ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Λέσχη Καρδιτσιωτών Μαγνησίας

λέσχη-καρδιτσιωτών-μαγνησίας-677500

Αρθρο του Δημήτρη Αντωνίου, Α’ Προέδρου της Λέσχης και του Απόστολου Ζαρκάδα, σημερινού Προέδρου

«Οι μέτοικοι, εξ ορισμού έχουν δύο πατρίδες, εκεί που γεννήθηκαν και εκεί μου επέλεξαν ή κατέληξαν να ζήσουν και να δημιουργήσουν.

Ωστόσο, οι Καρδιωτσιώτες της Μαγνησίας αποτελούν μια ιδιαιτερότητα λόγω του μεγάλου αριθμού των οικογενειών που ζουν και δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας. Ο αριθμός των Καρδιτσιωτών στη Μαγνησία ανέρχεται σε μερικές δεκάδες χιλιάδες και αποτελεί την πιο πολυπληθή και πληθυσμιακή κοινότητα σε σχέση με τους Τρικαλινούς, Λαρισαίους ή άλλες «μειονότητες» μέτοικων στη Μαγνησία.

Στη Μαγνησία, και ιδιαίτερα στο Βόλο, εκτός των μεγάλων συλλόγων των Καρδιτσιωτών, όπως των Αργιθεατών, Καναλιωτών, Σοφαδιτών, Παλαμιωτών, Μορφοβουνιτών, Κερασιωτών κλπ., υπάρχουν δεκάδες άλλες κωμοπόλεις και εκατοντάδες χωριά της Καρδίτσας που δεν εκπροσωπούνται από τους υπάρχοντες ιστορικούς και παραδοσιακούς συλλόγους. Η Λέσχη Καρδιτσιωτών Μαγνησίας αγκαλιάζει όλους αυτούς τους «αστέγους» από άποψη συλλόγων, χωρίς να έρχεται σε σύγκρουση με τα μέλη των ήδη υπαρχόντων μεγάλων συλλόγων.

Η περιοχή της Καρδίτσας αριθμεί κάποιες εκατοντάδες μικρά και μεγάλα χωριά και κάποιες δεκάδες κωμοπόλεις, όπως το Μουζάκι, Μαυρομάτι, Μεσηνικόλα, Μπεζούλα, Καστανιά κλπ., για να αναφέρουμε μόνο ελάχιστα ονόματα και οι καταγόμενοι από αυτά τα χωριά που ζουν σήμερα στο Βόλο μπορούν να βρουν στη Λέσχη Καρδιτσιωτών ένα σπίτι ζεστασιάς, γνωριμίας πατριωτών και ένα χώρο συνάντησης και σύναψης φιλίας.

Στο Βόλο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας κάθε χρόνο εγκαθίστανται εκατοντάδες Καρδιτσιώτες από όλα τα μέρη της Καρδίτσας, τον κάμπο, την ορεινή περιοχή, την περιοχή της λίμνης Πλαστήρα, από τα Ριζά, όπως Φανάρι, Γράλιστα κλπ. και η Λέσχη Καρδιτσιωτών είναι έτοιμη, πρόθυμη και φιλόξενη σε όλους.

Την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015 (δηλαδή αύριο) και ώρα 19.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο PARK,τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι κύριοι Απόστολος Ζαρκάδας, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Βόλου και Δημήτρης Αντωνίου, Καθηγητής Αγγλικής, σας περιμένουν να σας προσφέρουν έναν καφέ και να γνωριστούμε μεταξύ μας ως συντοπίτες και «ξενιτεμένοι» στη φιλόξενη και αγαπημένη μας Μαγνησία που επιλέξαμε να ζήσουμε και να δημιουργήσουμε.

Είναι κρίμα, αλλά και ντροπή να μην γνωρίζουμε πως στην διπλανή πολυκατοικία ή διπλανό τετράγωνο ή δρόμο, μένει μία οικογένεια που κατάγεται πέντε χιλιόμετρα από το χωριό ή κωμόπολη που γεννήθηκα εγώ ή η γυναίκα μου και τα παιδιά αυτών των γειτόνων πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο και δεν γνωρίζουν τις ρίζες τους.

Η εντοπιότητα είναι άμεσα συνδεδεμένη με το συναίσθημα και το συναίσθημα άμεσα συνδεδεμένο με τη φιλία και συνεργασία.

Προσβλέπουμε στην προσέλευσή σας και τη γνωριμία μεταξύ μας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου