ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Συμβαίνουν κι αυτά ~ Ενδιαφέροντα γεγονότα και καταστάσεις απότην ανάγνωση του τύπου

συμβαίνουν-κι-αυτά-ενδιαφέροντα-γεγο-563012

Του Βασίλη Καραμπερόπουλου

Είναι μερικά γεγονότα αρκετά ενδιαφέροντα που περνούν απαρατήρητα, παρότι δημοσιοποιήθηκαν, που αξίζει τον κόπο να τα γνωρίσουμε:

  1. Δήλωση του Γερμανού υπουργού οικονομικών Β. Σόιμπλε: «Στην περίπτωση της Ελλάδος σπρώξαμε τη γενναιοδωρία μας στο απόλυτο όριο» κι εμείς προσθέτουμε, γι’ αυτό και βρισκόμαστε στο έσχατο σημείο πριν από την κατάρρευση.
  2. Σύμφωνα με το γραφείο προϋπολογισμού του κράτους στη Βουλή «η Ελλάδα χρειάζεται επιπλέον 22,5 δισ. ευρώ για το 2015 για να εξυπηρετήσει τις δανειακές υποχρεώσεις», πάνε τα οικονομικά μας κουράγια…
  3. Το χρέος που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι επαχθές και πρέπει εκ τούτου να διαγραφεί; Η απάντηση διχάζει γι’ αυτό και οι πιέσεις προς την Ελλάδα εντείνονται.
  4. Η υποκρισία των μεγάλων δεν έχει όρια. Επαναλαμβάνεται πώς « οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στην εξεύρεση δίκαιης και διαρκούς διευθέτησης για επανένωση της Κύπρου». Αυτό επαναλαμβάνεται επί 40 περίπου χρόνια και όσες φορές, στο διάστημα αυτό, το Κυπριακό ήρθε στον ΟΗΕ για παραβιάσεις της Τουρκίας, οι ΗΠΑ ψήφισαν εναντίον της Ελλάδας ή απείχαν, αρνούμενες να καταδικάσουν την Τουρκία.
  5. Από το 2006 «σέρνεται» η δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου προμηθειών στο νοσοκομείο της Έδεσσας. Τώρα, ύστερα από μία δεκαετία, αναλαμβάνει την έρευνα ο εισαγγελέας διαφθοράς (!)
  6. Η Εισαγγελία Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη κατά των υπευθύνων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε βαθμό κακουργήματος για κακοδιαχείριση.
  7. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Die Welt» οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία αποτιμώνται στα 800 δις ευρώ.
  8. Αγριο άδειασμα στους δύο τελευταίους υπουργούς οικονομικών της προηγούμενης κυβέρνησης έκανε η ελβετική τηλεόραση για την αδράνειά τους να προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν τα ποσά που δικαιούται το ελληνικό δημόσιο από τους Έλληνες φοροφυγάδες, που έχουν καταθέσεις στην Ελβετία.
  9. Δύο πρώην υπουργοί εξωτερικών της Αγγλίας και νυν βουλευτές κατηγορούνται για μίζες από εταιρείες για όφελος των εταιρειών, σε μεσολαβήσεις προμηθειών.
  10. Η Σονγούλ Καραμπουλούτ μέλος του Κουρδικού Εθνικού Κονγκρέσου δήλωσε εκτός των άλλων: «πως αν οι γυναίκες δεν απελευθερωθούν, δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη δημοκρατική κοινωνία» και πως « δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς την ισότητα ανδρών και γυναικών».
  11. Η εικοσιπεντάχρονη Βάσκες Αλντάνα έμεινε επί 7 χρόνια φυλακή καταδικασθείσα για άμβλωση που ισχυρίζεται ότι δεν έκανε. Αυτά στο Ελ Σαλβαδόρ όπου η άμβλωση είναι παράνομη.
  12. Οι γυναικείες οργανώσεις στην Τουρκία κατηγορούν τον Ερντογάν διότι με τις θρησκευτικές προκαταλήψεις και τις πολιτικές εξισλαμισμού συντηρείται η βία κατά των γυναικών με συνέπεια να πάρει αυτή διαστάσεις επιδημίας. Χαρακτηριστικό έρευνας δείχνει πως 40% των γυναικών έχει υποστεί την ανδρική βία και πως πέρσι δολοφονήθηκαν στην Τουρκία 281 γυναίκες, ενώ φέτος, μόνο τον Ιανουάριο, δολοφονήθηκαν 27 γυναίκες.
  13. 4.500 νηπιαγωγεία χτίστηκαν πριν από το 1959, τα περισσότερα ανήλια, χωρίς αυλή, σε ισόγεια πολυκατοικιών, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση, ήθελε να εφαρμόσει πρόγραμμα γυμναστικής στα νήπια. Εφαρμόστηκε;
  14. Γιατροί στα όριά τους. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι μισοί γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη, πάσχουν από το σύνδρομο της επαγγελματικής εξουθένωσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου