ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Μήνυμα απόν Πανελλήνιο Σύλλογο Μονογονεϊκών Οικογενειών και απροστάτευτων ατόμων

μήνυμα-απόν-πανελλήνιο-σύλλογο-μονογ-628845

8 Μαρτίου. Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Η διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών. Εις ανάμνηση της διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και τους χαμηλούς μισθούς. Δύο χρόνια αργότερα ίδρυσαν το πρώτο σωματείο γυναικών και συνέχισαν τον αγώνα της χειραφέτησής τους.

Αργότερα επιλέχθηκε η ίδια ημερομηνία για να διαμαρτυρηθούν για τις κακές συνθήκες εργασίας και για να ζητήσουν την ισότητα των δύο φύλων. Το 1908 παρέλασαν 15.000 γυναίκες στους δρόμους της Νέας Υόρκης ζητώντας λιγότερες ώρες εργασίας, καλύτερους μισθούς και δικαίωμα ψήφου.

Με σύνθημα ψωμί και τριαντάφυλλο. Το ψωμί συμβολίζει την οικονομική ασφάλεια και τα τριαντάφυλλα την καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η ημέρα της γυναίκας επίσημα εορτάστηκε στις 8 Μαρτίου του 1909 στις ΗΠΑ. Δύο χρόνια αργότερα καθιερώθηκε από την σοσιαλιστική Διεθνή ως παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου για να γιορτάσουν τα δικαιώματα των γυναικών και την διεθνή ειρήνη.

Παντού στον κόσμο διαδηλώνουν οι ενώσεις για να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους και να βελτιώσουν τις θέσεις τους.

Ο αγώνας για την ισότητα των δύο φύλων είναι αγώνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Παρ’ όλα αυτά όμως τα βήματα που έγιναν για εδραίωση και ενίσχυση των γυναικών από διάφορες οργανώσεις, πολλά προβλήματα παραμένουν, όπως : Ο διαχωρισμός στην αγορά εργασίας, η φτώχεια που είναι γένους θηλυκού, τα ανεβασμένα ποσοστά ανεργίας, η βία κατά των γυναικών και άλλα.

Γι’ αυτό μέχρι σήμερα καταβάλλονται προσπάθειες να γίνει η γυναίκα ισότιμη, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής διαβίωσή της και μια ικανοποιητική ποιότητα ζωής.

Σήμερα τι γίνεται; Ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε, διεκδικείστε τα κεκτημένα δικαιώματά σας. Δικαιούστε εργασία, υγεία, καλύτερες συνθήκες για καλύτερη ποιότητα ζωής. Διώξτε τη φτώχεια με ενέργειες που θα δώσουν φωνή εκεί που παίρνονται αποφάσεις. Ελάτε μαζί μας να καταγράψουμε τις ανάγκες σας ώστε να ικανοποιηθούν αυτές από νόμους ισχυρούς.

Η ανεργία είναι γένους θηλυκού. Η φτώχια επίσης. Η κατάθλιψη και η αξιοπρέπεια επίσης που πρέπει να επανακτηθεί.

Εκ του συλλόγου η πρόεδρος Μάγδα Παραπαρέκη, η γραμματέας Βας. Σιόβα. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6948736652. Αλεξάνδρας 153, 11-2 το πρωί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου