ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Κάλεσμα της Δ.Α.Σ. – ΟΤΑ Μαγνησίας

κάλεσμα-της-δ-α-σ-οτα-μαγνησίας-616439

Για την εκλογοαπαολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας

Σε ανακοίνωση – κάλεσμα προς τους εργαζόμενους για την εκλογοαπαολογιστική συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, η ΔΑΣ – ΟΤΑ Μαγνησίας αναφέρει τα εξής:

«Τη Δευτέρα 16 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Βόλου, στην εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου μας έχουμε, τριών χρόνων, λόγους για να καταψηφίσουμε τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ήρθε η ώρα στις αρχαιρεσίες που έχουμε μπροστά μας να αλλάξουμε τα πράγματα. Να κάνουμε τον Σύλλογό μας ζωντανό, μαχητικό, που θα σταθεί στο ύψος των επιθέσεων που δεχόμαστε.

Η πλειοψηφία του Δ.Σ., όσες ονομασίες και να αλλάξει, όσο «ανεξάρτητοι» και να παρουσιαστούν, έχει δοκιμαστεί. Τα έργα και οι ημέρες τους είναι γνωστά.

Ξέρουμε καλά τις τακτικές της πλειοψηφίας σε διαδικασίες που συμμετέχουν οι εργαζόμενοι, όπως οι Γενικές Συνελεύσεις: Κάνουν τα πάντα για να μη γίνει συζήτηση, για να μην υπάρχουν αποφάσεις.

Ο Σύλλογος είναι υπόθεση όλων μας και όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να περιφρουρήσουμε τις διαδικασίες του.

Ολοι στη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 16 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο Βόλου.

Καταψηφίζουμε τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό της πλειοψηφίας του Δ.Σ.

Στέλνουμε μήνυμα αντίθεσης στην υποτέλεια, το συμβιβασμό, στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό».

Διακήρυξη

Εξάλλου, στη διακήρυξή της η ΔΑΣ – ΟΤΑ αναφέρει:

«Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, και για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στο 43ο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, από όπου και θα εκλεγεί και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίαςη ΔΑΣ-ΟΤΑ και οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ παλεύουν για να γίνουν ο Σύλλογος μας και η Ομοσπονδία πραγματικό κάστρο του αγώνα και όπλο στα χέρια μας.

Παλεύουμε για την πραγματική αναγέννηση του κινήματος. Κίνημα και σύλλογοι που θα ενώνουν όλους τους εργαζόμενους και θα διεκδικούν ανυποχώρητα αυτά που χάσαμε και αυτά που δικαιούμαστε.

Υπάρχει λύση και διέξοδος!

Η λύση βρίσκεται σε ένα κίνημα που παλεύει για να δυναμώσει ο ενιαίος αγώνας, η συμμαχία εργατοϋπαλλήλων, φτωχών αγροτών, μικροεπαγγελματιών, γυναικών, νεολαίας, ώστε όλοι μαζί να ανατρέψουμε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, μνημόνια παλιά και νέα. Η προσπάθεια όμως για την ανασύνταξη του κινήματος, ώστε αυτό να χειραφετηθεί από κάθε κυβερνητική πολιτική και Δημοτική Αρχή, ώστε να μπει μπροστά στην υπόθεση της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, δεν γίνεται χωρίς εμπόδια.

Σου μιλάνε για ενότητα ποιοι;

Η ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ αντικατέστησε τους οργανωμένους αγώνες στους τόπους δουλειάς, με τα κινηματικά χάπενινγκ, τα διάφορα εφέ σαν αυτά με τον Φούχτελ. Τις απαγορευτικές διατάξεις και τα νταηλίκια, αντί να τα κάνει στη νέα κυβέρνηση, την Ε.Ε. και τις συμφωνίες τους, τα κάνει στους συμβασιούχους και σε εκείνα τα σωματεία που έκαναν το «έγκλημα»! να τους δώσουν δικαίωμα ψήφου, αφού ως γνωστόν η ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ καρατόμησε αυτά τα (18) σωματεία στο 41ο Συνέδριο. Η ενιαία παράταξη στο σωματείο μας χειροκροτεί και υλοποιεί αυτή τη διασπαστική κατεύθυνση, αρνείται να εγγράψει όλους τους εργαζόμενους στο χώρο, θέλει εργαζόμενους δύο ταχυτήτων και κατηγοριών.

Τη χρονιά που μας πέρασε στην ΠΟΕ – ΟΤΑ, η ΠΑΣΚΕ που ήταν πλειοψηφία, μετονομάστηκε σε «Συνδικαλιστική Ανατροπή». Η ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ (Συνδικαλιστική Ανατροπή, ΔΑΚΕ, ΑΣΚ-ΟΤΑ) διαμαρτύρεται για τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά συμφώνησε με τον «Καλλικράτη» των ιδιωτικοποιήσεων. Το ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) μαζί με τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ) στο συνδικαλιστικό κίνημα καλούν τους εργαζόμενους σε στήριξη της κυβέρνησης. Δηλαδή να στηρίξουν οι εργαζόμενοι όχι τη διαγραφή του χρέους αλλά τον τρόπο και τους όρους αποπληρωμής ενός χρέους, που δεν είναι δικό τους, αλλά της πλουτοκρατίας. Συγκυβέρνηση και ΜΕΤΑ με τη διαπραγμάτευση στήνουν παγίδα, ετοιμάζουν τον κόσμο να δεχθεί ένα νέο Μνημόνιο, νέα αντιλαϊκά μέτρα και μετά το τετράμηνο μνημόνιο που δέχτηκαν.

Στην ίδια γραμμή πλεύσης και το Προεδρείο του Συλλόγου που ενωμένες

οι δυνάμεις του λειτουργούν ως παπαγαλάκια της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Καλούμε τους συναδέλφους να θυμηθούν ότι από τις προηγούμενες εκλογές του Συλλόγου μας και μέχρι σήμερα, το εργοδοτικό- κυβερνητικό Προεδρείο του Συλλόγου μας, όπου συνασπίστηκαν όλες οι παρατάξεις(ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), πέταξαν απέξω τη Δ.Α.Σ-ΟΤΑ, από θέσεις-κλειδιά του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να επιβάλουν στους εργαζόμενους τη γραμμή του συμβιβασμού.

Οι αντιμνημονιακές κορώνες τους, το δήθεν ακομμάτιστο Προεδρείο, δεν μπόρεσε και δεν μπορεί να κρύψει το σφιχταγκάλιασμα τους με τις συγκυβερνήσεις, πρώην ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και την τωρινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς και με τα αναχώματα τους ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΠΟΤΑΜΙ, αλλά και τη συμπόρευση τους με τις Δημοτικές Αρχές.

Όλη την τριετία οι κινητοποιήσεις σημαδεύτηκαν από διωγμούς των εκλεγμένων της ΔΑΣ-ΟΤΑ , με απεργοσπασίες από τα μέλη του Προεδρείου, τραμπουκισμούς, απειλές, λάσπη με το τσουβάλι, υπονόμευση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων. Η στάση τους πέρα για πέρα προδοτική, στις διαθεσιμότητες, στην αξιολόγηση εργαζομένων, υπηρεσιών και δομών, στο σπαστό ωράριο, φτάνοντας και μέχρι του σημείου να συμφωνήσουν με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για την αξιολόγηση δομών, υπηρεσιών και εργαζομένων του Δήμου Βόλου, να καταδώσουν τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στον εισαγγελέα για την περιφρούρηση, πιο πριν, της πολυήμερης απεργίας στη καθαριότητα Βόλου, δια στόματος μάλιστα του ίδιου του προέδρου του Συλλόγου μας.

Τα …έργα και οι …ημέρες της πλειοψηφίας του Δ.Σ. δεν περιγράφονται

Πλείστα παραδείγματα το αποδεικνύουν, όπως το γεγονός ότι δεν έκαναν ούτε μία παρέμβαση για το οφειλόμενο γάλα (1,5 εκατ. ευρώ), τα εφόδια ατομικής υγιεινής και ασφάλειας, τα εμβόλια προς τους εργαζόμενους του Δήμου Βόλου που το δικαιούνται, (των οποίων η υπόθεση εκδικάζεται, μετά από παρέμβαση της ΔΑΣ-ΟΤΑ στις 24/4/2015), ενώ αντιθέτως προσπαθούσαν να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους, όταν η ΔΑΣ-ΟΤΑ για το συγκεκριμένο θέμα μάζευε υπογραφές για να προχωρήσει η καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και εν συνεχεία στην Εισαγγελία. Στην ίδια γραμμή της υποταγής και σήμερα, με παραγοντιλίκια και νομικίστικες μεθόδους, για μεν τους 15 εργαζόμενους του πρώην Καλλιτεχνικού και νυν ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ , συνταυτίστηκαν και τότε και σήμερα με την πρώην και νυν Δημοτική Αρχή, «θάβοντας» την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου να απαιτήσει από το Δημοτικό Συμβούλιο και από τις παρατάξεις του, την πολιτική απόφαση για να μην προχωρήσει καμία απόλυση εργαζομένων. Σήμερα που το Υπουργείο Εργασίας μιλά απλά για …επαναξέταση της απόλυσης των επτά από τους δεκαπέντε, για αναστολή της απόλυσης τους, Δήμαρχος και προεδρείο, ως πολιτικάντηδες παλαιάς κοπής, ερίζουν για «το ποιος και κατόπιν ενεργειών του», ανέστειλε προσωρινά την απόλυση, των 7 από τους 15 εργαζόμενους. Την ίδια ώρα οι υπόλοιποι 8 εργαζόμενοι δεν υπήρξαν ποτέ γι αυτούς κι ας τους χρησιμοποίησαν κατά κόρον, κι ας εργάζονταν για χρόνια στις δομές του πρώην Καλλιτεχνικού.

Είναι εξόφθαλμη η συμπόρευση και η πολιτική ταύτιση τους με τις Δημοτικές Αρχές πρώην και νυν, στην αξιολόγηση, στις ΚΟΙΝΣΕΠ, στις ΜΚΟ, στα πεντάμηνα και οι όποιες διαφορές τους είναι προσωπικές. Στις αθρόες μετακινήσεις εργαζομένων, στα παράλληλα καθήκοντα των 12 εργαζομένων από την καθαριότητα που θα κάνουν και χρέη Δημοτικού Αστυνόμου, δηλαδή με την ενεργοποίηση απόφασης της Δημοτικής Αρχής Σκοτινιώτη, από την τωρινή Δημοτική Αρχή Μπέου, το Προεδρείο του Συλλόγου αντί να απαντήσει με δυναμική παρέμβαση στη Δημοτική Αρχή Μπέου ετοιμάζεται να ακολουθήσει την νομίκιστικη μέθοδο και μέχρι η υπόθεση να εξεταστεί περίπου σε ένα-ενάμιση χρόνο, ως τότε οι εργαζόμενοι, είτε διοικητικοί, είτε επόπτες, είτε εργάτες καθαριότητας, θα εργάζονται παράλληλα και ως δημοτικοί αστυνόμοι.

Συνάδελφε – Συναδέλφισσα,

Υπάρχει εμπειρία.Τώρα ξέρεις πόσο ακριβά στοίχισε και θα στοιχίσει στους εργαζόμενους ο παλιός και ο νέος εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός

Υπάρχει λύση και διέξοδος! ΨΗΦΙΣΕ ΔΑΣ-ΟΤΑ που στηρίζει το ΠΑΜΕ.

Να οργανώσουμε τον αγώνα μας, να αντισταθούμε, να παλέψουμε για άμεσα μέτρα ανακούφισης εδώ και τώρα, για επιστροφή όλων των απωλειών. Εδώ βρίσκεται η ελπίδα και η προοπτική Καμιά αναμονή – καμιά αυταπάτη. Δεν υπάρχουν φιλολαϊκές λύσεις μακριά από τους αγώνες του λαού.

Μας γνωρίζεις καλά. Προβληματίσου: Σήμερα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και δημοτική αρχή Μπέου, ποιος θα μπορέσει να οργανώσει την πάλη μας απέναντι στις παλιές και τις νέες δεσμεύσεις και την υλοποίησή τους στους Δήμους της Μαγνησίας.

Στήριξε τη ΔΑΣ – ΟΤΑ! Δώσε την πλειοψηφία στην αγωνιστική δύναμη στους ΟΤΑ!»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου