ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Θέλουν το λαό να ματώνει για τους πιστωτές και τους επιχειρηματικούς ομίλους

θέλουν-το-λαό-να-ματώνει-για-τους-πιστω-551885

Βαφτίζοντάς το «εθνική προσπάθεια»

Από την Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, με αφορμή τη συζήτηση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης με την οποία δημεύει τα διαθέσιμα των Δήμων, έπεσαν οι μάσκες των υπερασπιστών της αντιλαϊκής πολιτικής και των μνημονίων.

Ολοι μαζί, η Δημοτική Αρχή, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και οι παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι, αναγόρευσαν ως «εθνική προσπάθεια» και «καθήκον προς την πατρίδα» το να υποθηκεύει ο λαός το παρόν και το μέλλον του για χάρη των δανειστών και τον επιχειρηματικών ομίλων.

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε από τη Δημοτική Αρχή με τη στήριξη της ΝΔ και των ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, παρά την άρνηση να μεταφερθούν τα διαθέσιμα στην ΤτΕ, ουσιαστικά εξέφρασε την αντίθεση όχι ως προς το περιεχόμενο της απαράδεκτης απόφασης της κυβέρνησης, αλλά ως προς τη διαδικασία, μιλώντας για αιφνιδιασμό. Μάλιστα, δηλώνει την προθυμία της Δημοτικής Αρχής και των παρατάξεων που στήριξαν το ψήφισμα, να συνεισφέρουν με όποιον τρόπο στην «εθνική προσπάθεια». Ουσιαστικά δηλώνουν ότι είναι διαθέσιμοι να εφαρμόσουν βάρβαρα μέτρα, αρκεί να γίνει κατόπιν συνεννόησης!

Η δε τοποθέτηση των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει περίτρανα ότι μέρα με τη μέρα ακόμα και οι όποιες φραστικές αριστερές κορώνες που έβγαζαν υποχωρούν μπροστά στο «ρεαλισμό». Οι δε τοποθετήσεις όπως «είναι η τελευταία φορά που ψηφίζω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου», όταν οι ίδιοι δεν το έχουν κάνει ποτέ και μάλιστα κατήγγειλαν κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα λίγους μήνες πριν, φανερώνουν ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία κοροϊδίας και ενσωμάτωσης του κόσμου και πρώτα και κύρια όσων νιώθουν αριστεροί. Η επίκληση του «πατριωτικού καθήκοντος» για να μπουν τα λεφτά του λαού υποθήκη ώστε να πληρωθούν οι πιστωτές, με τον κίνδυνο να μην υπάρχουν κονδύλια για παιδικούς σταθμούς, είδη ανάγκης στα Νοσοκομεία, μισθούς στο δημόσιο, κ.ά., είναι το απαύγασμα της «αριστεράς» της Ε.Ε. και της διαχείρισης του συστήματος. Οι δε τοποθετήσεις από τον επικεφαλής και τους δημοτικούς συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ ότι ή «προχωράμε έτσι ή βουλιάζουμε» δεν είναι τίποτε άλλο από σχεδόν ρητή επανάληψη των τρομοκρατικών διλημμάτων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Οι εργαζόμενοι που τους στήριξαν πρέπει γρήγορα να αλλάξουν τοποθέτηση και να βάλουν τέρμα στην αναμονή και τις αυταπάτες.

Το ΚΚΕ, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, όσο και εκεί που έχει την πλειοψηφία στις Διοικήσεις των Δήμων, με συνέπεια εξέφρασε τη ριζική αντίθεσή του στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και στην προσπάθεια να συνεχίσει ο λαός να ματώνει για τα κέρδη των πιστωτών και των επιχειρηματικών ομίλων.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για νέο μνημόνιο, με νέα επώδυνα για το λαό μέτρα. Χρησιμοποιεί τις ίδιες τακτικές με τις προηγούμενες κυβερνήσεις για να περάσει την πολιτική της (Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τρομοκρατικά διλήμματα, κ.ά.). Οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες τώρα πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στα νέα μνημόνια, για την κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων και την ανάκτηση των απωλειών. Για να βάλουν φρένο στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης» καταλήγει η ανακοίνωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου