ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Η αλαζονεία της εξουσίας ~ Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, παρερμήνευσαν τους ρόλους τους

η-αλαζονεία-της-εξουσίας-οι-ευρωπαίοι-595821

Του Βασίλη Καραμπερόπουλου

Πόση υποκρισία και πόση μισαλλοδοξία πρέπει να κρύβουν κάτω από τα χαμόγελά τους, οι φίλοι μας της Ευρώπης, όταν απαιτούν την υποβάθμιση και υποτέλεια, άλλων αδύναμων λαών. Και πόσο αισχρή είναι η συμπεριφορά τους απέναντι σε λαούς που παραμένουν ανυπόταχτοι και ζωντανοί στις καθημερινές προκλήσεις. Πρόσφατα τα παραδείγματα. Με τη δύναμη του χρήματος, που πολλές φορές έχει σκοτεινές πηγές, εκμεταλλεύονται τα πάντα. Κυρίως με τις τράπεζες, που ελέγχουν ολοκληρωτικά, κινούν τα νήματα της διεθνούς οικονομίας, ελέγχουν πλήρως τις οικονομίες άλλων κρατών και σε περιπτώσεις ελέγχουν και την πολιτική, ανεβοκατεβάζοντας κυβερνήσεις κατά τη βούλησή τους.

Αλλωστε οι περιπτώσεις των Κουίσλιγκ, είναι δική τους επινόηση και στο παρελθόν χρησιμοποίησαν με επιτυχία το πείραμα με τους υποτελείς κυβερνήτες άλλων χωρών που αυτοί είχαν δωρίσει. Ομως εδώ τα πράγματα ξεφεύγουν από κάθε όριο ηθικής και αναισχυντίας. Γιατί βοηθούν εκείνους μόνο που είναι τυφλά όργανά τους. Οσοι αντιστέκονται, όπως η Ελλάδα, στο βρωμερό παιχνίδι τους είναι αποδιοπομπαίοι.

Αν κάποιος τολμήσει να σηκώσει κεφάλι και να θελήσει να κάνει κουμάντο στο σπίτι του, τον τσακίζουν με τη στάση τους, με τα δανεικά, τα υψηλά επιτόκια, τους εκβιασμούς, τις «τρόικες» και τις τεχνικές επιτροπές, σφραγίζοντας με τη συμπεριφορά τους την άθλια εικόνα τυραννίσκων και εκβιαστών, όχι μόνο σε ξένους , αλλά και σε εταίρους. Αυτή είναι η πολιτισμένη, χριστιανική Ευρώπη, που με πρωταγωνιστή τη Γερμανία, έχει να επιδείξει μια σειρά άθλιων ενεργειών σε βάρος άλλων λαών και έχει προβάλει το πρόσωπο κυβερνώντων, με τεραστίων διατάσεων πρωτοβουλιών και άγριας τοκογλυφικής εκμετάλλευσης.

Ούτε πρόθεση, ούτε διάθεση έχουν άλλωστε να ζήσουν, ομονοούντες δημοκρατικά με άλλους λαούς. Οι συμπεριφορές τους είναι άθλιες και η ανύψωση του «εγώ» μπορεί επιφανειακά να τους ανεβάζει, όμως κατά βάθος τους προσδίδει ένα «κατασκεύασμα» αντιλαϊκών πρωτοβουλιών και αναίσχυντων υποδείξεων. Η Ευρώπη των λαών που έχει μεταβληθεί σε «στραγγιστήρι» προοδευτικών πρωτοβουλιών, σε ομάδα κρατών που αποδεικνύονται θιασώτες παρωχημένων εποχών ηγεμονίας και στραγγαλισμού ελευθεριών (πολιτικών και οικονομικών). Αυτή είναι η σημερινή Ευρώπη. Μην προσδοκάτε τίποτε καλό.

Εχουν εξευτελίσει τι αρετές της δημοκρατίας και έχουν καταχωνιάσει στα τάρταρα ότι καλό μπορεί να δώσει η ισότητα και η δικαιοσύνη. Εχουν άλλωστε διδαχθεί από το παρελθόν, όχι μακρινό, ότι τσαλαπατώντας λαούς με τη βία, μπορείς να αρπάξεις πλούτο, να ρημάξεις ευημερούντες τόπους, να τσακίσεις με τους σκοτωμούς όσους σηκώνουν κεφάλι και ζητούν ελευθερία. Και αν όπως τώρα με τη Γερμανία, ζητάς το δίκιο σου, να σου αποζημιώσουν για τις καταστροφές και να επιστρέψουν τα κλεμμένα, η άρνηση είναι η μόνη επωδός τους.

Μην παραξενεύεστε για τη στάση των Ευρωπαίων φίλων μας και εταίρων. Μπορούμε να δούμε και χειρότερα. Η στραπατσαρίστικη συμπεριφορά τους είναι δείγμα μιας άθλιας εικόνας κρατών και ηγητόρων, που στηριζόμενοι στη δύναμη και το χρήμα, έχουν ξεχάσει και δημοκρατία και δικαιοσύνη και ανθρώπινη συμπεριφορά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου