ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Καλό ταξίδι Ταξιάρχη

καλό-ταξίδι-ταξιάρχη-658298

Γράφει ο Τάσος Μητρογώγος

Με θλίψη συνάδελφοι, φίλοι, η κοινωνία του Βόλου, και όχι μόνο, πληροφορηθήκαμε το χαμό του αγαπητού μας καλλιτέχνη, Ταξιάρχη Μέρου. Αφησε την τελευταία του πνοή στη Σκόπελο, στο πατρικό του, στο χώρο που επί χρόνια έκαμε τα όνειρά του πραγματικότητα, σχεδιάζοντας την επιτυχημένη καλλιτεχνική του πορεία. Από το Δημήτρη Πετρή έμαθα το δυσάρεστο γεγονός, με τον οποίο είχαμε συνεργαστεί σε συναυλίες.

Αλλά από το 1971 στην Εξωραϊστική τον θυμάμαι με τους «Μάστερς» (Δ. Πετρής, Φ. Αρσενόπουλος, Γ. Κούκος, Κ. Κολλήγας) αλλά και με άλλα σχήματα (Μ. Εγκολφινός, Ν. Νέβρος, Σ. Δρόσος) να αποσπά το θαυμασμό των θεατών που στις συναυλίες που κάναμε με ρωτούσαν «υπέροχος! Πότε θα ξανακούσουμε τον Ταξιάρχη»…

Και ήταν πράγματι υπέροχος. Οταν έκλεινε τα μάτια να αποδώσει με πάθος και τα ωραία «σβησίματα» (είχε ωραία τεχνική) το «Strangers in the night» ή το «My way» του Σινάτρα, που ήξερε ότι μ’ αρέσουν, και μου τα αφιέρωνε.

Τώρα ο «Ξένος μέσα στη νύχτα» θα πάρει το «δρόμο» (είναι οι ελληνικοί τίτλοι των τραγουδιών του) προς το περιβόλι των Αγγέλων και εκεί θα βρει φίλους καλλιτέχνες και θ’ αφήσει ορφανούς τους μουσικόφιλους ανά την Ελλάδα, που έχασαν μια σπουδαία φωνή. Ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει. Καλό ταξίδι Ταξιάρχη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου