ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Με τους νέους… «ηθοποιούς» ξεχάσαμε τους Σκοπιανούς!

με-τους-νέους-ηθοποιούς-ξεχάσαμε-τ-641918

Γράφει ο Νίκος Ταμουρίδης, Αντιστράτηγος ε.α Ε.Σ. Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ.

Ζαλισμένος άπας ο λαός παρακολουθεί καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου κύκλου ενημέρωσης, τα συναρπαστικά επεισόδια της νέας τηλεοπτικής σειράς «Grexit». Νέοι ηθοποιοί πολλά υποσχόμενοι, καινούργια σκηνικά, νέα κοστούμια, καινούργια μουσική, ήχοι μαγικοί, φανταχτερά εφέ, πλήθος κριτικών, ενθουσιασμός, αγωνία.

Τέτοια είναι η προσήλωσή μας στο αγαπημένο μας αυτό σήριαλ, που ξεχάσαμε και το γνωστό μας σκοπιανό θέμα, το οποίο επιβάλλεται να θυμηθούμε.

Ακούγονται διάφορα σποραδικά τον τελευταίο καιρό για εύκολη και απλή επίλυση του γνωστού ζητήματος. Πρόσφατη δήλωση του σημερινού πρωθυπουργού, αναφέρεται σε λύση της ονομασίας του γειτονικού κράτους με γεωγραφικό προσδιορισμό. Με δεδομένο τις δεδηλωμένες από καιρού θέσεις της σημερινής κυβέρνησης και κυρίως λόγω πιέσεων και κάποιων «συμμάχων» μας, το θέμα φαίνεται να αποκτά μια αρνητική δυναμική για τη χώρα μας.

Προσωπικά είμαι απόλυτος και κατηγορηματικός!

Κάθε λύση, κάθε ονομασία, που περιέχει τον όρο Μακεδονία, και επομένως παραπέμπει σε εθνική ταυτότητα, θα πρέπει να είναι απαράδεκτη για τις Ελληνικές θέσεις. Ετσι ο όρος Σλαβομακεδονία ίσως ικανοποιούσε και τις δυο πλευρές, αλλά βλέπετε οι Σκοπιανοί δεν συμφωνούν, διότι παραπέμπει σε εθνοτικό προσδιορισμό, ότι δηλαδή είναι Σλάβοι. Αυτό όμως δεν το θέλουν!

Η ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό π.χ. Ανω ή Βόρειος Μακεδονία, δεν διαγράφει τις εθνοτικές βλέψεις των Σκοπιανών και δεν τους εμποδίζει να παραλείψουν αμέσως το πρώτο συνθετικό και να χρησιμοποιούν μόνο το «Μακεδονία» και φυσικά μετά όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή Μακεδονικό Εθνος, Γλώσσα κ.ο.κ. Εάν αποδεχθούμε αυτή την εκδοχή τότε τους ονομάζουμε αυτομάτως «Μακεδόνες» και τους δίνουμε τη δυνατότητα να διεκδικούν πιο ανοιχτά «de jure» τη Μακεδονία μας, όπως ήδη πράττουν, ακόμη και την πολιτιστική μας κληρονομιά. Επομένως, τέτοια επιλογή είναι καθαρά ενδοτική.

Η Ελλάδα δεν θα πρέπει να δεχτεί τέτοια λύση, κι ας βρίσκεται σε αυτή την τραγική οικονομική και πολιτική κατάσταση. Οι Ελληνες έχουν μάθει, αν μη τι άλλο, να αγωνίζονται. Και όλα τα κράτη να αναγνωρίσουν τα Σκόπια εμείς δεν πρέπει να προχωρήσουμε σε τέτοιου είδους αναγνώριση! Εξάλλου, αυτό το έχουμε αποδείξει, αγωνιζόμενοι εναντίον μεγαθηρίων, όταν άλλοι υποτιθέμενοι «δυνατοί» είχαν ήδη παραδοθεί.

Να θυμίσω τέλος, τι έγραφε ο ελληνολάτρης λογοτέχνης Περικλής Γιαννόπουλος πριν από ένα περίπου αιώνα, όταν ακόμα η Μακεδονία μας ήταν σκλαβωμένη: «Μην προσπαθείς να πείσεις τον σκυλόφραγκο ότι η Μακεδονική σου γη, είναι δική σου γη. Και να τον πείσεις δεν τον πείθεις τον ληστή. Η μόνη δικαιοσύνη είναι το σπαθί, η μόνη λύση είναι ο αγώνας»!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου