ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Μ. Χρυσοβελώνη: Επί τάπητος τα θέματα των Στρατιωτικών

μ-χρυσοβελώνη-επί-τάπητος-τα-θέματα-τω-622521

Επί τάπητος τέθηκαν τα θέματα που απασχολούν τους Στρατιωτικούς σε συνάντηση που είχε η Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη με την Ενωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε συνάντηση της κ. Χρυσοβελώνη με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης όπου συζητήθηκαν διεξοδικά τα θέματα που απασχολούν τους Στρατιωτικούς και χρήζουν άμεσης παρέμβασης.

Ειδικότερα, το κυρίαρχο θέμα που απασχολεί την Ενωση είναι το ασφαλιστικό των Στρατιωτικών. Αναλυτικότερα, η αλλαγή στο ασφαλιστικό των Ελλήνων Στρατιωτικών, που θεσπίστηκε με την ψήφιση του Ν.3865/2010, επεδίωκε να αυξήσει το χρόνο παραμονής στην Υπηρεσία, αλλά όμως μέσα από μια ομαλή χρονική μετάβαση, έτσι ώστε να μη δημιουργεί μεγάλες χρονικές διαφορές στο δικαίωμα συνταξιοδότησης μεταξύ των στελεχών. Αυτό που ζητάνε είναι να γίνει αποκατάσταση της αδικίας των καταταγέντων κατά τα έτη 1990-1992.

Επιπλέον ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν η εφαρμογή του Προγράμματος Σίτισης και για το Στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί σε μονάδες εκτός μόνιμης κατοικίας ειδικά στην παραμεθόριο περιοχή και επιπλέον το θέμα της διαφορετικής αποζημίωσης σε εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας στα στελέχη του ΓΕΣ αλλά και η μη καταβολή αποζημίωσης στα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Η κ. Χρυσοβελώνη δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει τον Υπουργό κ. Π. Καμμένο για τα προαναφερόμενα θέματα και άμεσα θα φέρει σε επαφή το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης με την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, αίτημα το οποίο κατέθεσε το Διοικητικό Συμβούλιο με την πρόταση να παρίσταται στο ραντεβού και η κ. Χρυσοβελώνη, κάτι για οποίο δεσμεύτηκε ότι θα το κάνει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου