ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Οι φτερωτοί μας φίλοι

οι-φτερωτοί-μας-φίλοι-662949

Γράφει ο Ανδρέας Φ. Βασιλείου, Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος, Ειδικός Παιδαγωγός, Πολιτικός Επιστήμονας

Ο μεγάλος μας Δημιουργός έχει στολίσει την πανέμορφη φύση με πολύχρωμα λουλούδια, μαγευτικά τοπία, μοσχοβολιές και αρώματα και δαντελένια ακρογιάλια.

Καθισμένος, ένα ανοιξιάτικο πρωινό, σ’ ένα φυσικό καταπράσινο μπαλκόνι του απέναντι λόφου, θαυμάζω τα αξιοθέατα του βουνού και του κάμπου, που απλώνονται μπροστά μου.

Μέσα από τα πυκνόφυλλα κλαδιά, μια γλυκιά μελωδία με συνεπαίρνει και μου ευφραίνει τον εσωτερικό μου κόσμο. Είναι η πρωινή προσευχή των πουλιών που στέλνουν προς τον ουρανό. Είναι το πρωινό απαλό, αρμονικό και χαρούμενο τραγούδι, που σκορπούν τα ποικιλόχρωμα φτερωτά πλάσματα προς τον πλανήτη και Δημιουργό.

Το αμέτρητο πλήθος των πουλιών, που άλλα κελαηδούν, άλλα σχίζουν τους αιθέρες κι άλλα μας συντροφεύουν στο σπίτι μας φυλακισμένα σε καλλιτεχνικά κλουβιά, ομορφαίνουν πολύ τη ζωή μας.

Αυτή, που όλη η φύση ντυμένη τα γιορτινά της, προβάλλει πανώρια, τα άκακα αυτά πλάσματα του Θεού τιτιβίζουν χαρούμενα και δίνουν έναν ξεχωριστό τόνο ομορφιάς στην απεραντοσύνη της φύσης.

Κατασκευάζουν καλλιτεχνικές φωλιές και με μεγάλη στοργή και φροντίδα μεγαλώνουν τη μικρή τους οικογένεια. Εκατομμύρια βλαβερά έντομα καταστρέφουν καθημερινά. Ομορφαίνουν και στολίζουν το φυσικό βασίλειο. Ο επισκέπτης των ζωολογικών κήπων θαυμάζει τη μεγάλη ποικιλία των πουλιών, με τα διάφορα χρώματα και τα διάφορα τιτιβίσματα. Ζωντανεύουν ακόμα με την παρουσία τους τον κήπο μας, γλυκαίνουν τη ζωή μας με το γλυκόηχο κελάηδημά τους, μας συντροφεύουν στο σπίτι και στην εξοχή.

Οι μικροί αυτοί φίλοι μας, προσφέρουν πολλές ευεργεσίες στον άνθρωπο. Με αγάπη και καλοσύνη λοιπόν, πρέπει να αντικρίζουμε το φτερωτό κόσμο των πουλιών. Αισθήματα συμπάθειας πρέπει να εκφράζουμε σ’ ένα τραυματισμένο πουλί ή μια γκρεμισμένη φωλιά που τα μικρά πουλάκια έχουν πέσει κάτω στη γη.

Εχουμε υποχρέωση να συμπεριφερόμαστε με αισθήματα συμπόνιας και αγάπης προς τους μικρούς αυτούς φίλους, γιατί έτσι και τα καλά μας αισθήματα εκφράζουμε και τον ουράνιο Πατέρα ευχαριστούμε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου