ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Λαϊκή Δημοκρατία Μαγνησίας;

λαϊκή-δημοκρατία-μαγνησίας-616540

Του Γιώργου Μουλά, προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου

Χωρίς καμία διάθεση να ξεφύγω από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στον οποίο ανήκω, μετά τα προχθεσινά γεγονότα έξω από την ΔΕΥΑΜΒ και τις ανακοινώσεις πολιτικών προσώπων και φορέων, αισθάνομαι την ανάγκη να σχολιάσω και να τοποθετηθώ για όλα αυτά.

Ξεκαθαρίζω εκ των προτέρων, ότι δέχομαι, ότι όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ασπάζονται το δημοκρατικό μας σύστημα, στο οποίο συμμετέχουν και το υπηρετούν. Αναφέρω τούτο, τονίζοντας, ότι θεματοφύλακας των δημοκρατικών αξιών και του πολιτεύματος μας σήμερα είναι κατά πρώτο λόγο τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, που κυβερνούν την χώρα.

Διαπνέονται όμως όλα τα κομματικά στελέχη από την ίδια πολιτική νοοτροπία και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας; Τα φαινόμενα λένε, ότι πιθανά και όχι.

Τα θλιβερά γεγονότα των επεισοδίων στην ΔΕΥΑΜΒ δείχνουν, ότι στελέχη αυτοδιοικητικά και μη του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας αλλά ακόμη η Νομαρχιακή Επιτροπή και οι πέντε βουλευτές με τις δηλώσεις τους και τις ενέργειές τους κινούνται σε άλλη τροχιά.

Πιο συγκεκριμένα, δημοτικοί σύμβουλοι και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας φρόντισαν και φροντίζουν, όπως πάντα, να ευρίσκονται στις πρώτες θέσεις των θλιβερών επεισοδίων, όχι μόνο προχθές αλλά καθ’ όλο το χρονικό διάστημα, που ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή. Προχθές κινηθήκανε πίσω από τις αμυντικές γραμμές της Αστυνομίας αλλά υιοθετήσανε με εμπρηστικές δηλώσεις τα έκτροπα, που προκάλεσαν τα γνωστά νεαρά άτομα. Η ευθύνη τους είναι τεράστια. Οπωσδήποτε, έχουν το δικαίωμα της διαφωνίας σε μία απόφαση, σε καμία περίπτωση όμως δεν «κλείνεις το μάτι» σε ταραξίες για να δημιουργήσεις θέμα και το σπουδαιότερο δεν αφήνεις την Ελληνική Αστυνομία και την Ελληνική Δικαιοσύνη ακάλυπτες.

Την ίδια βαριά γκάφα, γιατί μόνο σαν γκάφα μπορεί κανείς να το εκλάβει, έκανε και η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, η οποία, άκουσον – άκουσον, ζητάει «την παραδειγματική τιμωρία των υπαίτιων για αυτή τη κατάσταση, δηλαδή των αστυνομικών ή άλλων υπεύθυνων κρατικών λειτουργών».

Από το σημείο αυτό τα πράγματα αλλάζουν. Είναι δυνατόν η νομαρχιακή οργάνωση του κυβερνητικού κόμματος να αποφαίνεται για το τι είναι παράνομο ή όχι και να ζητάει μάλιστα και «παραδειγματική τιμωρία» των αστυνομικών λειτουργών και των εισαγγελικών αρχών; Μήπως οι τύποι αυτοί υπερέβησαν τα εσκαμμένα και μέσα στη αλαζονεία τους δεν ξέρουν τι λένε και τι κάνουν; Επειδή είναι εγγεγραμμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν τους εαυτούς τους τοπικούς κομισάριους και δικτατορίσκους της τοπικής κοινωνίας;

Ούτε λίγο ούτε πολύ είναι υπέρ αυτών, που επετέθησαν βίαια στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες εκτελούσαν εισαγγελική εντολή!

Η εισαγγελική εντολή υπήρξε προκειμένου να λειτουργήσει ένα όργανο του Δήμου Βόλου και κατ’ επέκταση της Ελληνικής Πολιτείας δηλαδή, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ. Είναι δυνατόν Νομαρχιακή Επιτροπή νομίμου ελληνικού κόμματος και μάλιστα κυβερνητικού να έχει τέτοιες απόψεις για την λειτουργία οργάνων όπως ο Δήμος Βόλου, η Δικαιοσύνη και η Αστυνομία;

Οι πέντε βουλευτές καταδικάζουν την χρήση βίας από την Αστυνομία, η οποία δέχτηκε επίθεση και δεν καταδικάζουν τους επιτιθέμενους! Λες και η Αστυνομία προκάλεσε τα επεισόδια. Δηλαδή αγαπητοί κύριοι βουλευτές δεν πρέπει να λειτουργήσουν τα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας; Αν πιστεύετε αυτό, τότε να πείτε στον κ. Πρωθυπουργό να αφήσει αφύλακτη την Ελληνική Βουλή, να μπαίνουν μέσα όσοι γουστάρουν και να γίνεται «Γης Μαδιάμ».

Που βαδίζομε επιτέλους; Στη διάλυση του κράτους; Εχουν σκοπό τα κυβερνητικά κομματικά στελέχη να είναι υπεράνω θεσμών της Πολιτείας και να διοικούν, όπως συνέβαινε στην Ιταλία του Μουσολίνι, στην Γερμανία του Χίτλερ και στην Σοβιετική Ενωση του Στάλιν;

Μεγάλο πολιτικό θέμα ανοίγει πλέον με τις θέσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να πιστεύω, ότι οι ανακοινώσεις τους ήταν μια ατυχής πολιτική ενέργεια, διαφορετικά θα βαδίσουμε σε επικίνδυνες ατραπούς αποσταθεροποίησης του πολιτεύματος, πράγμα που απεύχεται η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου