους εξοικονόμησης χρόνου το λόγο πήρε μόνο ο Πρόεδρος της Ενωσης κ. Κοτσόργιος, ο οποίος διάβασε τα αιτήματα (15 στο σύνολό τους, τα οποία εμπεριέχουν και τα 5 του τοπικού Συλλόγου του Δήμου Αλμυρού) λέγοντας και δύο λόγια για το καθένα. Οταν διάβασε το αίτημα για τα Κ.Π. το οποίο έχει ως εξής: «Κατάργηση της νομοθεσίας που αφορά τα καταδυτικά πάρκα που μας καταργούν ζωτικό εργασιακό χώρο. Σε περίπτωση δημιουργίας κάποιου Κ.Π. αυτό να γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη και τη συμμετοχή των ψαράδων στη διαχείρισή του» και ο κ. Αποστόλου είπε ότι «δεν μπορούμε και να μην κάνουμε», έγινε η μικρή δική μου παρέμβαση λέγοντας «Οχι με αυτό το νόμο! Εμάς στον Παγασητικό (δείχνοντας και την κ. Λάντζου που καθόμασταν δίπλα) μας «καίει», γιατί γίνονται ενέργειες προς υλοποίηση Κ.Π. χωρίς να μας λαμβάνουν υπόψη! Δεν μπορεί να δίνεται ‘Γη και «Υδωρ» σε ένα Φορέα Διαχείρισης που μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε, για αποκλειστική χρήση της θάλασσας, χωρίς περιορισμούς και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη μας!».

Τα αιτήματα αναλυτικά της ΠΕΠΠΕΑΣ και το Δελτίο Τύπου που συντάχθηκε μετά τη συνάντηση με τον κ. Αποστόλου μπορεί κάποιος να τα βρει στο ιστολόγιό της, στη διεύθυνση: http://panepes.blogspot.gr».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου