ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

«Πολύτιμη παρακαταθήκη η 8η Μαρτίου»

πολύτιμη-παρακαταθήκη-η-8η-μαρτίου-628827

Αναφέρει ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών

«Η 8η του Μάρτη αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη του εργατικού και του γυναικείου κινήματος που εμπνέει και σήμερα τις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας στην πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες τους. Η συγκεκριμένη μέρα αποτελεί σύμβολο αγώνα που φωτίζει και τη σημερινή πάλη των γυναικών για ισοτιμία και χειραφέτηση.

Σύνθημά μας: «Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει και μας στερούν ΕΕ και κυβερνήσεις».

Δεν είμαστε μόνες μας!

Από το μετερίζι του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, υπερνικώντας το φόβο και απορρίπτοντας τις λογικές του μικρότερου κακού και των μειωμένων απαιτήσεων, παίρνουμε μέρος στη Κοινωνική Συμμαχία ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ – ΟΓΕ – ΜΑΣ για αποδέσμευση από την Ε.Ε. με τον πλούτο στα χέρια του λαού.

158 χρόνια μετά τον ξεσηκωμό των εργατριών της Ν. Υόρκης, το 1857, για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και ίση αμοιβή με τους άντρες όλα τα δικαιώματα που είχαν κατακτηθεί με αγώνες και θυσίες έχουν παρθεί πίσω.

Οι γυναίκες των εργατικών λαϊκών οικογενειών πρέπει να σκεφτούν τι χρειάζονται σύμφωνα με τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Θα αποδεχτούν τη φτώχεια, την ανεργία, την απλήρωτη εργασία, τους «ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς», τους μηχανισμούς μόνιμης εποπτείας, τα μνημόνια διαρκείας ή αντίθετα θα σηκώσουν το ανάστημά τους και θα πάρουν αγωνιστική στάση, από το μετερίζι του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, του ταξικού εργατικού κινήματος για ισχυρή λαϊκή συμμαχία, με τη δική τους μαζική συμμετοχή;

Δεν πρέπει να χαθεί και άλλος χρόνος.

Η νέα συγκυβέρνηση από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι αποδέχεται να πορευτεί στα πλαίσια του «κοινού σπιτιού» της ΕΕ, που είναι ζούγκλα για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες.

Εν όψει της 8ης του Μάρτη διεκδικούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των γυναικών στην Εργασία, στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Παιδεία.

Δεν δεχόμαστε ζωή με ψίχουλα.

Η δική μας αξιοπρέπεια είναι ο αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει.

Βάζουμε στο επίκεντρο των διεκδικήσεών μας την ανάκτηση των απωλειών, διεκδικούμε όλα όσα χάσαμε την περίοδο της κρίσης, διεκδικούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.

Διεκδικούμε:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα για όλες και όλους.
  • Την επαναφορά της 5ετους διαφοράς στη συνταξιοδότηση των γυναικών σε σχέση με τους άνδρες.
  • Την επαναφορά των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για τις εργαζόμενες στα ΒΑΕ, για τις εργαζόμενες μητέρες με ανήλικα παιδιά.
  • Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας.
  • Μέτρα αναγνώρισης του κοινωνικού ρόλου της μητρότητας.
  • Να μην καταργηθεί η Κυριακή ως αργία.
  • Να καταργηθούν οι νόμοι που προωθούν και ενισχύουν όλες τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
  • Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές παρεμβάσεις για να επανέλθει το επίδομα τοκετού για όλες τις γυναίκες, άδειες μητρότητας για όλες τις μητέρες: μισθωτές – ανεξάρτητα από εργασιακές σχέσεις- αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες.

Καλούμε κάθε γυναίκα του καθημερινού μόχθου, της φάμπρικας, του χωραφιού, του μικρομάγαζου, του θρανίου, του γραφείου, της τέχνης και της επιστήμης, να μπουν στις γραμμές του αντιμονοπωλιακού αγώνα, να μπουν στο «πλοίο» του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, της Λαϊκής Συμμαχίας, που έχει τη δική του απαρέγκλιτη ρότα να εμποδίσει την εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων και οργανωμένα και περήφανα να ανοίξει το δρόμο για την κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπου ισότιμα άντρες και γυναίκες του μόχθου θα κάνουμε κουμάντο στον πλούτο που παράγουμε».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου